Αθήνα

25 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Ο Βαρουφάκης μιλά για το άγχος του ως ΥΠΟΙΚ: Μιλούσα με περαστικούς που μου έλεγαν 'μην υποχωρήσεις'

Ο Βαρουφάκης μιλά για το άγχος του ως ΥΠΟΙΚ: Μιλούσα με περαστικούς που μου έλεγαν 'μην υποχωρήσεις'

Το Business Insider θέλησε να μάθει πώς αντιμετώπισε ο κ. Βαρουφάκης το άγχος που βίωσε ως υπουργός Οικονομικών μίας χώρας που απειλούνταν με χρεοκοπία.

«Το άγχος ήταν πρωτοφανές. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει», είπε ο πρώην Έλληνας ΥΠΟΙΚ και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε:

«Τους ρώτησα ποια είναι η οικονομική κατάσταση της κυβέρνησης. Μου απάντησαν ''όχι τόσο άσχημη''. Τους ζήτησα να το διευκρινίσουν αυτό και μου απάντησαν ''έχουμε 11 ημέρες''».

[adsense]

Αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομικών 11 ημέρες πριν από τη χρεοκοπία, σε κρατά ξύπνιο της νύχτες. Στην πραγματικότητα, δεν κοιμάσαι ποτέ, συμπληρώνει ο Βαρουφάκης.

Οσο για το πώς το αντιμετώπιζε το άγχος, είπε:

«Ηταν να πηγαίνω παντού είτε με τη μηχανή μου, κάτι που έγινε θέμα για λόγους που δεν καταλαβαίνω, αλλά κυρίως περπατώντας. Περπατούσα ως το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, ώστε να συναντώ ανθρώπους στον δρόμο, που με χτυπούσαν στην πλάτη και έλεγαν ''κράτα, μην υποχωρήσεις''. Αυτό ήταν μεγάλο ελιξίριο και καύσιμο».

 

Send this to a friend