Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Να γιατί δεν αποχωρεί οικειοθελώς ο Τριαντάφυλλος – Η ρήτρα για τα μισά λεφτά στο συμβόλαιο (vid)

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλέξη δεν είσαι Ανδρέας! Τουλάχιστον όμως πάρε κανά μάθημα!

Σε αυτή την ιστορική μέρα ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1992 για την Ευρώπη σε μια χρονική στιγμή που οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν ήταν ικανοποιημένοι από την ευρωπαϊκή πορεία (συνθήκη Μάαστριχτ).  Μάθημα για σημερινούς αντιευρωπαϊστές που βιάζονται για ρήξη αλλά και ευρωπαϊστές που δεν διεκδικούν. “Στην ευρωπαϊκή πρόκληση δεν χωράει παρά μόνο θετική […]

Σε αυτή την ιστορική μέρα ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1992 για την Ευρώπη σε μια χρονική στιγμή που οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές δεν ήταν ικανοποιημένοι από την ευρωπαϊκή πορεία (συνθήκη Μάαστριχτ).  Μάθημα για σημερινούς αντιευρωπαϊστές που βιάζονται για ρήξη αλλά και ευρωπαϊστές που δεν διεκδικούν.

“Στην ευρωπαϊκή πρόκληση δεν χωράει παρά μόνο θετική απάντηση. Ναι, θα συμμετάσχουμε ενεργά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πράγματι εναλλακτική πορεία, παρά μόνο η περιθωριοποίηση της Χώρας μας, όσα και αν είναι τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο μας. Το Μάαστριχτ, αυτή η συνθήκη, απλώς αποτελεί για μας ένα εισιτήριο σε ένα δύσκολο και άνισο αγώνα. Ο αγώνας είναι άνισος, γιατί στην εκκίνηση είμαστε οι τελευταίοι. Ο αγώνας είναι άνισος, γιατί η συνθήκη του Μάαστριχτ εκφράζει σχεδόν απόλυτα τα συμφέροντα και την οπτική γωνία του πλούσιου βορρά. Το όραμα της ενωμένης Ευρώπης δεν χωράει μέσα στο Μάαστριχτ. Το Μάαστριχτ για μας αποτελεί ένα σταθμό σε μία πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ένα σταθμό που θα ξεπεραστεί και ίσως αλλοιωθεί στην ίδια την πορεία…Δεν ακολουθούμε, συμμετέχουμε. Έχουμε άποψη, έχουμε δυνατότητες ακόμα και βέτο. Δεν μπορούμε να λέμε “ακολουθούμε”. Συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε. Αυτός είναι ο ρόλος. Και ελπίζω να μην ακουστεί ξανά ότι ακολουθούμε. Είμαστε μέσα, δεν είμαστε απ’ έξω. Ας το αξιοποιήσουμε αυτό.”

– Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, ομιλία στη Βουλή για την κύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, 28 Ιουλίου 1992

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Ήμουν διασωληνωμένος για 2 μήνες με κορονοϊό – Έχασα 42 κιλά! (vid)
Λούκα Κατσέλη: «H αδελφή μου Νόρα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία – Η κατάστασή της έχει ευτυχώς σταθεροποιηθεί»
Πέθανε ο πατέρας του Χάρη Θεοχάρη
Τι ευχήθηκε ο Γιάννης Πρετεντέρης στον Βασίλη Κεγκέρογλου για την 21η Απριλίου
Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο TheCaller: Εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ από τη βάση το φθινόπωρο
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)