ελαφρές νεφώσεις

Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Φώφη

Την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση της στην Αίγλη του Ζαππείου η Φώφη Γεννηματα. ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ “Διεκδικώ τη θέση της Προέδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Και ζητώ τη στήριξή σας. Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Είναι ο καρπός πολλών […]

I
ÓÔÇÍ ÁÉÃËÇ ÆÁÐÐÅÉÏÕ ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÅ ÓÇÌÅÑÁ ÓÅ ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ Ç ÖÙÖÇ ÃÅÍÍÇÌÁÔ ÔÇÍ ÕÐÏØÇÖÉÏÔÇÔÁ ÔÇÓ ÃÉÁ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ --ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
ÓÔÇÍ ÁÉÃËÇ ÆÁÐÐÅÉÏÕ ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÅ ÓÇÌÅÑÁ ÓÅ ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ Ç ÖÙÖÇ ÃÅÍÍÇÌÁÔ ÔÇÍ ÕÐÏØÇÖÉÏÔÇÔÁ ÔÇÓ ÃÉÁ ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ –ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
“Διεκδικώ τη θέση της Προέδρου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Και ζητώ τη στήριξή σας. Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Είναι ο καρπός πολλών συζητήσεων. Με συντρόφους και φίλους. Με πρόσωπα που αγάπησα και με αγάπησαν. Άκουσα ιστορικές αφηγήσεις. Δεν αγνόησα καμιά υπόδειξη. Δεν υποβάθμισα κανένα κίνδυνο. Προσωπικό ή συλλογικό.”

“Ζύγισα την πορεία μου στα δημόσια πράγματα. Δεν έπαιξα με τις λέξεις και τα ονόματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απάλειψα από τη μνήμη μου και τη συνείδησή μου τα κορυφαία παραδείγματα στην οικογένεια, την κοινωνία και το κόμμα που μεγάλωσα.

Στο τέλος αυτής της δύσκολης  πορείας και απόφασης δεν είδα τον εαυτό μου πάνω από κανέναν άλλο.  Δεν θέλω περισσότερα φώτα. Θέλω περισσότερη ευθύνη. Δεν ψάχνω για μεγάλα ακροατήρια για μένα. Θέλω να διευρύνω τα μηνύματά μας.

Ναι! Διεκδικώ αυτή τη θέση. Όχι για να κλείσω τον ιστορικό κύκλο του κόμματος. Ούτε για να σφραγίσω τα λάβαρά του. Ούτε για να κληρονομήσω την ιστορία του. Ούτε για να τη μεταβιβάσω σε κάποιον τρίτο.

Διεκδικώ την ευθύνη της Προέδρου για να δουλέψουμε μαζί. ”  Αυτό το τελευταίο σημείο το “μαζί” ήταν και το πιο έντονο σημείο της προσέγγισής της, αφού η Γεννηματά επικρίνοντας έμμεσα τον αρχηγισμό στην ηγεσία του κόμματος, τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να υπάρξουν πολιτικές και καταστατικές δεσμεύσεις ώστε να υπάρξει μια νέα συλλογικότητα στο κόμμα και να μην περιστρέφονται τα πάντα γύρω από τον αρχηγό.

“Συλλογικότητα στην κορυφή με τον Πρόεδρο πρώτο μεταξύ ίσων και πλήρη και τακτική λειτουργία όλων των οργάνων του κόμματος. Να περάσουμε  σε κάθε μέλος του κόμματος μια βασική σκέψη. «Κοίταξε να δεις τι μπορείς να κάνεις εσύ για την παράταξη». Και όχι «τι μπορεί να κάνει η παράταξη για σένα. Θέλω τακτικότητα στα συνέδρια της παράταξης. Και όχι τη σύγκλησή τους μόνο σε περιόδους κρίσης. Οι προγραμματικές θέσεις να μην γράφονται μόνο από τους εκάστοτε Προέδρους. Ούτε από τις εκάστοτε κυβερνητικές μας ευθύνες. Θέλω συμμετοχή από όλους” είπε συγκεκριμένα.

Δ

Κίνημα Αλλαγής: Οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή οι ψαράδες που χτύπησαν τον Βαλυράκη
Μπακογιάννη: Τα κορονοπάρτι στις πλατείες δεν είναι τυχαία-Από πίσω κρύβονται πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα
Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όχι» σε διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα- Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση