Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Φερεντίνος: «Η οικογένειά μου είναι η Σοφία και τα δύο μας παιδιά…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανανεωτική Αριστερά»: Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για το ΚΙΝΑΛ

Το εκλογικό αποτέλεσμα και τη θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στη νέα πολιτική κατάσταση συζήτησαν τα μέλη της Γραμματείας της Πολιτικής Κίνησης «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»,

Μάλιστα, ενέκριναν την έκδοση της εξής ανακοίνωσης:

1. Το εκλογικό αποτέλεσμα  αποτελεί μια σαφή μεταστροφή υπέρ της συντηρητικής Παράταξης. Σε αυτή την εξέλιξη οδήγησε η αρνητική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δημιούργησε ένα σοβαρό κλίμα αποδοκιμασίας των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών και άνοιξε τον δρόμο για την ενίσχυση του αντίπαλου δέους, της ΝΔ.

2. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ σταθεροποιείται ως τρίτος πόλος στην πολιτική ζωή. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ διέψευσε τις εκτιμήσεις των αντιπάλων του, ότι θα βρεθεί σε αρνητική διαδρομή. Παρουσιάζει αυξητική τάση και διατηρεί έναν σημαντικό ρολό στο πολιτικό σύστημα. Παράλληλα η συντριβή της Χρυσής Αυγής είναι μια  μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας

3. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να οδηγήσει όμως σε εφησυχασμό. Είναι ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να καταγράφεται ως ένας νέος πολιτικός φορέας, που εκφράζει την Δημοκρατική παράταξη και την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Η εμμονή στο παρελθόν και στην ιστορική δικαίωση του χώρου  δεν αποτελούν από μόνα τους αποτελεσματικά εργαλεία πολιτικής. Αντίθετα το ΚΙΝΑΛ οφείλει να χτίσει από την αρχή τις σχέσεις του με την κοινωνία, να απευθυνθεί σε νέα ακροατήρια, στις νέες ηλικίες. Τα εργαλεία του πρέπει να είναι οι σύγχρονες ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, τα νέα κινήματα, η κοινωνία των πολιτών, τα δυναμικά στρώματα. Μια προγραμματική αντεπίθεση με τις αξίες της προοδευτικής πολιτικής,  που αναζητά λύσεις για την έξοδο από την κρίση με κοινωνικό πρόσημο και εθνική συνεννόηση.

4. Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έδωσε μια σκληρή μάχη στήριξης του κοινού  μας εγχειρήματος, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Με πολλούς υποψήφιους και υποψήφιες δούλεψε μέσα από τα ψηφοδέλτια και συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτό το ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θα συνεχίσει την προσπάθεια της ενισχύοντας την ενοποίηση του φορέα, την διεύρυνση του προς τον κόσμο της Σύγχρονης Αριστεράς. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει μια σαφή πολιτική  και ιδεολογική ταυτότητα που κινείται ανταγωνιστικά τόσο με τον δεξιό όσο και με τον αριστερό λαϊκισμό. Που αξιοποιεί τις φιλελεύθερες ευαισθησίες αλλά και την υπεράσπιση  των αρχών του Κοινωνικού κράτους στο πλαίσιο  μιας ανοιχτής Προοδευτικής παράταξης.

Άδωνις Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: Κιτς και χάλι μαύρο τα λαμπάκια Ερντογάν
ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπέληδες οι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό κατά τον Πατέλη που θέλει μόνο φθηνά εργατικά χέρια
Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως επιτυχία την «πράσινη» Ελλάδα στο ECDC, αλλά αποκρύπτει την πραγματικότητα
Άλεξ Πατέλης μετά τη δήλωσή του για τα διδακτορικά: Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου – Ήταν ατυχής και λάθος
ΝΔ: Με 2,5-3 εκατ. εμβολιασμούς μηνιαίως το τέλος της πανδημίας έρχεται πιο κοντά κι αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση Αχτσιόγλου στη ΝΔ: Δεν θα προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας