Αθήνα

 

16 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ράπισμα» Φώφης στον Τσίπρα: Απλά δεν μπορεί! – Η Κεντροαριστερά είναι εδώ και δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός

[adsense]

Παραγωγική Ελλάδα με Παραγωγική Οικονομία, Ισχυρή Ελλάδα με Ισχυρή Κοινωνία, Ενωμένη Ελλάδα με Ενωμένους Έλληνες. Αυτό ήταν το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά στην ομιλία της στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία της εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα επειδή «συγκάλυψε» τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες.

H Φώφη Γεννηματά άσκησε εκ νέου κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα πορευτεί «ούτε για την συντηρητική Ν.Δ., ούτε για τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτή που σήμερα συμφωνήσαμε» είπε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Μας έβαλε σε μόνιμη επιτροπεία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια άλλη εκδοχή του κόφτη. Καλλιεργούν τον μεταξύ τους διπολισμό για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να “μπετονάρουν” τα ακροατήριά τους. Δεν μας ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική. Τα έχουμε ζήσει, τα ξέρουμε, τα βαρεθήκαμε, μας οδήγησαν σε αδιέξοδα».

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση διπλωματικών υπαλλήλων από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα και “παρέμβαση Τσίπρα”, η κ. Γεννηματά είπε ότι είναι «μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους». «Αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση», συμπλήρωσε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε οτι η ελληνική κοινωνία και κατ΄ επέκταση και η ελληνική οικονομία, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη θετική έκπληξη και να «γυρίσουν» την τύχη της χώρας και αυτό θα συμβεί στο μέτρο που ισχυροποιηθεί η μόνη πραγματική δύναμη αλλαγής, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

«Το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων, στο δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε, τον κ. Τσίπρα», είπε προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη, με την Πολιτική Διακήρυξη, με τις δικές επεξεργασμένες απαντήσεις -κατευθυντήριες γραμμές- για τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα της χώρας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο Προοδευτικός Πόλος της Κοινωνίας, είναι η Ελπίδα για τον Έλληνα και την Ελληνίδα καθώς εκφράζει σε μεγάλη κοινωνική συμμαχία των Σοσιαλιστών, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Οικολογίας και του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, συνέχισε η κ. Γεννημάτα.

«Είμαστε Παράταξη Πατριωτική γιατί πιστεύουμε στην ενότητα των Ελλήνων, στην ομοψυχία και στην Εθνική Συνεννόηση, είμαστε Παράταξη Ευρωπαϊκή γιατί: Θέλουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, για μια Ευρωπαϊκή Ένωση με περισσότερη δημοκρατία, με ισχυρό σύστημα κοινωνικής προστασίας, με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας.

Είμαστε Παράταξη Δημοκρατική που συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός Αξιόπιστου, Διαφανούς Πολιτικού Συστήματος, που σέβεται και αναβαθμίζει τους θεσμούς, που κατοχυρώνει διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου.

Είμαστε παράταξη Προοδευτική: Συνδέουμε την παραγωγή πλούτου με τη δίκαιη αναδιανομή. Είμαστε παράταξη Μεταρρυθμιστική: για να καταστεί δυνατή η επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων μας», υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Περιέγραψε το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, τις Επενδύσεις, το Σύγχρονο και Αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος.

«Δεν είναι μόδα, δεν είναι σύνθημα που διχάζει, είναι αναγκαιότητα που πρέπει να ενώνει», τόνισε η κ. Γεννηματά ενώ έθεσε ως άμεση επιλογή τη φυγή προς το μέλλον.

Κάλεσε τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αφήσουν τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες και τα παιχνίδια της παραπολιτικής και να επιστρέψουμε στη ρεαλιστική πολιτική.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη τη δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για στελέχη που δεν συμμετέχουν στη προσπάθεια που έχει αναληφθεί.

«Η ιστορία διαμορφώνεται από τις παρουσίες, όχι από τις απουσίες. Από τους παρόντες και όχι από τους απόντες», σημείωσε.

Ολόκληρη η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σήμερα είναι η διεθνής ημέρα της οικογένειας.

Η οικογένεια ήταν πάντα για μας και είναι και τώρα πολύ περισσότερο στο επίκεντρο της πολιτικής μας και των προτάσεων μας.

Λυπάμαι που μια τέτοια μέρα χρειάζεται ως γυναίκα και πολιτικός να αναφερθώ στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη στάση του Πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων γυναικών από τον Πρέσβη του Μαδούρο.

Μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους.

Αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, κλείνοντας τη διήμερη συνδιάσκεψή μας. Αυτό το διήμερο σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για την παράταξή μας, την κληρονομιά της και τις προοπτικές της.

Η κοινωνία έχει κουραστεί από διαλυτικά φαινόμενα που τροφοδοτούν τον μικροκομματισμό και την παραπολιτική. Είναι η ώρα των συνθέσεων και των λύσεων.

Σε αυτό το μείζον ζητούμενο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη,  με τη Συνδιάσκεψή μας,  απαντά θετικά, υπεύθυνα, τολμηρά, με θάρρος και αποφασιστικότητα. 

Για να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Για να ξανασταθεί στα πόδια της, όρθια και περήφανη, η Ελλάδα. Για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την Κέρκυρα και την Ήπειρο μέχρι τη Σύμη.

Έχει γράψει έναν καταπληκτικό  στίχο ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης, τον διάβαζα πρόσφατα και νομίζω πως δίνει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που διακυβεύεται σήμερα και για τη δημοκρατική παράταξη  αλλά και ευρύτερα για την τύχη της πατρίδας.

«Η ειλικρίνεια αρχίζει πάντα εκεί, που τέλειωσαν όλοι οι άλλοι τρόποι να σωθείς».

Με την αλήθεια θα κερδίσουμε.

Ναι, τα μέτωπα είναι πολλά, οι προκλήσεις είναι μεγάλες όμως η ίδια η ελληνική κοινωνία και κατ΄επέκταση και η ελληνική οικονομία, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη θετική έκπληξη και να «γυρίσουν» την τύχη της χώρας.

Κι αυτό θα συμβεί στο μέτρο που ισχυροποιηθεί η μόνη πραγματική δύναμη αλλαγής, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η μεγάλη δημοκρατική συμπαράταξη.

Η παράταξη που έχει δείξει στον ελληνικό λαό πως μπορεί να κάνει πράξη την αλλαγή, αλλά με όρους ευθύνης και ασφάλειας για τον ελληνικό λαό. 

Το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων  είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων. Στο  δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε, τον κ. Τσίπρα…   

Τώρα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ακόμη πιο έτοιμη,  με την Πολιτική μας Διακήρυξη, με τις δικές μας επεξεργασμένες απαντήσεις -κατευθυντήριες γραμμές για τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα της χώρας και του λαού μας,  βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο.

Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι.

Με ΝΕΑ ΠΥΞΙΔΑ να πορευτούμε στον δρόμο της εξόδου από τα μνημόνια, να δώσουμε τις δικές μας εγγυήσεις για το μέλλον των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς, για το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια, για καλύτερες μέρες για τις Ελληνίδες κι τους Έλληνες.

Δουλέψαμε εδώ ΜΑΖΙ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων πολιτών, ΜΑΖΙ με στελέχη της παραγωγής, της επιστήμης, του πολιτισμού, της Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας.

Διαμορφώσαμε την Πρότασή μας για την ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ εξόδου από την κρίση, για την Νέα Αρχή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασύνταξης και Αναγέννησης. Ένα σχέδιο δυναμικό που θα τεθεί σε διάλογο σε συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα

Και θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τα εκατοντάδες στελέχη, μέλη και φίλους, τους ειδικούς, τους επιστήμονες, και κυρίως τους νέους ανθρώπους που δούλεψαν για να πετύχει η Συνδιάσκεψη.

Σας ευχαριστούμε, σας θέλουμε πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς, προχωράμε μαζί.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι μία εκλογική συνεργασία, κομμάτων και ρευμάτων. Δεν είναι μόνο, μία ενιαία κοινοβουλευτική Ομάδα.

