Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας κινδυνεύει από τους… συμμαθητές του: Η Ζωή, ο Σακελλαρίδης και οι 53+

Η ομάδα των 53 επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο

Από τους παλαιούς συμμαθητές του φαίνεται ότι κινδυνεύει ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώην συνεργάτες και συνοδοιπόροι του πρωθυπουργού έχουν ακροβολιστεί και επιτίθενται στον Αλέξη Τσίπρα στέλνοντας τα πυρά τους είτε μέσα είτε έξω από το κυβερνών κόμμα.

Του Γ. Δημοσκάκη

Η ομάδα των 53 μετά από μια πολύμηνη απουσία επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Με πανελλαδική συνδιάσκεψη 300 περίπου στελεχών από όλη την Ελλάδα ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνέδριο του ΣυΡιζΑ για να αποσαφηνιστεί πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα. Παράλληλα δεν τα στελέχη της ομάδας των 53 αμφισβήτησαν τη συμφωνία που επιδιώκεται μεταξύ της Ευρωπαΐκής ένωσης και της Τουρκίας για την επανεισδοχή των προσφύγων. Στην ομάδα των 53 ανήκαν πως ο Τάσος Κορωνάκης οποίος διετέλεσε γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και αποχώρησε από το κόμμα μετά την υπογραφή του μνημονίου όσο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και παραιτήθηκε από βουλευτής μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια ομάδα ανήκει και ο Θοδωρής Μιχόπουλος οποίος φημολογείται ότι αποχώρησε από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαφωνώντας με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται και σημειώνοντας ότι “η πολιτική αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν βγαίνει » όπως σημειώνουν κομματικές πηγές. Δεν είναι τυχαία λοιπόν ούτε η επιλογή του θέματος της αντιπαράθεσης μεταξύ της τάσης των 53 και της κυβέρνησης όπως είναι το προσφυγικό, ούτε και ο χρόνος οποίος επιλέχθηκε για να γίνει αυτή η σύγκρουση.

[adsense]

Η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής του ΣυΡιζΑ και η τάση των 53 εμφανίζεται ως υπερασπιστής της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα επιλέχθηκε αυτή η χρονική συγκυρία για να γίνει σύγκρουση με την κυβέρνηση σε μια φάση όπου ηγετικά στελέχη της στάσης των 53 όπως είναι ο Θοδωρής Μαρκόπουλος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο Τάσος Κορωνάκης έχουν αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα και το προσυγικό είναι το πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα της χώρας. Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος οποίος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην τάση των 53 καθώς καλείται να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανεμφανίζεται δυναμικά στην πολιτική σκηνή με τη συνέντευξη που έδωσε στο Σκάι. Η αποτυχημένη προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας να καταφέρει να εισέλθει στη βουλή έδωσε το έναυσμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βάλει μπροστά τις διαδικασίες για τη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Κωνσταντοπούλου συσπειρώνει ένα μεγάλο τμήμα νέων στελεχών του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ παράλληλα διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους αποχωρήσαντες από την κυβέρνηση Τάσο Κορωνάκη Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Kαθώς και με στελέχη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινοβουλευτικής δυνάμεις. Σε κάθε περίπτωση η κυρία Κωσταντοπούλου αναμένεται να κάνει έντονη την παρουσία της στο πολιτικό σκηνικό στοχοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα ενώ δεν απουσιάζουν και τα αστεία συνθήματα για την επάνοδό της στη βουλή μεταξύ των οποίων είναι αυτό που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει: ” όπως ο Τσίπρας έκανε πλάκα και όρισε τη Ζωή πρόεδρο της βουλής έτσι και εμείς θα κάνουμε πλάκα στον Τσίπρα και θα βάλουμε τη Ζωή ξανά στη βουλή ” .

Κουτσούμπας: ΕΕ, ΝΑΤΟ & ΗΠΑ υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα
Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης
Ετοιμάζεται νέα παρέμβαση Μέρκελ στην ελληνοτουρκική ένταση; Για «δραματική κατάσταση», κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές
Ελληνοτουρκικά: Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου- Γεννηματά
Παρέμβαση Ε.Ε. κατά της Τουρκίας ζητάει η Ελλάδα – Τι είπαν Μητσοτάκης-πολιτικοί αρχηγοί
Θεοδωρικάκος: Πάνω από 3.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει στην Εύβοια