Αθήνα

12 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κωνσταντίνος Τζούμας: «Είμαι πατέρας πέντε παρ’ ολίγον παιδιών, εκείνη την εποχή ήταν της μόδας οι εκτρώσεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άφησαν το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στην ΠΑΣΠ οι κουκουλοφόροι-«Γυαλιά καρφιά» οι αίθουσες της ΠΑΣΠ ΕΜΠ

Επίθεση κουκουλοφόρων στις κεντρικές αίθουσες της ΠΑΣΠ ΕΜΠ εντός του χώρου της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου σημειώθηκε την Παρασκευή 5 Φλεβάρη

Επίθεση κουκουλοφόρων στις κεντρικές αίθουσες της ΠΑΣΠ ΕΜΠ εντός του χώρου της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου σημειώθηκε την Παρασκευή 5 Φλεβάρη.

pasp2

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της ΠΑΣΠ, κατά τις 7.00 το απόγευμα, και ενόσω στις σχολές γίνονταν υπό φυσιολογικούς ρυθμούς οι εξετάσεις των μαθημάτων της ορισμένης βάρδιας, ομάδα αγνώστων εισέβαλε βιαίως στις κεντρικές αίθουσες της ΠΑΣΠ ΕΜΠ ενώ βρίσκονταν μέσα φοιτητές μέλη-φίλοι της παράταξης.

[adsense]

Η ομάδα 40 περίπου ατόμων κραδαίνοντας λοστούς, σφυριά, καδρόνια και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και fullface εισέβαλε στις αίθουσες της οργάνωσης χτυπώντας και τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφρά, έναν φοιτητή.

Η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, λειτουργώντας οργανωμένα και έχοντας κατά τη διάρκεια ολόκληρου του περιστατικού έναν βασικό συντονιστή ο οποίος επέβλεπε την κατάσταση που επικρατούσε και έδινε εντολές στους υπολοίπους, προχώρησε στην κλοπή τεχνικού εξοπλισμού, όπως υπολογιστών, τηλεοράσεων, εκτυπωτικών μηχανημάτων.

pasp1

Ο εξοπλισμός αυτός κλάπηκε μπροστά στα μάτια των ίδιων των φοιτητών οι οποίοι φοβούμενοι για τη ζωή τους αδυνατούσαν να παρέμβουν. Την κλοπή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Ιδρύματος ακολούθησε η ληστεία των προσωπικών αντικειμένων των ίδιων των ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στις αίθουσες, όπως φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, κατόπιν πληθώρας προσωπικών απειλών και προπηλακισμών.

Ύστερα από την κλοπή οποιουδήποτε πολύτιμου αντικειμένου, η ομάδα των άγνωστων προχώρησε σε βανδαλισμό της κτιριακής υποδομής του χώρου σπάζοντας τζάμια, τράπεζια και ό,τι άλλο έβρισκε στο διάβα της φτάνοντας σε σημείο να ρίξει ακόμα και σοβάδες από τους τοίχους.

pasp3

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος, το οποίο διήρκησε 20 και πλέον λεπτά, μέλη της οργάνωσης της ΠΑΣΠ ΕΜΠ προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους φύλαξης του Ιδρύματος οι οποίοι μετά την ενημέρωση τους έμειναν άπραγοι, αφήνοντας τους φοιτητές έρμαιο της κατάστασης. Μετά την ολοκλήρωση του περιστατικού οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι από το χώρο του Ιδρύματος. Σημειωτέον, πως την ίδια μέρα, καθώς και την επόμενη Σάββατο 6 Φλεβάρη, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη έγιναν στόχος επιθέσεων με βόμβες μολότοφ!

[adsense]

Μάλιστα, η ΠΑΣΠ ΕΜΠ εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας το περιστατικό και αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Καταγγέλλουμε ξανά και ξανά!

Η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα!

Απάθεια και αδράνεια στο μέγιστο βαθμό!

Ιστορίες για αγρίους από το στόμα της Διοίκησης του Πολυτεχνείου!

