Αθήνα

 

23 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η λύση είναι μία, να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους

«Η υπερφορολόγηση καταστρέφει την Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κόψουμε σπατάλες» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

[adsense]

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση στο Κέντρο Νεότητας του δήμου Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο της σχετικής καμπάνιας ενημέρωσης του κόμματος σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρθηκε και στις υποδείξεις και τις προτάσεις του κόμματος για να εξοικονομηθούν «περίπου τρία δισεκατομμύρια», ένα «τεράστιο» ποσό, το οποίο, όπως είπε, «αυτή τη φορά καλύπτεται από καινούργιους φόρους, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη χώρα, με συνήθη υποζύγια, είτε κυβερνάει ο ένας είτε κυβερνάει ο άλλος, να πληρώνουμε όσο δυνατόν περισσότερους φόρους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το Ποτάμι και εάν υποδηλώνουν ενδεχόμενη πρόθεση συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε:

«Να μην υπερβάλλουμε. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σ’ αυτή τη μεγάλη κουβέντα για να ξαναστήσουμε τη χώρα, το Ποτάμι μπορεί να είναι ένας σύμμαχος και ένας αξιόπιστος συνομιλητής. Εμείς το έχουμε πει, ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας, εδώ και πολύ καιρό, τα έχει παρατήσει, περιμένει τα προβλήματα να σαπίσουν και μετά να δώσει λύσεις. Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι υποχρέωση μας να αναζητήσουμε προοδευτικές, κεντρώες λύσεις. Είμαστε απέναντι όμως, σε συντηρητικές, δεξιές λύσεις, όπως είμαστε απέναντι σε λαϊκίστικες, αριστερές λύσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε «το Ποτάμι να είναι η “νύφη” για τον κόσμο και να μην είναι η νύφη για τα άλλα σχήματα». Για τις δημοσκοπήσεις απάντησε «σίγουρα, δε με ευχαριστούν», αλλά τόνισε ότι θα συνεχίσει να λέει αυτά που πιστεύει, «όσο κι αν είναι πιθανόν δυσάρεστα» και ότι δεν τον ενδιαφέρει, τελικά, τι λένε οι δημοσκοπήσεις.

Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Λέσβο, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι βοηθάει να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα στην Ευρώπη : «Οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους. Παρά την ανίκανη κυβέρνηση, οι Έλληνες έχουν κάνει το καθήκον τους. Και το καθήκον τους πρέπει να το κάνουν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης και δεν το έχουν κάνει». «Θα πρέπει να αναλάβουν και αυτοί ένα μέρος της ευθύνης» προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Στη σύντομη εισήγηση του στην εκδήλωση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση είναι μια λαϊκίστικη κυβέρνηση, ένα μείγμα ιδεοληπτικών αριστερών και ακροδεξιών» και ότι «είναι μια κυβέρνηση που το Ποτάμι δεν θα στηρίξει με κανέναν τρόπο». Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει προτάσεις και λύσεις και ότι πράγματι είναι ανοιχτό σε συνεργασίες, αλλά υπό δύο προϋποθέσεις, η πρώτη, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου «για την έξοδο της χώρας από την κρίση» και η δεύτερη ότι «ο κορμός της προσπάθειας, για να σώσουμε τη χώρα, δεν μπορεί να είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει τα λάθη του παρελθόντος».

Κατά την εκδήλωση, που συντόνισε η πρώην βουλευτής και στέλεχος του κόμματος Χριστίνα Ταχιάου, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Σπύρος Πέγκας, ανέλυσαν τις προτάσεις του κόμματος, αναφέροντας και τα ποσά που θα εξοικονομούνταν εάν εφαρμόζονταν αυτές, όπως, φορολογική σταθερότητα, μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25% σε βάθος πενταετίας, καθολική εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών, ενοποιήσεις τμημάτων και υπηρεσιών, υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα, απαλλαγή από το ΦΠΑ επιχειρήσεων με τζίρο ως τριάντα χιλιάδων ευρώ με αντιστάθμισμα ένα τέλος εξαίρεσης, μείωση των αποσπασμένων υπαλλήλων, επιτάχυνση της δικαιοσύνης, πάταξη παραοικονομίας, κ.ά.

«Αν μειωθεί η κρατική σπατάλη κατά 3%, δηλαδή τα έξοδα από το 49,3 % στο 46,3% του ΑΕΠ, δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί καμία αύξηση της φορολογίας» σημείωσε η κ. Μάρκου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη αποκέντρωσης και εκχώρησης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, με την οποία συμφώνησε και ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ροή Ειδήσεων

suzuki swift (blue front)

29/03/2024 | 11:19

Το νέο Suzuki Swift στην Ελλάδα

29/03/2024 | 11:08

Χριστίνα Λαμπίρη: «Δε μπορούσα να διαχειριστώ αυτά τα θέματα, πάλευα μέσα μου»

29/03/2024 | 11:02

Κολωνός: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης
mixos diki

29/03/2024 | 10:42

Κολωνός: Ένταση έξω από τα δικαστήρια εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση της 12χρονης – Πέταξαν πέτρες στους κατηγορούμενους

29/03/2024 | 10:22

Βίκυ Κουλιανού: «Ο ρόλος της Κατερίνας Λέχου στο «Είσαι το ταίρι μου» είχε γραφτεί για μένα»

29/03/2024 | 10:14

Δημήτρης Κόκοτας-Τι συνέβη στις πρόβες του J2US: «Άρχισε να ιδρώνει, να μουδιάζει το χέρι του και να έχει τάσεις λιποθυμίας»
screenshot 5

29/03/2024 | 10:06

Απαντά ο Γιάννης Πλούταρχος στα σχόλια του Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Τον έχω δει δυο φορές σε όλη μου τη ζωή»

29/03/2024 | 09:23

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στην Αττική

29/03/2024 | 09:05

Ευρωεκλογές 2024-ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι για την κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου
dimitris kokotas

29/03/2024 | 08:42

Δημήτρης Κόκοτας: Πολύ κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Υπέστη έμφραγμα, ανακοπή και ανατάχθηκε

29/03/2024 | 08:31

Πύργος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου – Οι αυτόπτες μάρτυρες τραβούσαν βίντεο

29/03/2024 | 08:27

Καρδίτσα: Νεκρή βρέθηκε ηλικιωμένη στο Καταφύλλι Αργιθέας – Έρευνες της αστυνομίας για το ενδεχόμενο εγκλήματος
screenshot 1

29/03/2024 | 08:11

Ο Στέφανος Κασσελάκης ορκίζεται σήμερα ανήμερα των γενεθλίων του

29/03/2024 | 08:04

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

29/03/2024 | 07:58

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου
vouli 29 3
LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας
giorgos papandreou 280324
Γ.Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας
1963870f3c0f876423be90df31a6e10a xl
Παραιτήθηκαν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου – Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
pasok kinal 130723
Διαψεύδει τον Ν.Παππά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας
voula kexagia syriza (2)
Β.Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δύο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;
theodoros papatheodorou 280324
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες