Αθήνα

 

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

ekav0asthenoforo 5
Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πεντέλη: Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του -Τρεις τραυματίες
screenshot 28

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το πόρισμα Καρώνη: «Η χώρα ταλαιπωρήθηκε από τα άθλια ψέματά σας» – «Αλήτες!»

«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο στην αίθουσα της Ολομέλειας με φόντο τη δημοσιοποίηση τους πορίσματος Καρώνη, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να ανταλλάσσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε να γίνει νέα πραγματογνωμοσύνη από πανεπιστήμια του εξωτερικού, σχολιάζοντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς το πόρισμα Καρώνη.

«Κύριε Βελόπουλε, οι νεκροί τελικά είναι 57; Και οι 53 που τους αναζητούσατε, τι έγιναν; Τα τρία βαγόνια που χάθηκαν; Τα βρήκατε; Θα μάθει ο λαός τι έγιναν; Εκείνο το βαγόνι που είχε εξαϋλωθεί, βρέθηκε; Βρέθηκε ποια είναι η εταιρεία με τους 25 τόνους ξυλόλιο και ποιος ο λαθρέμπορος; Τα μυγάκια εκείνα στα βίντεο μέσα στο χειμώνα που έδειξαν την απάτη, τι έγιναν; Τους 50.000 κουκουλοφόρους που ενεργοποιήθηκαν οι ψεύτικοι λογαριασμοί τους από ξένη χώρα φιλική σε σας, τους πήρατε χαμπάρι;», ρώτησε τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Γιώργος Φλωρίδης, προσθέτοντας «εγώ καταλαβαίνω την δυσχέρεια στην οποία έχετε περιέλθει, είναι η δυσχέρεια από τον κόσμο που παραπλανήσατε συνειδητά. Το πρόβλημά σας είναι πια αυτός ο κόσμος, λέγοντας το ένα ψέμα πίσω από το άλλο. Η αλήθεια λεγόταν και το προηγούμενο διάστημα, όμως τώρα είναι το περιβάλλον μέσα από την κατάρριψη των ψεμάτων να ακουστεί».

«Ξεπεράσατε τον εαυτό σας, μας είπατε πως ταλαιπωρήθηκε η χώρα. Σε λίγο θα πείτε στις οικογένειες να σας ζητήσουν συγγνώμη», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, με τον Γιώργο Φλωρίδη να αντιστρέφει τα βέλη, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για άθλια ψέματα. «Η χώρα ταλαιπωρήθηκε από τα άθλια ψέματά σας, προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε τον πόνο των συγγενών και την μνήμη των συγγενών», τόνισε ο Υπουργός, διερωτώμενος μάλιστα εάν θα παραδώσει την έδρα με την οποία εξελέγη, όπως έπραξε ο ίδιος στο παρελθόν.

Τη στιγμή εκείνη ο Ν. Ηλιόπουλος φώναξε από τα έδρανα της Νέας Αριστεράς «αλήτες!», προκαλώντας την αντίδραση των εδράνων της πλειοψηφίας αλλά και της προεδρεύουσας Όλγας Γεροβασίλη, που ζήτησε τη διαγραφή της αναφοράς από τα πρακτικά.

«Δεν είναι δυνατόν να απευθύνεται στους βουλευτές της ΝΔ και να λέει είστε αλήτες. Εμείς δεν το δεχόμαστε. Θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα να ανακαλέσει. Διαφορετικά θα πρέπει να επιβληθούν οι κυρώσεις που ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής. Αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει μια ένταση παραπάνω και μια φόρτιση. Αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιλαμβανόμαστε έτσι τις ύβρις στον ανταγωνισμό μιας Αριστεράς, πως το 1,5% θα το κάνει 2 ή 3», είπε ο Θάνος Πλεύρης, καλώντας παράλληλα την Ζωή Κωνσταντοπούλου να έρθει στην αίθουσα και να ζητήσει συγγνώμη από τον νεκρό μηχανοδηγό. «Δεν υπάρχουν νεκροί 2 ταχυτήτων και τους νεκρούς θα τους σέβεστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Κυνισμό και πολιτική χυδαιότητα καταλόγισε στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Χρήστος Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως «την ώρα που χάθηκαν 57 άνθρωποι, χειροκροτούν οι βουλευτές της ΝΔ». «Είστε ένας κλόουν της πολιτικής που περιφέρεται από κόμμα σε κόμμα», υποστήριξε ο Αλέξανδρος Καζαμίας απευθυνόμενος στον κ. Φλωρίδη.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

