Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και όμως το είπε! – Παρασκευόπουλος: Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνούν από τη Βουλή

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνάνε από την Βουλή! Kαι όταν αυτές έρχονται προς κύρωση στην Βουλή δημιουργούνται νομικά προβλήματα! [adsense] Την πρωτότυπη αυτή νομική άποψη και πολιτικά καινοφανές κοινοβουλευτικό επιχείρημα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο καθηγητής της Νομικής και υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αντικρούοντας την αντισυνταγματικότητα του υπερ-ταμείου. Σύμφωνα με τα […]

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι απαραίτητο να περνάνε από την Βουλή! Kαι όταν αυτές έρχονται προς κύρωση στην Βουλή δημιουργούνται νομικά προβλήματα!

[adsense]

Την πρωτότυπη αυτή νομική άποψη και πολιτικά καινοφανές κοινοβουλευτικό επιχείρημα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο καθηγητής της Νομικής και υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αντικρούοντας την αντισυνταγματικότητα του υπερ-ταμείου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο «οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται με νόμο. Η εμπλοκή του κοινοβουλίου ή η ενασχόλησή του με συμβάσεις δεν εμπίπτει στο κατάστικτο έργο της Βουλής των Ελλήνων κατά το Σύνταγμα. Η σύμβαση είναι διοικητική πράξη και δεν εντάσσεται στο Σύνταγμα. Έχει καθιερωθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις να γίνονται Κυρώσεις αλλά δημιουργούνται νομικά προβλήματα» είπε εισάγονται «νέα» πολιτικά και νομικά δεδομένα…

Έντονη αντίδραση από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, που είχε την πρωτοβουλία της κατάθεσης της αντισυνταγματικότητας, λεγοντάς του «τι είναι αυτά που λέτε; Εσείς που κατά τον Πρωθυπουργό ήσαστε “η κάθε λέξη του Συντάγματος” επιτρέπεται να λέτε αυτά;»

Βενιζέλος: Η στρατηγική του Ελσίνκι ήταν το optimum με βάση τα δεδομένα της εποχής του
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας
Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο
Ο Βαρουφάκης ζητά κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
Άδωνις Γεωργιάδης: Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα- Η επιτροπή λέει όχι στα ανοικτά εμπορικά κέντρα
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»