• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 08:15

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης για την τρίτη αξιολόγηση οδηγεί στις... αγορές

Κλίμα αισιοδοξίας για την τρίτη αξιολόγηση επιχείρησε να εκπέμπψει εκ νέου η κυβέρνηση, διά του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Υποστηρίζοντας ότι θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και πως δεν θα υπάρξουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε παράλληλα πως σύντομα θα γίνει δοκιμαστική έξοδος της χώρας στις αγορές. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τον ακριβή χρόνο, παραπέμποντας στο οικονομικό επιτελείο, αλλά τη χαρακτήρισε απαραίτητη κίνηση για να προετοιμαστεί το έδαφος για την «καθαρή» έξοδο που επιδιώκει η κυβέρνηση μετά το τέλος του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε εξάλλου να υποβαθμίσει το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Γιάννη Μουζάλα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει ούτε εξετάζεται θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επιβεβαίωσε πάντως πως έχει προταθεί επισήμως από την κυβέρνηση για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης και είπε ότι εφόσον η υποψηφιότητά του ευδοκιμήσει, η κενή θέση που θα αφήσει στο υπουργείο θα καλυφθεί δίχως να συνδυαστεί με ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Για το κοινωνικό μέρισμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες με τους θεσμούς και ότι σε κάθε περίπτωση θα δοθεί στο τέλος του έτους και θα είναι υψηλότερο από το περσινό. Σε ό,τι αφορά τέλος το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς και την ταλαιπωρία των πολιτών, αναγνώρισε το πρόβλημα και είπε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

Send this to a friend