Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έρρικα Πρεζεράκου: Συγκινεί με ανάρτησή της μετά τον ακρωτηριασμό της (ΕΙΚΟΝΑ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Κουτσούμπα: Δημιουργείται μαζικός εγκλωβισμός προσφύγων στη χώρα μας

Σε επίσκεψή του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά

Τη θέση ότι δημιουργείται μαζικός εγκλωβισμός προσφύγων στη χώρα μας και καταστρατηγείται το διεθνές προσφυγικό δίκαιο, με βάση το οποίο θα έπρεπε οι ίδιοι μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης να μεταβούν στους τόπους προορισμού τους, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

“Οι εργαζόμενοι εδώ στο χώρο και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν ένα μεγάλο αγώνα, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε να είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπής η ζωή αυτών των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας προσφύγων στα Διαβατά.

Το πρόβλημα, βέβαια, βρίσκεται στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, που τις υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση και από χτες έγιναν με απόφαση και των άλλων κομμάτων και νόμος του κράτους με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και δυστυχώς περιπλέκει παραπέρα το πρόβλημα” σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

[adsense]

Παράλληλα υπογράμμισε ότι “το σύνολο αυτών των αποφάσεων που εμπλέκουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που εμπλέκουν άλλες χώρες και συνεχίζουν τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, στη γειτονιά μας, δυσκολεύει τα πράγματα και παραπέρα δημιουργεί νέες προσφυγικές ροές, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν αυτοί οι άνθρωποι, αυτά τα γυναικόπαιδα που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο και ταυτόχρονα να την πληρώνει σκληρά και ο ελληνικός λαός”.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε από εκπροσώπους προσφύγων και μεταναστών για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα Διαβατά αλλά και για την περίπτωση ενός παιδιού με αναπηρία για το οποίο ζητήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να έχει προτεραιότητα στη διαδικασία μετεγκατάστασης. “Θα μεταφέρουμε όσα μας είπατε. Ταυτόχρονα κάνουμε και κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις με εργατικά σωματεία για να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξουν αυτές τις αποφάσεις” σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

“Γι αυτό παλεύουμε, γι αυτό είμαστε εδώ. Ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό σας. Εμείς ως κόμμα παλεύουμε ενάντια στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπαθούμε και χθες στη Βουλή και με την κυβέρνηση να τους πιέσουμε να ανοίξουν και τα σύνορα και να πάτε, όπως έχετε δικαίωμα ως πρόσφυγες, στον τόπο που θέλετε, στον τόπο προορισμού σας. Η ΕΕ αυτή τη στιγμή δεν τηρεί το διεθνές προσφυγικό δίκαιο.

Παλεύουμε και γι αυτά τα δικαιώματα και όσο καιρό είστε εδώ στην Ελλάδα για να γίνουν όσο γίνεται πιο αξιοπρεπείς οι συνθήκες ζωής σας”, είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους πρόσφυγες.

Φλαμπουράρης: Ασήμαντο θέμα της μιντιακής διαπλοκής οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ
Φλαμπουράρης: Kαμία λαϊκή πρώτη κατοικία δεν βγήκε σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ
«Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» η ανάσχεση της πανδημίας – Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων προβληματίζουν την κυβέρνηση
Λοβέρδος: Η οικονομική πολιτική του 2004-2009 ήταν ο κύριος παράγοντας που οδήγησε τη χώρα σε πτώχευση
Απάντηση Μαργαρίτη Σχοινά σε εκπρόσωπο του Ερντογάν: «Συγγνώμη, αλλά αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής»
Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις
Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας – Απορρίφθηκε με 158 κατά έναντι 133 υπέρ