
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κόκκινο» χτύπησε το θερμόμετρο στην αίθουσα της Ολομέλειας με φόντο τη δημοσιοποίηση τους πορίσματος Καρώνη, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να ανταλλάσσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε να γίνει νέα πραγματογνωμοσύνη από πανεπιστήμια του εξωτερικού, σχολιάζοντας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς το πόρισμα Καρώνη.
«Κύριε Βελόπουλε, οι νεκροί τελικά είναι 57; Και οι 53 που τους αναζητούσατε, τι έγιναν; Τα τρία βαγόνια που χάθηκαν; Τα βρήκατε; Θα μάθει ο λαός τι έγιναν; Εκείνο το βαγόνι που είχε εξαϋλωθεί, βρέθηκε; Βρέθηκε ποια είναι η εταιρεία με τους 25 τόνους ξυλόλιο και ποιος ο λαθρέμπορος; Τα μυγάκια εκείνα στα βίντεο μέσα στο χειμώνα που έδειξαν την απάτη, τι έγιναν; Τους 50.000 κουκουλοφόρους που ενεργοποιήθηκαν οι ψεύτικοι λογαριασμοί τους από ξένη χώρα φιλική σε σας, τους πήρατε χαμπάρι;», ρώτησε τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο Γιώργος Φλωρίδης, προσθέτοντας «εγώ καταλαβαίνω την δυσχέρεια στην οποία έχετε περιέλθει, είναι η δυσχέρεια από τον κόσμο που παραπλανήσατε συνειδητά. Το πρόβλημά σας είναι πια αυτός ο κόσμος, λέγοντας το ένα ψέμα πίσω από το άλλο. Η αλήθεια λεγόταν και το προηγούμενο διάστημα, όμως τώρα είναι το περιβάλλον μέσα από την κατάρριψη των ψεμάτων να ακουστεί».
«Ξεπεράσατε τον εαυτό σας, μας είπατε πως ταλαιπωρήθηκε η χώρα. Σε λίγο θα πείτε στις οικογένειες να σας ζητήσουν συγγνώμη», σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, με τον Γιώργο Φλωρίδη να αντιστρέφει τα βέλη, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για άθλια ψέματα. «Η χώρα ταλαιπωρήθηκε από τα άθλια ψέματά σας, προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε τον πόνο των συγγενών και την μνήμη των συγγενών», τόνισε ο Υπουργός, διερωτώμενος μάλιστα εάν θα παραδώσει την έδρα με την οποία εξελέγη, όπως έπραξε ο ίδιος στο παρελθόν.
Τη στιγμή εκείνη ο Ν. Ηλιόπουλος φώναξε από τα έδρανα της Νέας Αριστεράς «αλήτες!», προκαλώντας την αντίδραση των εδράνων της πλειοψηφίας αλλά και της προεδρεύουσας Όλγας Γεροβασίλη, που ζήτησε τη διαγραφή της αναφοράς από τα πρακτικά.
«Δεν είναι δυνατόν να απευθύνεται στους βουλευτές της ΝΔ και να λέει είστε αλήτες. Εμείς δεν το δεχόμαστε. Θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα να ανακαλέσει. Διαφορετικά θα πρέπει να επιβληθούν οι κυρώσεις που ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής. Αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει μια ένταση παραπάνω και μια φόρτιση. Αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιλαμβανόμαστε έτσι τις ύβρις στον ανταγωνισμό μιας Αριστεράς, πως το 1,5% θα το κάνει 2 ή 3», είπε ο Θάνος Πλεύρης, καλώντας παράλληλα την Ζωή Κωνσταντοπούλου να έρθει στην αίθουσα και να ζητήσει συγγνώμη από τον νεκρό μηχανοδηγό. «Δεν υπάρχουν νεκροί 2 ταχυτήτων και τους νεκρούς θα τους σέβεστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.
Κυνισμό και πολιτική χυδαιότητα καταλόγισε στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Χρήστος Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως «την ώρα που χάθηκαν 57 άνθρωποι, χειροκροτούν οι βουλευτές της ΝΔ». «Είστε ένας κλόουν της πολιτικής που περιφέρεται από κόμμα σε κόμμα», υποστήριξε ο Αλέξανδρος Καζαμίας απευθυνόμενος στον κ. Φλωρίδη.
Πηγή: skai.gr
Ροή Ειδήσεων
23/06/2025 | 23:53
Κινήσεις αποκλιμάκωσης από Τραμπ και Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση – Ο Αμερικανός ευχαρίστησε την… Τεχεράνη που προειδοποίησε για τις επιθέσεις
23/06/2025 | 23:40
Σ. Φάμελλος: Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και στη Χίο και στη Μονεμβασιά