Είναι ο Προοδευτικός Πόλος της Κοινωνίας, είναι η Ελπίδα για τον Έλληνα και την Ελληνίδα.

Εκφράζουμε μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία.

Στηριζόμαστε σε μία μεγάλη πολιτική συμμαχία, των Σοσιαλιστών, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Οικολογίας και του Πολιτικού Φιλελευθερισμού.

Έναν ισχυρό οργανωμένο χώρο. Η ρευστοποίηση του χώρου αυτού δεν είναι λύση.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης επιβεβαίωσαν και ανέδειξαν τα στρατηγικά χαρακτηριστικά της παράταξής μας. Χαρακτηριστικά ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ.

Είμαστε Παράταξη Πατριωτική: Πιστεύουμε σε ένα σύγχρονο Πατριωτισμό, μακριά από λογικές πατριδοκαπηλίας, που θέλει μια Ελλάδα ισχυρή ειρηνική και ευημερούσα, μέσα στην διεθνή και ευρωπαϊκή κοινότητα.

Πιστεύουμε στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην ομοψυχία και στην Εθνική Συνεννόηση, μακριά από τις επικίνδυνες Διχαστικές λογικές, που με ευθύνη των εθνολαϊκιστών αναπτύχθηκαν αυτά τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε Παράταξη Ευρωπαϊκή: Θέλουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε  μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, μια Ευρωπαϊκή Ένωση με περισσότερη δημοκρατία, με ισχυρό σύστημα κοινωνικής προστασίας, με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας και ασφάλειας.

Έχουμε καθαρές διαχωριστικές γραμμές από τη συντήρηση, από τις πολιτικές της συνεχούς λιτότητας απ’ όπου κι αν προέρχονται  και εντείνουμε  το μέτωπό μας απέναντι στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία.

Το μεγάλο στοίχημα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας σήμερα είναι  να καταφέρει να δώσει όραμα για το μέλλον και να απαντήσει για το παρόν.

Να καταφέρει να αντικαταστήσει τη σημερινή «μεγάλη σύγχυση» με την αυριανή  νέα «μεγάλη σύνθεση».

Αυτή η αναζήτηση της καινούργιας σοσιαλδημοκρατικής πρότασης, ειδικά στη χώρα μας, δεν μπορεί να γίνει σε καναπέδες και σαλόνια.

Πρέπει να γίνει μέσα στο καμίνι της ίδιας της πολιτικής πράξης. Μέσα στην κοινωνία. Μέσα στους θεσμούς. Μέσα στις προκλήσεις της καθημερινής μας ζωής.

Είμαστε Παράταξη Δημοκρατική: Που συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός Αξιόπιστου, Διαφανούς Πολιτικού Συστήματος, που σέβεται και αναβαθμίζει τους θεσμούς, που κατοχυρώνει διαδικασίες λαϊκής συμμετοχής και κοινωνικού ελέγχου.

Ενός Πολιτικού Συστήματος θωρακισμένου απέναντι στην αθέμιτη επιρροή του πολιτικού χρήματος και της διαπλοκής.

Με σεβασμό και διεύρυνση των  δικαιωμάτων των πολιτών, με κατοχύρωση της αξιοκρατίας και της ισοπολιτείας.

Συνδέουμε άρρηκτα την Ασφάλεια με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών, σε μια κοινωνία ανοιχτή, με σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Συνδέουμε άρρηκτα τα δικαιώματα με τις υποχρεώσεις όλων.

Είμαστε  παράταξη Προοδευτική: Συνδέουμε την παραγωγή πλούτου με τη δίκαιη αναδιανομή.

Φέρνουμε στην πρώτη γραμμή την μάχη για την ανάπτυξη, για ελληνικές και ξένες επενδύσεις, για Παραγωγή πλούτου. Δίνουμε ευκαιρίες για εξέλιξη, επιχειρηματικότητα, δημιουργία στην νέα γενιά.

Στηρίζουμε την νέα προσπάθεια σε ένα ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, για μια Νέα Αρχή, με όλες τις ζωντανές κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις.

Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, μια νέα εξωστρεφή μεσαία τάξη, τις ελληνικές επιχειρήσεις,  όλους όσους παράγουν και δημιουργούν σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Όμως και μεριμνούμε για την δίκαιη κατανομή μέσω της προοδευτικής φορολογίας του παραγόμενου πλούτου, για παροχή ποιοτικών δημόσιων αγαθών σε όλους τους πολίτες, αλλά και για την κατά προτεραιότητα στήριξη με στοχευμένες πολιτικές και-όχι εύκολες επιδοματικές λογικές- των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Μακριά από στρεβλώσεις, σπατάλη πόρων, κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.

Είμαστε παράταξη Μεταρρυθμιστική: για να καταστεί δυνατή η επίτευξη όλων των παραπάνω στόχων μας.

Μεταρρυθμίσεις όμως με προοδευτικό περιεχόμενο, μεταρρυθμίσεις που προωθούν την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, τις Επενδύσεις, το Σύγχρονο και Αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος.

Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, δεν στερούνται πολιτικού και ιδεολογικού περιεχομένου. Έχουν κοινωνικό πρόσημο για να μη δημιουργούν νέα θύματα.

Δεν είναι μόδα, δεν είναι σύνθημα που διχάζει, είναι αναγκαιότητα που πρέπει να ενώνει.

Γιατί για να πετύχουν πρέπει να τις κατανοεί και να τις υποδέχεται η πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το μήνυμά μας είναι απλό, σαφές και κατανοητό.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, με ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, με ΙΣΧΥΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, με ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Από σήμερα λοιπόν , ξεκινάμε να μεταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα πως ένα Προοδευτικό  Δημοκρατικό Σχέδιο Διακυβέρνησης είναι όχι μόνο εφικτό αλλά και αναγκαίο.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Μας έβαλε σε μόνιμη επιτροπεία.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια άλλη εκδοχή του κόφτη.

 Καλλιεργούν τον μεταξύ τους διπολισμό για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να «μπετονάρουν» τα ακροατήριά τους.

Δεν μας ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική. Τα έχουμε ζήσει, τα ξέρουμε, τα βαρεθήκαμε, μας οδήγησαν σε αδιέξοδα.

Εμείς μιλάμε για μια άλλη πολιτική. Για μια άλλη σχέση εκπροσώπησης που θα αναβαπτίζεται διαρκώς στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο.

Η Προοδευτική Δημοκρατική Διακυβέρνηση, δεν υπόσχεται γιατί εγγυάται.

Η Προοδευτική Διακυβέρνηση δεν θέλει απλώς, ΜΠΟΡΕΙ, να κάνει τις Προτάσεις της Έργο το όραμα της Πράξη,.

Το όραμα  μας για την Ελλάδα της παραγωγής, της δημιουργίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, την Ελλάδα που κρατά τα παιδιά της στον τόπο τους.

Τις συγκεκριμένες αλλαγές, τις δικές μας κατευθυντήριες γραμμές για να το πετύχουμε συζητήσαμε εδώ αυτές τις 2 ημέρες.

Την νέα Πολιτική και Ιδεολογική Διακήρυξή, το Σχέδιό μας, το Πλαίσιο των Προγραμματικών Θέσεων μας για την νέα ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ που επαγγελλόμαστε;

Οι συντονιστές των Ομάδων δουλειάς παρουσίασαν συνοπτικά πριν λίγο τους στόχους και το περιεχόμενο των 7 εισηγήσεων που επεξεργαστήκαμε.

Δεν θα τις επαναλάβω. Επιτρέψτε μου να σταθώ ιδιαίτερα σε 18 προτεραιότητες:

Α) ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ.

1. – Διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα.

-Μείωση του κόστους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες, με μείωση των επιτοκίων.

– Καθιέρωση της «δεύτερης ευκαιρίας» για έντιμους και ικανούς Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες που «απέτυχαν».

2. -Ευρύτατη υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών και σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με αυτές.

-Συμψηφισμός των οφειλών του κράτους, με τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς αυτό.

3. -Παροχή Φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων για επενδύσεις, ιδιαίτερα αυτές που δημιουργούν απασχόληση.

