Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα πρότεινε ο Καμμένος! «Σημαντικό να αναπτύξουν οι ΗΠΑ στρατιωτικές δυνάμεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη»

Για ενίσχυση της παρουσίας των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, τόσο με την επέκταση των υπαρχόντων βάσεων όσο και με τη δημιουργία νέων, έκανε λόγο ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις στο Πεντάγωνο.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο κ. Καμμένος, όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο που ανήρτησε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Τζέιμς Μάτις, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες της τάξεως του 2% αλλά και για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16.

Send this to a friend