Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αγγελής για Novartis: Οι διάλογοι με τον Καλογήρου και το ταξίδι στη Βιέννη

Στην κατάθεση του ο Ιωάννης Αγγελής περιγράφει την κακή σχέση που είχε με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Στην κατάθεση του ο Ιωάννης Αγγελής περιγράφει την κακή σχέση που είχε με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", στην 19σέλιδη κατάθεση του ο Ιωάννης Αγγελής μπορεί να μην κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αλλά αποδίδοντας στον Μιχάλη Καλογήρου την φράση «η απόφαση πρέπει να ληφθεί από άλλον τον οποίο και θα ενημερώσω» δείχνει εμμέσως ότι ο τότε πρωθυπουργός γνώριζε τι συνέβαινε σε σχέση με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Επίσης γίνεται αναφορά για την κακή σχέση που είχε ο ίδιος με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά το ταξίδι στη Βιέννη στο οποίο συμμετείχαν Αγγελής και Τουλουπάκη και άλλοι αντεισαγγελείς όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του FBI, ο κ. Αγγελής ζήτησε συνάντηση με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Στις 4 Δεκεμβρίου πήγε με την τότε επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου που είχε άμεση εμπλοκή στην έρευνα για τη Novartis, στο γραφείο του κ. Καλογήρου και περιέγραψαν όλα όσα έγιναν στη Βιέννη και τη διαφωνία που είχε με την κα Τουλουπάκη, η οποία όπως υποστηρίζει ο κ. Αγγελής, ήθελε να πει στους αμερικανούς πράκτορες ότι θα ασκούσε ποινική δίωξη εναντίον 3 πολιτικών προσώπων (Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Σαλμά).

Ο κ. Αγγελής ισχυρίζεται ότι τα εξέθεσε όλα αυτά στον κ. Μιχάλη Καλογήρου και τη γραμμή που ακολουθούσε η κα Τουλουπάκη εν αγνοία του, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να γίνεται έξω φρενών και έδειξε ότι δεν συμφωνεί καθόλου με αυτή την τακτική.

Επίσης, επιτέθηκε εναντίον του «Ρασπούτιν» που κατηύθυνε την κα Τουλουπάκη και σύμφωνα με τον κ. Αγγελή τέθηκε θέμα απομάκρυνσης της κας Τουλουπάκη από τη θέση της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να συμφώνησε προσωπικά με την απομάκρυνση Τουλουπάκη «πλην όμως η απόφαση θα έπρεπε να ληφθεί από άλλον, τον οποίο θα ενημέρωνε».

Ο κ. Αγγελής είπε: «Δεν γνωρίζω ποιον ενημέρωσε και πως, γνωρίζω όμως πως η κα Τουλουπάκη όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά αντιθέτως ανανεώθηκε η θητεία της».

Για τα όσα έγιναν Βιέννη, ο κ. Αγγελής ενημέρωσε με αναφορά του την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία «αρρώστησε διαβάζοντάς την και πήγε δυο φορές στο νοσοκομείο» αλλά τον έπεισε να την αποσύρει «για να μην τινάξει όλο το εισαγγελικό σύστημα στον αέρα».

Send this to a friend