Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Θεοδωράκης: Νοίκιασαν κάμπινγκ για πρόσφυγες σε υπερδιπλάσια τιμή

Θεοδωράκης: Νοίκιασαν κάμπινγκ για πρόσφυγες σε υπερδιπλάσια τιμή

Νέες σοβαρές καταγγελίες για χρηματοδότηση φίλων της κυβέρνησης με αναθέσεις υπερκοστολημένων έργων και «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού» διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φιλοξενήσει μετανάστες, έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο», κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.

Η ενοικίαση έγινε χωρίς διαγωνισμό και κατόπιν μεσολάβησης προσκείμενων στο κυβερνών κόμμα, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Έχουμε δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις και δεν έχουμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε επαναφέροντας στο προσκήνιο πρόσφατες καταγγελίες που έκανε το κόμμα του για το υπέρογκο κόστος του Hot Spot της Χίου. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι το τοπικό ΙΚΑ δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για να μη γίνονται έλεγχοι για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

[adsense]

«Με αφορμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων. Ζητάμε διαφάνεια και δεν την έχουμε. Ο ελληνικός στρατός δουλεύει τσάμπα. Παιδεύονται οι φαντάροι, κάνουν την δουλειά, για να πληρώνονται κάποιοι εργολάβοι. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν απαντήσεις», είπε και αναρωτήθηκε: «Γιατί αυτή η εύνοια στους εργολάβους;».

«Στην πολιτική, έχει πολλή μεγάλη σημασία ο χρόνος. Τα προβλήματα, σε σχέση με το προσφυγικό, σαπίζουν», ανέφερε εξάλλου, ο κ. Θεοδωράκης. «Ο κ. Μουζάλας μίλησε τώρα για χάος. Εμείς μιλούσαμε για χάος από το φθινόπωρο. Εάν ο κ. Τσίπρας είχε συνάψει συμφωνία με τους εταίρους μας έναν χρόνο πριν, η Ελλάδα δε θα ζούσε αυτό το δράμα που ζει σήμερα».
«Πήγα στην Ειδομένη», συνέχισε. «Είναι μία δραματική, ντροπιαστική για την χώρα κατάσταση. Είναι ντροπιαστική και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πρέπει να τολμήσουμε να τους πούμε ότι δεν μπορεί να έχουν ζωή εκεί και θα πρέπει να φύγουν από εκεί. Κάποιες οργανώσεις που δουλεύουν στο πλάι κάποιον μεγάλων ΜΚΟ τους λένε ‘’πιέστε, μείνετε εδώ και στο τέλος θα καταφέρετε να φύγετε’’. Και είναι επίσης ντροπή που 32 μέρες τώρα είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή».

Send this to a friend