Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca στην Ε.Ε. – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και τις δεύτερες δόσεις
Με 153 «ναι» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και φορολογικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Των Νέων στον Τσίπρα: Ήσουν και σε άλλη εταιρεία και δεν το δήλωσες στο πόθεν έσχες

Στο θέμα του πρωθυπουργικού «πόθεν έσχες» επανέρχεται η εφημερίδα «Τα Νέα» δίνοντας νέα στοιχεία. Σήμερα δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην “Αγνάντι ΟΕ” έως τον Ιανουάριο του 2010, επιμένοντας ότι δεν δηλώθηκε ποτέ το ποσό των 33.000 ευρώ που πήρε από την πώληση του μεριδίου του. […]

Στο θέμα του πρωθυπουργικού «πόθεν έσχες» επανέρχεται η εφημερίδα «Τα Νέα» δίνοντας νέα στοιχεία.

Σήμερα δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην “Αγνάντι ΟΕ” έως τον Ιανουάριο του 2010, επιμένοντας ότι δεν δηλώθηκε ποτέ το ποσό των 33.000 ευρώ που πήρε από την πώληση του μεριδίου του. Αποκαλύπτει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μέτοχος σε μια ακόμη οικογενειακή εταιρεία με κατασκευαστικό αντικείμενο και την επωνυμία «Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ» την οποία επίσης δεν δήλωσε το 2008-2009,

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για ιδιωτικό συμφωνητικό που συνήφθη στις 11/1/10 μεταξύ των κ. Τσίπρα, Παππά και Καραμάνου, και της αδελφής του πρωθυπουργού Ζανέτ. Πρόκειται για τη συμφωνία με την οποία ο πρωθυπουργός μεταβιβάζει στην αδελφή του το μερίδιό του και εισπράττει σε μετρητά, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό 33 χιλιάδες ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με βάση τα στοιχεία αυτά, ο πρωθυπουργός είχε την υποχρέωση να δηλώσει τη συμμετοχή του στην εταιρεία στα “πόθεν έσχες” του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010, και έπρεπε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το πόσο που εισέπραξε από τη μεταβίβαση, ωστόσο στις δηλώσεις του 2009, 2010 και 2011 δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική του σχέση, ούτε και το ποσό των 33 χιλιάδων ευρώ.

[adsense]

Το «ορφανό» χαρτί που διένειμε το Μαξίμου

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στο πρωθυπουργικό επιτελείο, χθες, επικράτησε ο απόλυτος αιφνιδιασμός. «Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι διοχετεύτηκε ατύπως στους δημοσιογράφους -και δημοσιεύτηκε ως δήθεν “τεκμήριο” στην ιστοσελίδα της Αυγής- ένα έγγραφο που παρουσιάστηκε ως “πόθεν έσχες” Τσίπρα στο οποίο καταγραφόταν μεν η εταιρική συμμετοχή Τσίπρα, αλλά δεν υπήρχε ούτε ημερομηνία, ούτε αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης. Το αχρονολόγητο “ορφανό χαρτί” μοιράστηκε, βεβαίως,παρασκηνιακά και μάλιστα εντύπως, χωρίς το Μαξίμου να το υιοθετεί επισήμως, για ευνόητους λόγους», αναφέρουν τα Νέα που σημειώνουν στη συνέχεια ότι αυτό το χαρτί επιχειρήθηκε να συσχετισθεί με δημοσίευμα της εφημερίδας από το 2010 που αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

«Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται επί λέξει ότι στη δήλωση του 2008 ο Τσίπρας “είναι μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ -ωστόσο έχει δηλώσει ότι έχει αποχωρήσει πλέον από αυτή την εταιρεία”. Δεδομένου όμως ότι η πραγματική αποχώρηση επήλθε δύο χρόνια αργότερα -τον Ιανουάριο του 2010- η καθυστέρηση εξόδου προκαλεί ερωτηματικά, ενώ υπάρχει κενό και στις δηλώσεις», σημειώνουν τα Νέα για το δημοσίευμά τους που ανέσυρε το Μαξίμου.

Η εφημερίδα τονίζει επίσης, ότι μετά το ρεπορτάζ της για την «Αγνάντι» που λειτουργούσε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που παρέμεινε μέχρι τέλους στο εταιρικό σχήμα και είναι ένας από τους εκκαθαριστές, δεν έδωσε στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του καθώς αυτό «παραμένει καθηλωμένο, μαζί με τις δηλώσεις των τελευταίων τριών ετών όλων των βουλευτών στα γρανάζια της Βουλής».

Η άλλη εταιρεία

Όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα», ο πρωθυπουργός συμμετείχε και σε μία ακόμα εταιρεία. «Η “Αγνάντι” δεν ήταν το μόνο “όχημα επαγγελματικής δραστηριότητας” του Πρωθυπουργού», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει: « Πιστοποιείται η συμμετοχή του και σε τουλάχιστον μία ακόμη οικογενειακή εταιρεία με κατασκευαστικό αντικείμενο και επωνυμία “Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ”. Σε αυτή, ο Τσίπρας φέρεται να μετέχει μέχρι τον Οκτώβριο του 2008, πράγμα που σημαίνει ότι θα όφειλε να το συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2008 (χρήση 2007) αλλά και 2009 (χρήση 2008). Παρόλα αυτά, η εταιρεία αυτή δεν εμφανίζεται ούτε στο λειψό και αχρονολόγητο πόθεν έσχες που διακινήθηκε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου».

Τα Νέα παρουσιάζουν τη δήλωση πόθεν έσχες, χωρίς χρονολογία και αριθμό πρωτοκόλλου που διένειμε το Μαξίμου και από την οποία απουσιάζει κάθε αναφορά στην «Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ».

egg_2 egg2_2

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής
Με άνοιγμα σχολείων χαλαρώνουν κι άλλο οι περιορισμοί – Εν αναμονή τουρισμού, διαπεριφερειακών μετακινήσεων και κατάργησης των SMS
Πελώνη: Προνόμια σε εμβολιασμένους όταν «ανοίξουν» όλες οι ηλικιακές ομάδες
Χατζηδάκης: Έως το τέλος της εβδομάδας τίθεται σε διαβούλευση το εργασιακό νομοσχέδιο
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για πανδημία, Πατέλη και εργασιακά
Μητσοτάκης – Σάντσεθ: Να ενισχύσουμε δεσμούς και σχέσεις με την Ελλάδα – Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου