Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor – Κώστας Παπαδόπουλος σε Τριαντάφυλλο: Μυρίζει το στόμα σου, φύγε από εδώ! (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ!

Από την χθεσινή ανάλυση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) είχαμε προαναγγείλει την συμφωνία (και τα βασικά χαρακτηριστικά της) η οποία φαίνεται οτι επέρχεται τη Δευτέρα στη σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπήρχε σύγκλιση συνόδου κορυφής αν δεν υπήρχε χειροπιαστό αποτέλεσμα τις διαπραγματεύσεις Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της Συνόδου Κορυφής θα έχει το χαρακτήρα “take it […]

Από την χθεσινή ανάλυση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) είχαμε προαναγγείλει την συμφωνία (και τα βασικά χαρακτηριστικά της) η οποία φαίνεται οτι επέρχεται τη Δευτέρα στη σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπήρχε σύγκλιση συνόδου κορυφής αν δεν υπήρχε χειροπιαστό αποτέλεσμα τις διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της Συνόδου Κορυφής θα έχει το χαρακτήρα “take it or leave it”. Όμως αυτή τη φορά φαίνεται οτι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πετάξει στο κάλαθο των αχρήστων την πρόταση αυτή, όπως έκανε με παρόμοιες (και πολύ καλύτερες) προτάσεις που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες.

[adsense]

Την αισιοδοξία για συμφωνία αποτυπώνει και ανακοίνωση του πρωθυπουργού: “Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν. Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού”

Τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας που περιγράψαμε από χθες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), κωδικοποιούνται ως εξής:

  • προκρίνεται μια λύση παράτασης του προγράμματος για ένα χρονικό ορίζοντα που ακόμα δεν έχει κλειδώσει
  • η χρηματοδότηση της χώρας γι’ αυτούς τους μήνες θα γίνει με τα χρήματα που έμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Έτσι, αυτό θα αποτελέσει ένα άλλοθι και για τις δυο πλευρές οτι δεν μπήκαν “νέα δάνεια”.
  • δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο ρόλος του ΔΝΤ στην παράταση του προγράμματος. Το θέμα του ΔΝΤ δεν είναι απλό όσο κάποιοι στην Ελλάδα νομίζουν. Θυμίζουμε οτι είναι  ο σκληρός σε θέματα μέτρων, ωστόσο είναι και ο μοναδικός παράγοντας των θεσμών που επιζητά λύση για το χρέος.
  • όπως και στις προηγούμενες συμφωνίες θα υπάρξει μια υποσχετική για το χρέος η οποία θα παραπέμπει σε μια σειρά προϋποθέσεων
  • η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει σειρά μέτρων και αναλαμβάνει την ευθύνη να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός. 

 

 

Πάσχα 2021: Πιο νωρίς οι αποφάσεις και η… Ανάσταση – Τι εξετάζουν κυβέρνηση και ειδικοί
Δεν φοβούνται στο ΚΙΝΑΛ περαιτέρω διαρροή στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ- Τι λένε για στάση Παπανδρέου και… βενιζελικών
Μήνυμα Μητσοτάκη: Σύντομα επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας
Φώφη Γεννηματά: Με μια κατεστραμμένη οικονομία η πορεία της ανάκαμψης θα είναι πολύ πιο δύσκολη
Διάγγελμα Μητσοτάκη ως την Πέμπτη μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για το Πάσχα
Τσίπρας: Να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για κακοποίηση αθλητών στην ενόργανη γυμναστική