Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αμετανόητος Πολάκης μετά τη δήλωση για γρίπη: Δημοσιογράφοι της πεντάρας ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΦΛΕΜΑΤΟΣ και σια ΣΑΣ ΕΧΩ…»

Με ακόμη πιο έντονη διάθεση μετά τις τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» για τους θανάτους από γρίπη, επιτέθηκε κατά των μέσων ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Με ακόμη πιο έντονη διάθεση μετά τις τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» για τους θανάτους από γρίπη, επιτέθηκε κατά των μέσων ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σφοδρότατη επίθεση κατά των «αντικυβερνητικών μέσων ενημέρωσης» εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, για τον τρόπο που μετέδωσαν τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» για τους θανάτους από γρίπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας την Κυριακή στο «Kontra» για τους θανάτους από γρίπη που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε:

«Λοιπόν γρίπη 2010-2011: σύνολο κρουσμάτων 309, νεκροί 101. Η πλειοψηφία και τότε όπως και σήμερα άνθρωποι που ήταν ανεμβολίαστοι. Γρίπη το ’15-’16: ισχυρό στέλεχος. 372 κρούσματα, 123 νεκροί. Γρίπη ’17-’18: 50 κρούσματα, 14 νεκροί. Φέτος μέχρι στιγμής και με στοιχεία επίσημα που είναι μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου – αύριο θα βγει και η επόμενη βδομάδα – υπάρχουν 173 τα οποία έχουν νοσήσει σοβαρά. Από αυτά μόνο το 15% ήταν εμβολιασμένοι και 165 από αυτά τα άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Μέχρι στιγμής 38 θύματα και είναι άνθρωποι με ευπάθειες, με χρόνιες νόσους στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Υπάρχουν και κάποιοι που δυστυχώς χάθηκε η ζωή τους, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες που δεν ήταν υψηλού κινδύνου, που είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται όμως κάθε χρόνο. Ζούμε μία έξαρση της επιδημικής γρίπης, η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1ν1, δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, δεν είναι η χρονιά του ’12-’13 που ήταν επίσης ήπια. Είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος, αλλά δεν είναι καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η φράση «δεν είναι καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή» απομονώθηκε από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, για να δημιουργήσει αντιδράσειςα, προκαλώντας ταυτόχρονα την οργισμένη αντίδραση του ίδιου.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«Δημοσιογράφοι της πεντάρας ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΦΛΕΜΑΤΟΣ και σια… Σας πόνεσαν τα συγκριτικά στοιχεία που είπα στο KONTRA για τη γρίπη εχθές, από το 2010 μεχρι σήμερα (309 βαριά νοσήσαντες και 101 θάνατοι το 2010 και 173 νοσήσαντες βαριά με 38 θανατους φέτος)!!!! Διαλύουν την εικόνα πανικού που πάτε να φτιάξετε… Σας πόνεσαν τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς φέτος (2 εκατομμύρια) και τα 120 παραπάνω κρεββάτια εντατικής που ανοίξαμε σε σχέση με αυτά που μας παρέδωσαν τα αφεντικα σας (απο 438 το 2015 σε 560 το 2018)…Καταστρεφουν το αφηγημα για διαλυση του ΕΣΥ !!!
Γι’ αυτό σήμερα πάλι διαστρέβλωση αυτών που είπα για να με βγάλετε «άπονο και άκαρδο». Γίνεστε γελοίοι και προβλέψιμοι… ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ… η αλήθεια δεν κρυβεται…. και πουστε …ΣΑΣ ΕΧΩ !!»

Send this to a friend