βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Ανακοίνωση – «φωτιά» 28 πρώην μελών της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση Θεοχαρόπουλου – Τσίπρα! «Ξεπερνά και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας»

«Δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων», αναφέρουν 28 πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για όσα διαδραματίστηκαν στο κόμμα, μετά την επισημοποίηση της συμπόρευσης του προέδρου του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται», επισημαίνουν και όπως αναφέρουν:

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Χθες συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές  από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους  όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν «υποψίες» για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51. Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας».

«Έτσι ακυρώνεται  το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2015 για τη διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού φορέα όπως αποφασίσαμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη», υποστηρίζουν και συμπληρώνουν: «Οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της Κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το ότι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα  στοιχειώδη όρια σοβαρότητας».

1.Aναστασίου Φωτεινή

26.Φερέτος Δημήτρης

27.Χαριζάνης Θόδωρος

28. Χεϊρ Ρικάρντο

Τέλος, υπενθυμίζουν πως χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά από πολιτική διαφωνία  αλλά 5 μελή της Κεντρικής Επιτροπής (Ν.Τσούκαλης, Θ.Ψύρρας, Γ.Γεωργάτος, Χ.Γκαρμπούνης, Στ. Παναγούτσος).

«Πολιτική επισήμανση. Η απόφαση πάρθηκε με 30 ψήφους. Οι διαφωνίες έχουν άθροισμα 28 + 5= 33», κλείνει η ανακοίνωσή τους.