-Απαλλαγή για 3 χρόνια από συνταξιοδοτικές εισφορές των νέων που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση (και αποπληρωμή τους στην διάρκεια του εργασιακού βίου.

4. -Ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, θα στηρίζει την σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα, με το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής, αλλά και με την περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά.

5. -Κίνητρο για νέους επιστήμονες για να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα. Και ειδικά στην έρευνα και την καινοτομία, και στήριξή τους με δωρεάν διανομή γης. Μείωση φορολογίας νέων αγροτών κατά 50% και επιστροφή 5 μονάδων ΦΠΑ σε οργανωμένα συλλογικά σχήματα. Για κάθε ζευγάρι νέων αγροτών ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει μόνο ο ένας για τα πρώτα πέντε χρόνια.

Ταμείο χρηματοδότησης για την μέγιστη αξιοποίηση και απορρόφηση των Ευρωπαϊκών πόρων 2014-2020 ύψους 20 δις ευρώ.

Β) ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

6. -Γενικοί Γραμματείς στο Δημόσιο με προκήρυξη και 5ετή θητεία. Γιατί το κράτος πρέπει επιτέλους να εξασφαλίσει τη συνέχεια στη λειτουργία του.

-Μόνιμη αξιολόγηση των Δημόσιων Υπαλλήλων, σύνδεσή της με την ταχύτερη ανέλιξή τους και τις μισθολογικές απολαβές τους.

7. -Όλα τα πιστοποιητικά έγγραφα για τις συναλλαγές του πολίτη με την Δημόσια Διοίκηση χορηγούνται μέσω των ΚΕΠ.

Γ) ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

8. -Αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις για την βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ενίσχυση Επενδυτικών Πρωτοβουλιών.

9. -Ρήτρα Απασχόλησης σε κάθε Κυβερνητική Δράση, ή Νομοσχέδιο που αφορά τα θέματα Ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

10. -Ενίσχυση του ρόλου της Επαγγελματικής Ασφάλισης και ων Επαγγελματικών Ταμείων, ώστε να αναπτυχθούν οι συμπληρωματικές παροχές, μέσα από την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα της Ασφάλισης. Επιλογή μεταξύ Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Επαγγελματικών Ταμείων.

11. -Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα κατά της φτώχειας, με οικονομική ενίσχυση, διασφάλιση πρόσβασης σε Κοινωνικά Αγαθά και Υπηρεσίες και Εργασιακή Επανένταξη.

-Καθολική πρόσβαση των πολιτών στην υγειονομική περίθαλψη.

12. -Ισχυρό πλαίσιο για τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, με πρώτο βήμα την καθολικότητα εφαρμογής (και την θεσμική επεκτασιμότητα)  των Συλλογικών Συμβάσεων. Επιχειρησιακές συμβάσεις με αμοιβαίες υποχρεώσεις και δικαιώματα για εργοδότες-εργαζομένους.

13. -Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας για την πρόσβαση του κάθε πολίτη, στηριγμένη στον Ασφαλιστικό Φάκελο Υγείας.

-Προσλήψεις Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία με σύστημα εξαίρεσης από τους Μνημονιακούς Περιορισμούς. Νέες εργασιακές σχέσεις στους γιατρούς.

-Μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ σε ρόλο εθνικού και καθολικού αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

-Ο Δήμος βασικό κύτταρο του αποκεντρωμένου Κράτους Πρόνοιας.

Δ) ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

14. -Γενίκευση του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

-Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας και πληροφορικής αμέσως μετά την αποφοίτηση από την Γ’ Γυμνασίου.

-Η τριτοβάθμια εκπαίδευση κέντρο αριστείας καινοτομίας εξωστρέφειας με πυλώνα το δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών  για υποδοχή ξένων φοιτητών με δίδακτρα, στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Συνεχίζουμε τον διάλογο για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου  πλαίσιου για τη  λειτουργία ξένων ιδρυμάτων στην Ελλάδα καθώς και μη Κρατικών Πανεπιστημίων με την κατάλληλη νομική μορφή.

-Συνδυασμός   δράσεων που αξιοποιεί τον πολιτισμό ως στρατηγική ευκαιρία.