mpompa

23/06/2025 | 23:59

Χριστίνα Μπόμπα: «Τα αυτιά μου είναι μονίμως κλεισμένα στα αρνητικά σχόλια»

23/06/2025 | 23:53

Κινήσεις αποκλιμάκωσης από Τραμπ και Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση – Ο Αμερικανός ευχαρίστησε την… Τεχεράνη που προειδοποίησε για τις επιθέσεις

23/06/2025 | 23:40

Σ. Φάμελλος: Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και στη Χίο και στη Μονεμβασιά
mpimpilas236

23/06/2025 | 23:30

Σπύρος Μπιμπίλας σε Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν έμπαινες στη Δραματική Σχολή, εγώ ήδη πρωταγωνιστούσα»

23/06/2025 | 23:20

Νέα μεγάλη άνοδος σε τουριστικές αφίξεις – Σημαντικό άλμα στα έσοδα

23/06/2025 | 23:10

Δορυφoρικές εικόνες καταγράφουν την καταστροφή σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν – Εμφανή σημάδια από τις διατρητικές βόμβες
seferlis8920 1

23/06/2025 | 23:00

Μάρκος Σεφερλής: «Ήμασταν 45 χρόνια φίλοι, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα καταχραστεί τόσα χρήματα από μένα»

23/06/2025 | 22:50

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σέρβο ομόλογό του – Στο επίκεντρο ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος

23/06/2025 | 22:40

Υπόθεση κατασκοπείας στην Κρήτη – Σύλληψη Αζέρου που φωτογράφιζε τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα
argyraki 1

23/06/2025 | 22:30

Ναταλία Αργυράκη για Ναταλία Γερμανού: «Μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα σε όλα τα θέματα, είναι απίστευτη σε αυτό»

23/06/2025 | 22:20

Κώστας Τσουρός: Πρόστιμο 30.000 ευρώ από το ΕΣΡ στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα»

23/06/2025 | 22:10

Νικόλας Ράπτης: «Πήγαινα στο σπίτι και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να τρώω, το φαγητό ήταν σαν ναρκωτικό για μένα»
ap17266667922081 scaled 1

23/06/2025 | 22:07

Ανάλυση BBC: Σκηνοθετημένη «χορογραφία» η επίθεση του Ιράν στο Κατάρ – Τι ήθελε να πετύχει

23/06/2025 | 22:00

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Η προηγούμενη που είχε χωρίσει στη Νάουσα ήταν 20 χρόνια πριν από μένα»

23/06/2025 | 21:50

Ερντογάν: Δεν εγκρίνουμε τις επιθέσεις κατά του Ιράν «ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται»
e24b25b3 a347 4e64 8e5e 5a0355cf1cfb
29 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου – O μοναδικός πρωθυπουργός και ηγέτης της Μεταπολίτευσης που δεν τον ξεχνά ποτέ η επικαιρότητα
6488526 scaled 6
Στη Βουλή το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την Περιφέρεια Ηπείρου
6585002 scaled e1750653520523
Σ. Ζαχαράκη: Ευθύνη των τοπικών αρχών η εγγύηση της θρησκευτικής ελευθερίας όλων των Σύριων πολιτών – Η ΕΕ δεν μπορεί να αδιαφορεί
6590923 scaled 1
Ν. Ανδρουλάκης: Οι αγώνες του Ανδρέα Παπανδρέου συνιστούν μία τεράστια πολιτική παρακαταθήκη – Είναι μία διαρκής πηγή έμπνευσης για όλους μας
6405641 scaled 1
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Γεραπετρίτης
6590705 scaled e1750662443521
Ν. Δένδιας: Αποτροπιασμός για την επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό