
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για τον Μάιο, δείχνουν νέο πληθωριστικό ρεκόρ στο 10,7% για την Ελλάδα, ενώ η κατάσταση στη χώρα μας είναι ήδη δραματική», σημειώνουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης-Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.
Προσθέτουν ότι «ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης φτάνει σε ύψος-ρεκόρ 8,1% και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι 2,6 μονάδες πιο πάνω, ο υψηλότερος σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη».
Η Έ.Αχτσιόγλου και ο Α. Χαρίτσης αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους ότι «τα νοικοκυριά αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικές τους ανάγκες, οι εργαζόμενοι βλέπουν τον μισθό τους να χάνει συνεχώς την αγοραστική του δύναμη -μέχρι τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός είχε χάσει 18%, ο μέσος μισθός 9,9%, ο μισθός μερικής απασχόλησης 28%, σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ- και οι επιχειρήσεις τον τζίρο τους να εξανεμίζεται».
Επιπλέον αναφέρουν ότι «η εκτόξευση του κόστους παραγωγής στη βιομηχανία, στο πρωτοφανές 48,8% για τον Απρίλιο, θα οδηγήσει σε νέα επιδείνωση της κατάστασης».
Οι αρμόδιοι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που διαλύει την κοινωνική συνοχή, στέκεται εδώ και μήνες με εγκληματική αδράνεια» και πως «όσο όμως εκείνοι ”χρυσώνουν το χάπι” βαφτίζοντας τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας υπερέσοδα και επιδοτούν την αισχροκέρδεια με δημόσιο χρήμα, οι πολίτες αγωνιούν πώς θα βγάλουν το μήνα».
Καταληκτικά αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταφέρει να οδηγήσει μια ολόκληρη χώρα σε απόγνωση» και πως «όσο νωρίτερα αποχωρήσουν τόσο καλύτερα για την ελληνική κοινωνία».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ροή Ειδήσεων
02/04/2023 | 10:25
Έλλειψη σχεδίου και λάθος οδηγίες καταδίωξης οδήγησαν στο θάνατο δύο αστυνομικών στου Ρέντη, αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη
02/04/2023 | 10:01
Τάσος Μπουγάς: «Με φιλάγανε στην πίστα και έτσι σταµάτησα µε τον κορονοϊό να πηγαίνω να εργάζοµαι»
02/04/2023 | 09:49
Διαμαντοπούλου για μετεκλογική συνεργασία κομμάτων με άλλον Πρωθυπουργό: Ιδιαίτερα ευφάνταστο σενάριο
02/04/2023 | 09:18
Γεωργιάδης για Μιθριδάτη στον ΣΥΡΙΖΑ: Διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές
02/04/2023 | 08:33
Ελληνικό: Μπελαβίλας και Πολάκης ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης – Λένε ότι αξίζει 16 δισ. ευρώ
02/04/2023 | 08:19
Θεσσαλονίκη: Τρεις τραυματίες στο ΑΧΕΠΑ μετά το επεισόδιο που αποδίδεται σε οπαδικά κίνητρα
01/04/2023 | 13:52
Η πληρωμένη απάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου σε γυναίκα που χαρακτήρισε «παρείσακτο» το παιδί της

31/03/2023 | 07:14
Τέμπη: Το πρώτο τρένο που περνά από το μοιραίο κλειδί της Λάρισας – «Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε – Κόψαμε ταχύτητα και χτυπήσαμε τις κόρνες. Τρέμαμε όλοι»
02/04/2023 | 08:03
Μαζί με την Μαρέβα ο Μητσοτάκης συνάντησε τους γονείς της Τοπαλούδη: Τι τους υποσχέθηκε
01/04/2023 | 07:49
Οργισμένη οn air η Αγγελική Νικολούλη: «Όχι τέτοια παιχνιδάκια εδώ στο Τούνελ, αγάπη μου»
01/04/2023 | 14:33
Χρύσλα Γεωργακοπούλου για Νίκο Μουτσινά: «Φριχτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν κακά σχόλια, δεν είναι οι εκπομπές»

31/03/2023 | 14:26
Χανιά: Οργή γονέων για καθηγητή που ασελγούσε σε μαθήτριες- 36 χρόνια φυλακή αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος στα μπαρ
Σχετικά Άρθρα

Δημοσκόπηση Marc: Αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό
