Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αγωγή Μαρκόπουλου κατά Σκουρλέτη μετά τη «σφαγή» στη Βουλή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αγωγή κατά του πρώην υπουργού και νυν γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη προσανατολίζεται ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος μετά την άγρια κόντρα που είχαν οι δυο άνδρες την Πέμπτη στη Βουλή, με αφορμή την τοποθέτηση του δεύτερου για την ΔΕΗ.

Σε αγωγή κατά του πρώην υπουργού και νυν γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη προσανατολίζεται ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος μετά την άγρια κόντρα που είχαν οι δυο άνδρες την Πέμπτη στη Βουλή, με αφορμή την τοποθέτηση του δεύτερου για την ΔΕΗ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μαρκόπουλος την Πέμπτη ζήτησε από τον υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη να μάθει αν θα υπάρξει έλεγχος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ. «Ρώτησα αν θα υπάρξει διερεύνηση του πώς έφτασε η ΔΕΗ εκεί» τόνισε ενώ διερωτήθηκε: «Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε ποτέ για την πορεία της ΔΕΗ, είπε ότι δεν πάει καλά, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε αγωνία; Χθες ο κ. Σκουρλέτης αποφάσισε να πει ότι εκτελώ συμβόλαια όπως είπε έκανα και ως δημοσιογράφος. Έχω ενημερώσει δικηγόρο, ο κ. Σκουρλέτης θα πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη να αποδείξει τι συμβόλαια εκτελούσα».

Και συνέχισε:  «Έχει θέμα διαχείρισης στα νεύρα του και νομίζει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς κόστος. Θα έχει τον χρόνο να σκεφτεί αν θα μου ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είπε και προφανώς δεν έχει στοιχεία. Δεν καταλαβαίνω τα νεύρα του, δεν μπορεί να μιλάει έτσι για έναν βραβευμένο δημοσιογράφο. Εγώ δεν είμαι εύκολος άνθρωπο να με προσβάλλει ο κάθε Σκουρλέτης. Ας μας φέρει το βιογραφικό του να δούμε την καριέρα του. Κάποια στιγμή οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιοι τους διοίκησαν. Ποια ήταν η δουλειά του πριν μπει στην πολιτική».

Η άγρια κόντρα Μαρκόπουλου – Σκουρλέτη στη Βουλή

Υπενθυμίζεται, πως ο καβγάς ξέσπασε την Πέμπτη στη Βουλή όταν ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η επιχείρηση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Παραλάβατε την ΔΕΗ με 90 εκατ. ευρώ κέρδος και την παραδίδεται με 900 εκατ. ευρώ ζημιές και μιλάτε; Φέρτε μου μια δήλωση του κ. Σκουρλέτη ή του κ. Λαφαζάνη που να προειδοποιεί για την κατάσταση της εταιρείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε βουλευτής, πλέον», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον κ. Μαρκόπουλο, με τον δεύτερο να λέει: «Μαθήματα από εσάς δεν δέχομαι. Εγώ έχω δουλέψει στη ζωή μου, δεν είμαι σαν κι εσάς και τους συναδέλφους σας». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε προς τον πρόεδρο της συνεδρίασης και του είπε: «Σας παρακαλώ, πείτε του να ανακαλέσει». «Είσαι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όχι δημοσιογράφος της σειράς», συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης, με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να του λέει: «Είμαι πρώτος βουλευτής στην Β’ Πειραιά. Θα σέβεσαι, το κατάλαβες;».

Σε εκείνο το σημείο ακολούθησε μια έντονη λογομαχία, με τον έναν να προσπαθεί να καλύψει με τη φωνή του τον άλλον. «Πού είναι η επαγγελματική σας πορεία;», ακούγεται να λέει ο κ. Μαρκόπουλος, με τον κ. Σκουρλέτη να λέει από την πλευρά του: «Θα μιλήσεις εσύ; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ψεύτη. Ψεύτη, αρχιψεύταρε».

Send this to a friend