Ε) ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

15. -Ριζική αλλαγή του Εκλογικού Νόμου. Καθιέρωση της απλής αναλογικής. Διατήρηση του 3% ως πλαφόν εισόδου στη Βουλή. Τροποποίηση του bonus με την αντικατάστασή του μόνο αν το πρώτο κόμμα έχει ποσοστό άνω του 40%.

16. -Κόβουμε τον «ομφάλιο λώρο» ανάμεσα στην θητεία της Βουλής και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αποσυνδέοντας τις σχετικές διαδικασίες.

17. -Μεταρρύθμιση στην Ελληνική Δικαιοσύνη με νέους νόμους (οικογενειακό Δίκαιο, Ποινική Νομοθεσία) και εφαρμογή νέων θεσμών εξοδικαστικής επίλυσης (Διαιτησία, Ποινική Διαπραγμάτευση, Διαμεσολάβηση, Διαδικτυακή Επίλυση διαφορών).

-Αλλαγή του Τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ώστε να ενισχύεται η ανεξαρτησία της απέναντι στην εκτελεστική εξουσία (Αρχική κρίση των υποψηφίων από την  Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής-Επιλογή 3 υποψηφιοτήτων από Υπουργικό Συμβούλιο-τελική επιλογή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας)

ΣΤ) ΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ

18. -Επανέναρξη του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με ισχυρά φορολογικά κίνητρα.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Ό,τι πληγώνει την κοινωνία, πληγώνει και εμάς.

 Ό,τι δημιουργεί ανασφάλεια στην Κοινωνία, δημιουργεί ανασφάλεια και σε εμάς.

Είμαστε ΕΔΩ, για να υπηρετήσουμε το Λαό και τον Τόπο, όπως έκανε διαχρονικά η Δημοκρατική Παράταξη.

Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε δρόμους προς το μέλλον, τιμώντας τις καλύτερες δημοκρατικές προοδευτικές παραδόσεις του λαού μας. Η επιλογή είναι μία και μόνη.

Φυγή προς το μέλλον! 

Να αφήσουμε τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες  και τα παιχνίδια της  παραπολιτικής  και να επιστρέψουμε στη ρεαλιστική  πολιτική. Αν δεν το κάνουμε , δεν  θα επιστρέψουμε και στην  ανάπτυξη. 

Κι αν δεν επιστρέψουμε στην  ανάπτυξη,  η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες καθώς δεν υπάρχουν άλλα κοινωνικά αποθέματα αντοχής της συνεχιζόμενης ύφεσης.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη τη δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση.

Μαζί με όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και στον ρόλο της.

Θέλουμε όλα τα στελέχη  κοντά μας, συμμέτοχους στην προσπάθειά μας.

Εκτός από εκείνους που αγωνιούν μόνο για μια καρέκλα της εξουσίας. Αυτούς τους χαρίζουμε στους άλλους. Ας τους έχουν, να τους χαίρονται!

 Αναγνωρίζουμε την προσφορά σειράς πολιτικών στελεχών στον πολιτικό χώρο μας.

Αλλά οφείλουν και αυτοί να αναγνωρίσουν τα όσα σε επίπεδο πολιτικής παρουσίας και κοινωνικής καταξίωσης τους πρόσφερε η παράταξή μας.

 Και να ενώσουν τις δυνάμεις τους χωρίς προαπαιτούμενα και εγωισμούς ή αναζήτηση προσωπικού ρόλου. Αυτά δεν αφορούν τους πολίτες.

Ας μετρήσει τελικά ο καθένας το μπόι του, το καταμεσήμερο, και όχι με βάση τον ίσκιο του. Και ας πάρει τις αποφάσεις του.

 Εμείς θα προχωρήσουμε. Με Ενότητα-Ανανέωση-Διεύρυνση.

Η ιστορία διαμορφώνεται από τις παρουσίες, όχι από τις απουσίες.

Από τους παρόντες και όχι από τους απόντες.

Η προοδευτική, δημοκρατική, παράταξη ήταν, είναι και θα είναι παρούσα και με πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Γιατί είναι η παράταξη που πάντα στήριζε την χώρα, οδήγησε τον λαό μας σε εποχές προόδου και ευημερίας.

