Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κωνσταντίνος Τζούμας: «Είμαι πατέρας πέντε παρ’ ολίγον παιδιών, εκείνη την εποχή ήταν της μόδας οι εκτρώσεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για το προσφυγικό

Aρκεί η Κυβέρνηση να προσδιορίσει τις αρμοδιότητες που θα της δώσει

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση του προσφυγικού αρκεί η κυβέρνηση από την πλευρά της να να προσδιορίσει το ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα της δώσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Έστω και με καθυστέρηση, η Κυβέρνηση με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε, δημιουργεί έναν μηχανισμό συντονισμού και καθημερινής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, αναθέτοντας την κύρια ευθύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα οι Δήμοι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος αρκεί να τους δοθεί ουσιαστικός ρόλος και αρμοδιότητες».

Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξερχόμενος από τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της πλειονότητας των δημάρχων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

[adsense]

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη και μπορεί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, αρκεί η Κυβέρνηση να προσδιορίσει το ρόλο και τις αρμοδιότητες που θα της δώσει.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση, καθώς είναι σημαντικό να μπορέσουν όλοι οι κρατικοί φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να αναπτύξουν ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

Η ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες επιβεβαιώθηκε σήμερα κι από τη δημοσιοποίηση της σύμπραξης μεταξύ Κ.Ε.Δ.Ε. και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέσα από την οποία θα δημιουργηθεί Γραφείο Συντονισμού Δράσεων Αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες. Σκοπός του οποίου θα είναι αρχικά η καταγραφή των αναγκών τους σε βασικά υλικά αγαθά και τρόφιμα και στη συνέχεια η κάλυψη των αναγκών αυτών. Όλα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με τους Δήμους σε όλη την επικράτεια, στη διοικητική και χωρική εμβέλεια των οποίων λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν κέντρα φιλοξενίας, υποδοχής, μετεγκατάστασης και επαναχώρησης προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρούτσης: Καμία αλλαγή σε όρια ηλικίας και συντάξεις – Ποιοι δικαιούνται έκτακτη επιχορήγηση εορτών
Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν τις αποφάσεις για την άρση του lockdown – Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για… Χριστούγεννα αλλιώς
Κεραμέως: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία – Δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμά τους
Οργισμένος Πέτσας για τα δημοσιεύματα: «H διακίνηση ψευδών ειδήσεων βλάπτει την κοινή προσπάθεια»
Κικίλιας: «Μέχρι το καλοκαίρι θα χτίσουμε την πολυπόθητη ανοσία στον πληθυσμό»
Νοτοπούλου: Ο Μητσοτάκης επέλεξε ένα τσουρέκι, αντί για την πραγματικότητα στην Θεσσαλονίκη