Αθήνα

 

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

koutsoumpas 180424
Επικό τρολάρισμα Κουτσούμπα με… σφυροδρέπανο στον Κασσελάκη για το τι εμφανίστηκε στη βάπτισή του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κουμουνδούρου αποφασίζει για τον στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας – Ποια τα επόμενα βήματα του ΚΙΝΑΛ

Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος που θα προηγηθεί εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την βάση του σχεδιασμού με εξάμηνο χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει πρώτον τον μετασχηματισμό του κόμματος και δεύτερον την καταιγίδα επιθέσεων προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει από το βράδυ της 7ης Ιούλη ότι θα προχωρήσει άμεσα στο ουσιαστικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στις κοινωνικές δυνάμεις που το στηρίζουν για να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση την «επόμενη μέρα». Ο αρχηγός της Κουμουνδούρου θεωρείται βέβαιον ότι παρά τις διαφωνίες στο εσωτερικό παραμένει πανίσχυρος μετά την αύξηση του εκλογικού ποσοστού από την 26η Μάη μέχρι την 7η Ιούλη, καθώς με το μπαράζ των δημόσιων εμφανίσεων, ειδικά της τελευταίας εβδομάδας προ της κάλπης, κατάφερε να υπερβεί το κλίμα ηττοπάθειας. «Το στοίχημα είναι μπροστά και θα κερδηθεί με τις καθημερινές μάχες», πιστεύει κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας καταρχάς σε μια προγραμματικού χαρακτήρα αντιπολίτευση.

Υπό τον Τσίπρα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Στη σημερινή συνεδρίαση στη μία το μεσημέρι, η συζήτηση θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος και θα προτρέψει τους συμμετέχοντες να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα. Όσον αφορά στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου φαίνεται αποφασισμένη να παρεμβαίνει σε καθημερινή βάση ακολουθώντας με επιθετική διάθεση τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. “Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρώτη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Στην ίδια ανακοίνωση η Κουμουνδούρου εξαπολύει πυρά εναντίον της κυβέρνησης για κάθε της βήμα:

-Από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες.

-Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

-Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι «καταξιωμένοι» και τα «λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό» τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο «δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο» κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της «Δράσης».

-Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα.

-Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να  επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

-Από ό, τι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».

Η κριτική Παπανδρέου και Χρηστίδη στην κυβέρνηση έδειξε τις διαθέσεις του ΚΙΝΑΛ

Στην ευθεία αμφισβήτηση των προθέσεων Μητσοτάκη με αφορμή την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης προχώρησε και ο Γιώργος Παπανδρέου, δείχνοντας ότι συνδέει την επιστροφή του στην βουλή με το… σκληρό ροκ εναντίον της συντηρητικής παράταξης.

Παρότι ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει και επαναλαμβάνει από την προεκλογική περίοδο την πάγια θέση του για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων για τα μείζονα θέματα, επέλεξε χθες να κάνει σφοδρότατη επίθεση τόσο προς τον Κ. Μητσοτάκη, όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία.  Έτσι ο κ. Παπανδρέου μέσω στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, έσπευσε να αποδομήσει το μοντέλο διακυβέρνησης που προβάλει με τις  κινήσεις ο κ. Μητσοτάκης και να χαρακτηρίσει «στραβά» τα πρώτα τέσσερα βήματα. Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί -και επιμένει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με την κυρία Γεννηματά- στην γραμμή των καθαρών αποστάσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι ίδιοι άνθρωποι προσθέτουν ότι ο λόγος Παπανδρέου ήταν εξαιρετικά επιθετικός,, καθώς επί της ουσίας  διαμήνυσε στον κ. Μητσοτάκη, μέσω των συνεργατών του ότι το προφίλ του κεντρώου δεν το κατακτά κανείς με… λεηλασία στελεχών.

Ενδεικτικός είναι ο υπαινικτικός σχολιασμός αξιοποίησης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοϊδη και άλλων στελεχών, καθώς και το δηκτικό ύφος της δήλωσής του εναντίον του αρχηγού της ΝΔ: «Ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος μπέρδεψε τη συνεργασία πολιτικών χώρων, που δήθεν αποζητούσε, την ειλικρίνεια της οποίας εμείς αμφισβητήσαμε εξαρχής, με την απλή μετακόμιση στελεχών. Θα καταλάβει στην πορεία τη διαφορά».