Είμαστε εμείς που κρατήσαμε όρθια την χώρα σε δύσκολους καιρούς.

Γι’ αυτό και δεν μας ταιριάζει, ο ρόλος του ουραγού στις εξελίξεις, ούτε του «συμπληρώματος» της συνιστώσας για κανένα.

Ούτε για την συντηρητική Ν.Δ., ούτε για τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτή που σήμερα  συμφωνήσαμε.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.

Η ώρα για να δημιουργήσουμε το μεγάλο ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που θα παίξει και πάλι καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.

Οι πολίτες πλέον κατανοούν και αναγνωρίζουν πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και μαγικές συνταγές.

Από τα «χόκους – πόκους» των Ζαππείων και των Προγραμμάτων της Θεσσαλονίκης, τώρα ξέρουν πως πρέπει να κάνουμε focus σε στόχους, χρονοδιαγράμματα,  δράσεις, καλές πρακτικές,  πηγές χρηματοδότησης και προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Αυτό είναι πλέον το «λογισμικό» με το οποίο δουλεύει η Ευρώπη και μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. 

Κι αυτό το «λογισμικό» εμείς το έχουμε. Αυθεντικό. Ούτε «σπασμένο», ούτε «μαϊμού – πειρατικό». Ούτε μπορεί κανείς να το χακάρει.

Γι’ αυτό και λέμε έντιμα στον ελληνικό λαό πως ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε.

Για να δείτε τα δρώμενα της πρώτης μέρας της συνδιάσκεψης πατήστε ΕΔΩ. 

Ροή Ειδήσεων

6167830

28/03/2024 | 23:01

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα «Τέμπη» με 159 «Όχι»

28/03/2024 | 22:46

Θοδωρής Αθερίδης: Μου αρέσει πάρα πολύ το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι, σίγουρα θα είναι μέσα στην τριάδα

28/03/2024 | 22:42

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ – Δείτε ποιοι αριθμοί κληρώθηκαν
6167625

28/03/2024 | 22:26

Σωκράτης Φάμελλος: Σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών με ευθύνη Μητσοτάκη, να γίνει Προανακριτική για τον Καραμανλή

28/03/2024 | 22:20

MasterChef-Απών ο Σωτήρης Κοντιζάς: «Δεν είμαστε όλοι καλά, δεν ακολούθησε τις οδηγίες»

28/03/2024 | 22:05

Νίκος Ανδρουλάκης: Εδραιωμένη η πεποίθηση στον λαό πως η κυβέρνηση λειτουργεί ως μηχανή διαφθοράς
screenshot 21

28/03/2024 | 21:57

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού- Ένας τραυματίας

28/03/2024 | 21:53

Survivor-Αλέξης Παππάς: Η Χρύσα απείλησε την ομάδα ότι στη μονομαχία θα περπατά

28/03/2024 | 21:47

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι μέλημά μου ήταν να αλλάξω τους διαλόγους;» – Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων
 ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

28/03/2024 | 21:34

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: Επαναφέρω την πρόταση για αξιοπρεπή αποχώρηση προτού το παρακράτος καταρρεύσει πάνω σας

28/03/2024 | 21:23

ΚΚΕ για παραιτήσεις υπουργών: Αδιαμφισβήτητες οι σχέσεις της κυβέρνησης με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

28/03/2024 | 21:12

Δημήτρης Κόκοτας: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα
zestos kairos

28/03/2024 | 20:57

Καιρός αύριο Παρασευή: Ανοιξιάτικος σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου

28/03/2024 | 20:51

Αλέξης Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής – Ο Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί

28/03/2024 | 20:40

ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Καλή τύχη στους επόμενους…
vouli 29 3
LIVE: Σε εξέλιξη για 3η ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας
pasok kinal 130723
Διαψεύδει τον Ν.Παππά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας
voula kexagia syriza (2)
Β.Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δύο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;
theodoros papatheodorou 280324
Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες
giorgos papandreou 280324
Γ.Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας
syriza sima 220324
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Στην Βουλή έπεσαν οι μάσκες – Το έγκλημα των Τεμπών θα διαλευκανθεί”