Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έρρικα Πρεζεράκου: Συγκινεί με ανάρτησή της μετά τον ακρωτηριασμό της (ΕΙΚΟΝΑ)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη Αναγνωστοπούλου! Παραλλήλισε τους ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ με Έλληνες που συνεργάστηκαν με Οθωμανούς!

Με όσους Έλληνες είχαν συνεργαστεί με τους Οθωμανούς επί τουρκοκρατίας παραλλήλισε τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σε μια αν μη τι άλλο απρεπή και χυδαία σύγκριση τόσο για τα στελέχη, που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε προδότες αυτά τα στελέχη και το ΠΑΣΟΚ... τουρκοκρατία και Οθωμανούς...

Με όσους Έλληνες είχαν συνεργαστεί με τους Οθωμανούς επί τουρκοκρατίας παραλλήλισε τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου σε μια αν μη τι άλλο απρεπή και χυδαία σύγκριση τόσο για τα στελέχη, που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε προδότες αυτά τα στελέχη και το ΠΑΣΟΚ… τουρκοκρατία και Οθωμανούς.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, “θα μιλήσω αλληγορικά. Όταν έγινε η ελληνική επανάσταση σε αυτήν μπήκαν και αρκετοί Έλληνες που είχαν συνεργαστεί με την Τουρκοκρατία. «Αν (τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) αποδέχονται την πραγματικότητα ενός αριστερού κόσμου δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στριβεί, αλλά ότι ορισμένοι άνθρωποι τον αποδέχονται “, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι το κυβερνών κόμμα αποκλίνει από την πολιτική που εξήγγειλε.

Όσον αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη διαπραγμάτευση του 2015 η υπουργός δήλωσε ότι “η ευθύνη είναι συλλογική κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του πρώην υπουργού”. “Ποτέ δεν θα φόρτωνα σε κάποιον την ευθύνη, είναι συλλογική… Βέβαια τα πρόσωπα έχουν βαρύνουσα σημασία, ο ρόλος τους, αλλά δεν μπορούν να στοχοποιούνται” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Οι συσχετισμοί δύναμης ήταν τέτοιοι που δεν επέτρεπαν το δίκαιο για τη χώρα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βαρουφάκης είχε συγκεκριμένη πολιτική η οποία μέχρι ενός σημείου είχε αγκαλιαστεί από την κυβέρνηση και το κόμμα. Έγινε υποχώρηση για να επιβιώσει η χώρα, εκεί και η διαφορά ανάμεσα σε Βαρουφάκη και κυβέρνηση”, εξήγησε η ίδια.

Για τους ανώτατους δικαστικούς και την παράταση του υποχρεωτικού ορίου συνταξιοδότησης πέραν από τα 67 έτη η υπουργός αντέτεινε ότι “κάθε επαγγελματική ομάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι, και οι καθηγητές είχαν ζητήσει παράταση του υποχρεωτικού ορίου συνταξιοδότησης. Αλλά δεν είδα κανείς να πει ότι η Αναγνωστοπούλου κάνει συναλλαγές”. “Αίτημα έγινε από τους δικαστικούς, δεν είπε “ναι” ο πρωθυπουργός δεν τον άκουσα, πολλές κοινωνικές ομάδες κάνουν αιτήματα”, πρόσθεσε.

Φλαμπουράρης: Ασήμαντο θέμα της μιντιακής διαπλοκής οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ
Φλαμπουράρης: Kαμία λαϊκή πρώτη κατοικία δεν βγήκε σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ
«Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» η ανάσχεση της πανδημίας – Τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων προβληματίζουν την κυβέρνηση
Λοβέρδος: Η οικονομική πολιτική του 2004-2009 ήταν ο κύριος παράγοντας που οδήγησε τη χώρα σε πτώχευση
Απάντηση Μαργαρίτη Σχοινά σε εκπρόσωπο του Ερντογάν: «Συγγνώμη, αλλά αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής»
Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις
Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας – Απορρίφθηκε με 158 κατά έναντι 133 υπέρ