• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 16:17

Αθήνα

7 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Θεοδωράκης: Τα έγγραφα που δείχνουν ότι νοικιάστηκαν κάμπινγκ σε υπερδιπλάσια τιμή για τους πρόσφυγες

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, αποκάλυψε «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού» από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως το ΥΠΕΘΑ νοίκιασε -χωρίς διαγωνισμό βέβαια- ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, φαίνεται ότι:

α. Υπογράφηκαν μισθωτήρια συμφωνητικά ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υπογράφει ο Βίτσας) και πρώτον σε ιδιώτιδα για παραχώρηση αγρού στο 13ο χλμ Κατερίνης Ελασσόνας και δεύτερον σε επιχείρηση camping στο Λιτόχωρο Πιερίας, προκειμένου οι εκτάσεις αυτές να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα διαμονής προσφύγων - μεταναστών. Το μίσθιο κατ΄ άτομο την ημέρα (μόνο για διαμονή) ορίσθηκε στα 9,5 ευρώ.

β. Υπήρξε αίτημα του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη, για συγκεκριμένο χώρο που πρότεινε ο Δήμος να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο φιλοξενίας. Επίσης ζητάει σε περίπτωση που υπάρχουν άλλοι χώροι ή κτίρια να τον ενημερώσουν.

[adsense]

Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

α. Για ποιο λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή και τι συμφέροντα εξυπηρετεί ;

β. Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι χώροι που μισθώθηκαν για τη φιλοξενία των προσφύγων - μεταναστών ;
Θα πρέπει σ ΄αυτό να ληφθούν υπόψη και τα εξής : Όπως φαίνεται από τον τιμοκατάλογο του camping την καλοκαιρινή περίοδο χρεώνει το άτομο (ενήλικας) 4 - 5 ευρώ και 2,5 -3 ευρώ για παιδιά. Δηλαδή η τιμή διπλασιάσθηκε ή τριπλασιάσθηκε. Αν υποθέσουμε ότι σ΄αυτούς τους χώρους φιλοξενούνται 300 άτομα ο ιδιοκτήτης θα εισπράττει 300Χ9,5 = 3.000 ευρώ περίπου την ημέρα ή 90.000 ευρώ το μήνα.

γ. Δημιουργούνται επίσης τα ερωτήματα : Θα διατεθούν ανάλογα χρήματα στους λειτουργικούς προϋπολογισμούς των Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για τις εκτάσεις που παραχωρήθηκαν (στρατόπεδα, κτίρια, κ.λπ) ; Όπως είναι γνωστό επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εμπλακεί ενεργά στη σίτιση των προσφύγων – μεταναστών). Για παράδειγμα το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων καθημερινά παρασκευάζει φαγητό για 700 άτομα περίπου που φιλοξενούνται στη Μαλακάσα. Πως δικαιολογείται λογιστικά το κόστος αυτής της δαπάνης ;

1 2 3 4 5

Send this to a friend