23/06/2025 | 23:30
Σπύρος Μπιμπίλας σε Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν έμπαινες στη Δραματική Σχολή, εγώ ήδη πρωταγωνιστούσα»
23/06/2025 | 23:10
Δορυφoρικές εικόνες καταγράφουν την καταστροφή σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν – Εμφανή σημάδια από τις διατρητικές βόμβες

23/06/2025 | 23:00
Μάρκος Σεφερλής: «Ήμασταν 45 χρόνια φίλοι, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα καταχραστεί τόσα χρήματα από μένα»
23/06/2025 | 22:50
Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Σέρβο ομόλογό του – Στο επίκεντρο ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος
23/06/2025 | 22:40
Υπόθεση κατασκοπείας στην Κρήτη – Σύλληψη Αζέρου που φωτογράφιζε τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα

23/06/2025 | 22:30
Ναταλία Αργυράκη για Ναταλία Γερμανού: «Μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα σε όλα τα θέματα, είναι απίστευτη σε αυτό»
23/06/2025 | 22:20
Κώστας Τσουρός: Πρόστιμο 30.000 ευρώ από το ΕΣΡ στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα»
23/06/2025 | 22:10
Νικόλας Ράπτης: «Πήγαινα στο σπίτι και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να τρώω, το φαγητό ήταν σαν ναρκωτικό για μένα»

23/06/2025 | 22:07
Ανάλυση BBC: Σκηνοθετημένη «χορογραφία» η επίθεση του Ιράν στο Κατάρ – Τι ήθελε να πετύχει

23/06/2025 | 07:30
Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πεντέλη: Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του -Τρεις τραυματίες
23/06/2025 | 07:48
Συρία: 22 νεκροί και 63 τραυματίες μετά από επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό – Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στο ISIS

23/06/2025 | 07:15
Νέο μήνυμα 112 στη Χίο για την περιοχή Ρεστά – Στη μάχη με τις φλόγες όλη νύχτα η Πυροσβεστική
23/06/2025 | 08:02
Κρήτη: Συνελήφθη 26χρονος Αζέρος να φωτογραφίζει τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα
23/06/2025 | 10:40
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης σε μια σπάνια εξομολόγηση για την κόρη του: «Μου ήταν δύσκολο, δεν ήμουν προετοιμασμένος»

23/06/2025 | 13:57
Ηλεκτρονικά Ζυγιστικά Μηχανήματα, Ζυγαριές Ελαιοτριβείων και Παλετοποίηση σε Επιχειρήσεις. Τομάσης Χαράλαμπος & Γεώργιος ΑΧΑΪΚΗ ΠΛΑΣΤΙΓΓΟΠΟΙΪΑ
23/06/2025 | 07:51
Big Brother – Σάστισαν με τη Νάνσυ που ανακοίνωσε την αποχώρηση της: «Κρατάω μόνο τα καλά»
23/06/2025 | 08:01
Μέση Ανατολή: Κρίσιμο σημείο για το ιρανικό πετρέλαιο και την Κίνα το ενδεχόμενο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Η θέση των ΗΠΑ

23/06/2025 | 09:00
Βόλος: Ανήλικος κατήγγειλε τον παππού του – Στο αυτόφωρο για ενδοοικογενειακή βία
23/06/2025 | 09:24
29 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου – O μοναδικός πρωθυπουργός και ηγέτης της Μεταπολίτευσης που δεν τον ξεχνά ποτέ η επικαιρότητα
23/06/2025 | 07:20
Μοναδικό αριθμό ταυτότητας αποκτούν τα ακίνητα – Στα «σκαριά» η μελέτη για την υλοποίηση του έργου
Σχετικά Άρθρα

29 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου – O μοναδικός πρωθυπουργός και ηγέτης της Μεταπολίτευσης που δεν τον ξεχνά ποτέ η επικαιρότητα