Ακούγεται αδιανόητο αλλά… μετά από πιέσεις, ο ίδιος ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ομολόγησε πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας! Ντροπή, οργή και θυμός προς το πρόσωπο του Πρύτανη ο οποίος αδιαφορεί για καθαρά εγκλήματα εντός του Ιδρύματος! Αδιαφορεί για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου! Κλοπές, βανδαλισμοί και επιθέσεις με σιδερολοστούς και σφυριά, ικανά να σκοτώσουν άνθρωπο, αποτελούν ηχηρά παραδείγματα με πιο πρόσφατο την επίθεση στις κεντρικές αίθουσες της ΠΑΣΠ ΕΜΠ την Παρασκευή 5/2! Η φύλαξη του Ιδρύματος εξαφανισμένη. Η δράση τους ανύπαρκτη. Η ευθύνη και η βούληση για απαραίτητες ενέργειες προσκρούει στα στεγανά της διοίκησης, με τα τζιπάκια της φύλαξης να… σκουπίζουν τα σπασμένα κάτω από το χαλί της υποκρισίας!

Άνθρωποι με κίνητρα αυστηρά μικροπολιτικά, με μοναδικό γνώμονα την αυτοπροβολή και στόχο την καριέρα έχουν στις πλάτες τους το βαρύ φορτίο της ασφάλειας μας και το ακόμα βαρύτερο, αυτό του ονόματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που είναι συνυφασμένο με τη δημοκρατία και την ελευθερία…

Δυστυχώς οι ίδιοι θα το κατανοήσουν μόνο όταν βάψουν τα χέρια τους με αίμα!

Καταγγέλουμε, ξανά και ξανά, τον Πρύτανη του ΕΜΠ, κ.Γκόλια, που με τις δικές του πλάτες οι εγκληματίες αυτοί βρίσκουν τις πόρτες ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα και σπάνε, κλέβουν, βανδαλίζουν και απειλούν τόσο τη σωματική ακεραιότητα μας, αλλά και όλης της πολυτεχνειακής κοινότητας!

Τι περιμένει άραγε η θεσμική αρχή του Πολυτεχνείου; Να θρηνήσουμε θύματα;

Αντίθετα από την ανάληψη πρωτοβουλιών ικανών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ο Πρύτανης αναλώνεται σε αστείες δηλώσεις όπως το «να προσέχουνε όταν κυκλοφορούνε οι φοιτητές στο ίδρυμα» ή «θεωρώ πως επαρκεί το επίπεδο ασφάλειας του ιδρύματος» ή “καλύτερα να μην κάθεστε μέχρι πολύ αργά στο Πολυτεχνείο”.

Τέτοιες δηλώσεις μας εξοργίζουν! Δείχνουν ξεκάθαρα την αδράνεια και την έλλειψη βούλησης εκ μέρους του!

Απέναντι στον μεταποιητή του Ιδρύματος σε νησίδα ανομίας και εγκληματικότητας, απέναντι στην αδιαφορία και το μικροσυνδικαλισμό που επιστρατεύει, απέναντι σε όσους σχεδιάζουν με τις πλάτες των εκλεγμένων καρεκλάκηδων την παρα-πολιτική μας στοχοποίηση και τον εκφοβισμό, δηλώνουμε ξεκάθαρα…

[adsense]

Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα!

Την ελευθερία μας, τη δημοκρατία και την πολυφωνία! Τη διασφάλιση της σωματικής μας ακεραιότητας αλλά και την ασφάλεια ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας απέναντι σε θεσμικές αρχές που σφυρίζουν αδιάφορα, κάνουν τα στραβά μάτια και συγκαλύπτουν!

Η επιμονή μας αμέριστη και το πείσμα μας ακόμα μεγαλύτερο!

ΠΑΣΠ ΕΜΠ».

Βρούτσης: Καμία αλλαγή σε όρια ηλικίας και συντάξεις – Ποιοι δικαιούνται έκτακτη επιχορήγηση εορτών
Οι αριθμοί της πανδημίας θα κρίνουν τις ημερομηνίες για τα… «ανοιχτά» Χριστούγεννα – Τι αναμένουν και τι προσδοκούν κυβέρνηση και ειδικοί
Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν τις αποφάσεις για την άρση του lockdown – Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για… Χριστούγεννα αλλιώς
Νοτοπούλου: Ο Μητσοτάκης επέλεξε ένα τσουρέκι, αντί για την πραγματικότητα στην Θεσσαλονίκη
Μητσοτάκης: Έχουμε δύσκoλες μέρες μπροστά μας – Όχι σε ημερομηνίες για την άρση του lockdown
Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό – Η ατζέντα