Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αμετανόητος ο Γρηγοράκος! Επιμένει στις απόψεις του και αφήνει αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Αμετανόητος ο Γρηγοράκος! Επιμένει στις απόψεις του και αφήνει αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Δεν άλλαξε άποψη σε σχέση με όσα είπε προχθές ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προχωρώντας και ένα βήμα παραπέρα και βάλλοντας εμμέσως κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται, πως σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Γρηγοράκοις είχε πει ότι «βλέπει» συμπόρευση πολιτικών στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τον χαρακτήρισε ως «πολύ καλό πολιτικό», ενώ εκτίμησε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί σύντομα πρώτο κόμμα δημοσκοπικά».

[adsense]

Για τον εαυτό του, είχε πει ότι «αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές».

Σήμερα, λοιπόν, επανήλθε, εκφράζοντας την άποψη ότι «αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι δεν θα μπει την επόμενη φορά στη Βουλή». Ειδικότερα, είπε, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά: «Άβυσσος και αποστασία»; «Να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Άβυσσος σημαίνει κάτι το τρομερό, εάν δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ υπάρχει άβυσσος, με το ΚΚΕ και τη ΝΔ τι υπάρχει;».

«Εγώ αυτό που είπα προχθές ήταν αυτονόητο, αποστάτησα; Δεν καταλαβαίνω. Και έμαθα χθες ότι και στο συντονιστικό ο κ. Κεγκέρογλου είπε «όποιος θέλει να αποχωρήσει από το κόμμα ας προχωρήσει σε αποστασία να τελειώνουμε». Δηλαδή το να πει κάποιος και να αγωνιά για το χώρο που είναι και έχει μεγαλώσει σε αυτό το χώρο και να αγωνιά για το μέλλον αυτού του χώρου οτιδήποτε πούμε είναι αποστασία;», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έκανε λόγο για έλλειψη στίγματος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ αυτό που ήθελα να πω ότι η δημιουργία ενός τρίτου πόλου ανάμεσα στις δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιβεβλημένη. Δηλαδή πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για αυτό το Κέντρο το φιλοευρωπαϊκό, το μεταρρυθμιστικό, το σοσιαλδημοκρατικό. Πρέπει δηλαδή να κάνουμε κάτι γιατί αν δεν κάνουμε κάτι ο κ. Μητσοτάκης, βλέπετε και από την προεκλογική εκστρατεία, δείχνουν ότι θέλει να επιχειρήσει να εκφράσει το 38% του ΝΑΙ. Άρα λοιπόν εάν δεν προσέξουμε εμείς σε αυτό … αυτό ήθελα να εκφράσω, πιθανόν να μην το εξέφρασα και εγώ καλά. Δηλαδή ότι θα υπάρχει κίνδυνος συμπύκνωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οφείλει το ΠΑΣΟΚ, αυτή η Δημοκρατική Συμπαράταξη που ήταν κάτι διαφορετικό και δεν προχώρησε, πρέπει να αναζητήσει νέες προσεγγίσεις, νέες προτάσεις για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της χώρας και της οικονομίας και να προτείνει λύσεις", επισήμανε, ενώ ερωτηθείς εάν αυτό το κάνει η κ. Γεννηματά απάντησε: «Δεν το βλέπω , βλέπετε εσείς να κάνει κάτι τέτοιο; Εμένα με εξέπληξε η αγκύλωσή της σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο. Εγώ θέλω μια αξιόπιστη και φερέγγυα πολιτική δύναμη και ας μου το ονομάσει η κα Γεννηματά όπως θέλει, θα είμαι μαζί της. Για αυτό πιστεύω ότι ο κίνδυνος λεηλασίας του χώρου από την εκλογή Μητσοτάκη , όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων χώρων, είναι έντονος», ανέφερε ο ίδιος.

Όπως είπε «δεν πρόκειται για κριτική αλλά για κραυγή αγωνίας». «Με κραυγές, αναθέματα, «αβύσσους», «αποστασίες» και κάτι ταμπέλες που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’80 και του ’65 …εάν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν εκφράσουν έναν εκσυγχρονιστικό, έναν καινοτόμο πολιτικό λόγο, αν δεν αρθρώσουν κάτι πολιτικά ελκυστικό, εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και παραμείνουμε καθηλωμένοι με ξεπερασμένες αγκυλώσεις , στις ιδεοληψίες μας, στις μονομέρειες μας ότι είμαστε αρχηγοί κομμάτων κλπ του μεσαίου χώρου, τέσσερα –πέντε κόμματα, διάφορες κινήσεις δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα», επισήμανε.

[adsense]

«Η κα Γεννηματά δεν τα εκφράζει αυτά;"ήταν η επόμενη ερώτηση προς τον κ. Γρηγοράκο ο οποίος επέμεινε: «Το έχετε δει εσείς γιατί δεν το έχω δει εγώ. Δεν το έχω δει. Εγώ δεν είπα ότι υπάρχουν βουλευτές ούτε ξέρω βουλευτές που θα πάνε στο Μητσοτάκη…».

Κληθείς να σχολιάσει αν αυτά που λέει οφείλονται στο γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η σχέση μου με τον κ. Βενιζέλο είναι δυναμική, αν τον εκφράζω όμως δεν συνεπάγεται ότι εγώ είμαι ο «λαγός» του Βενιζέλου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό».

Τέλος, ερωτηθείς εάν φοβάται ότι δεν θα μπει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη φορά στη Βουλή, είπε: «Άμα συνεχίσει έτσι! Βέβαια δεν θα μπει. Με το 4,2 της Β’ Αθήνας, με το 4,1 της Α’ Αθήνας! Συγκρίνεται με το 12,5; Το 12,4 δεν νομίζω ότι δεν σηματοδοτεί κάτι ή ότι με φοβίζει για κάτι;».

Send this to a friend