Ο κ. Παπανδρέου δεν απέφυγε να πυροβολήσει όχι μόνο του πρωθυπουργού που τον επέλεξε αλλά και εναντίον του νέου υπουργικού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για «έναν πολιτικό που τάχθηκε ενεργά εναντίον της καταγραφής της πραγματικότητας από την ΕΛΣΤΑΤ, για να αποκρύψει τις ευθύνες του κόμματος του και του Κώστα Καραμανλή».

Η ηγεσία της κυβέρνησης συγκέντρωσε τα πυρά της Χαριλάου Τρικούπη και για το κυβερνητικό σχήμα-μαμούθ με μόνο πέντε γυναίκες στην θέση του υπουργού.

«Η ευελιξία που έταζε, υποθέτουμε πως θα έρθει από τους τεχνοκράτες, που σύμφωνα με όσα ήδη λέει το κυβερνών κόμμα, θα καταστήσουν τους υπουργούς τους διακοσμητικούς», τόνισε εν τω μεταξύ ο κ. Παπανδρέου, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας για την διαγραφή του κ. Χρυσοχοίδη ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτονόητη εξέλιξη και υπογράμμισε με νόημα: «Δεν γίνεται οι υπουργοί οι οποίοι έχουν βγει από το ΠΑΣΟΚ να είναι καλοί  υπουργοί  όταν γίνονται υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να λένε ότι για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι ή έφταιγε το ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανέλαβε δε να προαναγγείλει σειρά κινήσεων της κυρίας Γεννηματά μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Μίλησε για αλλαγές αλλά πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τα γεγονότα. «Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας προκλήσεις, εδώ είμαστε. Υπάρχουν καταλύτες μες στη Βουλή που θα δείξουν πολλά και σίγουρα εκτός από τα πολλά λόγια, έχει έρθει η ώρα να κάνουμε και πράξεις. Είναι αυτονόητο ότι και εμείς θα προχωρήσουμε σε αλλαγές», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στον Σκάι.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 17

18/04/2024 | 23:20

Κατερίνα Καινούργιου-Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ποζάρουν αγκαλιασμένες σε βραδινή έξοδο

18/04/2024 | 22:55

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εργάτης βρίσκει νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου

18/04/2024 | 22:26

Τζόκερ κλήρωση 2742: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα
240418222000

18/04/2024 | 22:21

Ξεσπά ο Γιώργος Λάγιος για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Ποια είναι η ανακρίβεια στη δήλωση του;»

18/04/2024 | 22:00

Απόστολος Ρουβάς: Η σπάνια φωτογραφία με τον επτά μηνών γιο του

18/04/2024 | 21:44

«Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν τη θυγατέρα μου» – Η μήνυση που κατάθεσε ο πατέρας της Κυριακής κατά των αστυνομικών
screenshot 9

18/04/2024 | 21:11

Μιχάλης Ρακιντζής για Σοφία Αρβανίτη: Δεν ξέρει ο κόσμος αν τα είχαμε, μπορεί και να μην τα είχαμε

18/04/2024 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια καίει τους πολίτες

18/04/2024 | 20:32

Μπέσσυ Μάλφα: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελός μου, τον λατρεύω»
i ioanna maleskou

18/04/2024 | 20:19

Κόλαφος η Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν ήθελα να προφέρω το όνομα της Ελένης Μενεγάκη, με όλο τον σεβασμό»

18/04/2024 | 19:59

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «τρολάρει» τον Κασσελάκη: Μαθαίνω ότι στη βάπτιση του Αλέξη Χαρίτση σχηματίστηκε δρεπάνι και σφυρί

18/04/2024 | 19:53

Γιάννης Βρούτσης: «Να λογοδοτήσουν όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ»
dickeybetts

18/04/2024 | 19:36

Πέθανε ο Dickey Betts, κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Allman Brothers

18/04/2024 | 18:56

Άση Μπήλιου για Ελένη Μενεγάκη: «Το σύμπαν την καλεί να κάνει κάτι διαφορετικό»

18/04/2024 | 18:42

Ελλάκτωρ: Σε ρεκόρ 10ετίας τα κέρδη του Ομίλου το 2023
kasselakis tsipras 180424
Γιώργος Τσίπρας για το «θαύμα» στη βάπτιση του Στέφανου Κασσελάκη: «Αυτή η αναφορά ήταν σοκαριστική»
papanotas syrizaps
Εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας μετά το σάλο για τις δηλώσεις του
nikos androulakis 020424
Ν.Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ
mitsotakis 180424
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Τουσκ και Μέτσολα στο Βέλγιο
sofia mpekatorou 180424
Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την κίνηση που πρέπει
dimitris papanotas 090424
Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα: «Πρόκειται για προσωπική προσβολή»