Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έχουν αποχωρήσει όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

Μετά το «όχι» Λοβέρδου, «άκυρο» και από Σαμαρά, Λυκουρέντζο και Αβραμόπουλο στην Προανακριτική για τη Novartis

Και δεύτερο «όχι» μετά από εκείνο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου δέχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis, αφού ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αρνείται να παρευρεθεί στη συνεδρίαση. 

Στην απαντητική επιστολή του μετά την πρόσκληση που έλαβε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα να παραστεί στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου, ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι δεν τον αφορούν «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις, οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος του σκευωρίας».

«Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων.
Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης μετά την κατάθεση των μαρτύρων», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημειώνεται, πως χθες ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος είπε επίσης όχι στην κλήση του στην Προανακριτική, εξηγώντας σε επιστολή του πως "μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση".

Σημειώνεται, πως από την Προανακριτική για τη Novartis έχουν αποχωρήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Εξάλλου, επιστολή απέστειλε στην Επιτροπή και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος που υπογραμμίζει ότι επιθυμεί να παραστεί μόνο για να καταθέσει επί της ουσίας της υπόθεσης και μετά και την επιβαλλόμενη εξέταση των μαρτύρων.

«Όχι» και από τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Προανακριτική, που κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πως έχουν απωλέσει τη νομιμοποίηση, η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για το διορισμό της, εις την οποία προβλέπεται η εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Send this to a friend