Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Μάρδας αποκαλύπτει πως Σύροι πρόσφυγες-επενδυτές έχουν επικοινωνήσει με την κυβέρνηση!

Ο Μάρδας αποκαλύπτει πως Σύροι πρόσφυγες-επενδυτές έχουν επικοινωνήσει με την κυβέρνηση!

Για τις ιδιαίτερες προτάσεις που έχει κάνει κατά καιρούς αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Μάρδας μίλησε για τη πρότασή του περί δημιουργίας ενός θερινού Νταβός στην Ελλάδος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το Νταβός είναι μία ωραία προσπάθεια. Ενθουσίασε πολύ κόσμο. Κάποιοι είπαν ότι είναι φαραωνικό έργο. Είναι όμως μία επένδυση της τάξης του 9,6 δισ στην Αιγιλεία. Δεν θα πάρουμε χρήματα από τον προϋπολογισμό της χώρας. Θα χτιστεί με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει βιασύνη για κάτι που γίνεται πρώτη φορά στη χώρα. Το εγχείρημα περπατά. Το παρουσίασα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος μου υπέδειξε κάποια πράγματα πολύ χρήσιμα. Υπάρχει κόσμος, εθελοντές, από το οικονομικό επιμελητήριο, από το τεχνικό επιμελητήριο, νομικοί που βρίσκονται γύρω μας και το περπατάνε. Καταρχάς το νησί δεν θα εξυπηρετήσει ένα συνέδριο έξι ημερών . Θέλουμε να κάνουμε ένα παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο, εκεί να γίνονται συνέδρια οικονομολόγων. Το ίδιο οι γιατροί, οι νομικοί. Το νησί θέλουμε να το κρατήσουμε ζωντανό όλη τη χρονιά».

[adsense]

Ο κ. Μάρδας διευκρίνισε ότι οι εργασίες στην Αιγίλεια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα στρατηγικό πλάνο, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκάλεσε η εν λόγω πρόταση: «Οι λάτρεις της μιζέριας το αντιμετώπισαν πολύ βιαστικά, με επικριτικό και ειρωνικό τρόπο. Δεν θα ακούσουμε άτομα που τρομάζουν όταν ακούνε ότι πάει να γίνει κάτι διαφορετικό στη χώρα».

Οι πρόσφυγες-επενδυτές

Φυσικά, ο υφυπουργός Εξωτερικών ερωτήθηκε και για τα όσα κατά καιρούς έχει πει για τους «Σύρους επενδυτές».

«Αναφερόμουν σε επιχειρηματίες. Ότι υπάρχουν πράγματι υπάρχουν. Έχουν γραφτεί σε εφημερίδες, για αγορά μιας εταιρείας από Σύρους πρόσφυγες. Ότι έχουν χρήματα κάποιοι από αυτούς, έχουν. Εγώ αναφέρθηκα σε επιχειρηματίες, σε ανθρώπους που έχουν λεφτά. Ως εκ τούτου όπου υπάρχουν χώροι προσφύγων όπου δεν υπάρχουν χρήματα, αυτοί οι χώροι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της συγκεκριμένης πρότασης. Το ζητούμενο είναι εφόσον κάποιοι έχουν χρήματα και είναι πρόθυμοι να τα τοποθετήσουν σε αυτή τη χώρα, μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε».

Αποκάλυψε, ακόμη ότι υπάρχει ήδη μια πρόταση: «Υπήρχε πρόταση που κατατέθηκε, υπάρχουν διάφοροι που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι δεν αναφέρονται σε επένδυση, αλλά στα χρήματα που έχουν στα χέρια τους. Το 9% τοις εκατό του συριακού πληθυσμού ήταν χριστιανοί. Όπως ξέρετε πολλές χώρες υπάρχουν που αναζητούν τέτοιους πρόσφυγες, και κυρίως επιστήμονες». Αναφορικά για τα capital controls, υπογράμμισε ότι «μπορείς να βγάλεις 420 μετρητά» και «κινείς όσα θέλεις ηλεκτρονικά εντός της χώρας». Πρόσθεσε πως κάποιοι από αυτούς αγόρασαν ολόκληρη ναυτιλιακή εταιρία και ήθελα να αγοράσουν και τρία πλοία μέσα στο 2015.

Send this to a friend