Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Άλλα λέει το ΔΝΤ, άλλα ο Κατρούγκαλος: Δεν συζητάμε μειώσεις στον κατώτατο μισθό

Άλλα λέει το ΔΝΤ, άλλα ο Κατρούγκαλος: Δεν συζητάμε μειώσεις στον κατώτατο μισθό

«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν κακό πράγμα, δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

[adsense]

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε «ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές». «Πετύχαμε να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε», είπε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο κανάλι Ε.

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι όλες οι συντάξεις θα επαναϋπολογισθούν από το 2002 και μετά και κανείς δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του μετά τον επαναϋπολογισμό.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «καθιερώσαμε την Εθνική Σύνταξη η οποία είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερο σύστημα από το ΕΚΑΣ».

Ο Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες».

Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «οι παλιές συντάξεις δεν θίγονται. Για τις νέες συντάξεις χηρείας όσοι έχουν ανήλικα παιδιά θα τις λαμβάνουν, ενώ όσες γυναίκες είναι μικρότερες των 52 ετών με ενήλικα παιδιά θα λαμβάνουν τη σύνταξη για 3 χρόνια και μετά αναγκαστικά θα βγαίνουν στον τομέα εργασίας».

Send this to a friend