Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πρόκληση του Κατρούγκαλου με το Ασφαλιστικό: Εξαιρεί τους βουλευτές!

Πρόκληση του Κατρούγκαλου με το Ασφαλιστικό: Εξαιρεί τους βουλευτές!

Μπορεί το νέο ασφαλιστικό να είναι κόλαφος για νέους επαγγελματίες, συνταξιούχους και άλλες κοινωνικές ομάδες, ωστόσο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, φαίνεται να μεταχειρίζεται ορισμένες κατηγορίες με επιείκεια.

Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

O υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παραδέχτηκε την ειδική ρύθμιση. Αναφερόμενος στις βουλευτικές συντάξεις υποστήριξε πως «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

[adsense]

Όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι» στο ασφαλιστικό, τόνισε.

Σε ότι αφορά τη συνταξιοδοτική δαπάνη είπε πως «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ» και συμπλήρωσε: «αποφασίσαμε να μοιράσουμε τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».

Διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει πως θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. «Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που έχουμε πράξει μέχρι τώρα». Όμως όπως υπογράμμισε «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat».

Send this to a friend