Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γουλβς – Ολυμπιακός: Ήττα 1-0 και εκτός final 8

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανανεωτική Αριστερά»: Ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση του νέου φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα

Στο ξενοδοχείο STANLEY συνεδρίασε σήμερα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή της πολιτικής κίνησης «Ανανεωτική Αριστερά».

Δείτε επίσης

Αντώνης Κανάκης: Η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο»
Συγκλονίζει η Κάλια Ελευθερίου: «Ο πρώτος μου έρωτας σκοτώθηκε με τη μηχανή- Έκλαιγα όλη μέρα…»

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση, «ένα νέο τοπίο έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Μια ισχυρή συντηρητική παράταξη έχει αναλάβει την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας. Η αποτυχημένη περίοδος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διευκόλυνε την συντηρητική στροφή και ενίσχυσε την αίσθηση έλλειψης εναλλακτικού σχεδίου για την οικονομική κρίση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ειδικά στα εργασιακά, προωθεί νεοφιλελεύθερες επιλογές, που θα επιδεινώσουν πάρα πέρα το ήδη αρνητικό κλίμα στις εργασιακές σχέσεις. Η αντιπολίτευση στην ΝΔ προφανώς δεν μπορεί να γίνεται με όρους παρελθόντος, με τα στερεότυπα της παραδοσιακής κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά χρειάζεται να θέτει στο επίκεντρο τα πραγματικά συντηρητικά χαρακτηριστικά του κυβερνητικού κόμματος».

«Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελεί την μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση απέναντι στις δεξιές πολιτικές και στον αριστερό λαϊκισμό. Ο νέος άγονος δικομματισμός, η απουσία συναινέσεων, η κομματική πόλωση αποτελούν στοιχεία που θα εμποδίζουν την επιστροφή στην περίφημη «κανονικότητα». Που θα υπονομεύουν την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος για την έξοδο από την κρίση. Ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ από τα πράγματα γίνεται σημαντικός γιατί αποτελεί τον πιο σοβαρό παράγοντα εξισορρόπησης, συναίνεσης, εποικοδομητικής στάσης στα προβλήματα της χώρας», αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση.

Η Ανανεωτική Αριστέρα τονίζει ότι «το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ μετά από το συνέδριο του περασμένου Μαρτίου που προχώρησε η ενοποίηση των δυνάμεων του και η υπέρβαση των συνιστωσών με την απόφαση να «κάνουν ένα βήμα πίσω τα κόμματα και οι κινήσεις» υπέρ της ενιαίας ταυτότητας του κοινού εγχειρήματος πρέπει να προχωρήσει χωρίς εσωστρέφεια. Οι αυξητικές τάσεις από τις κάλπες στις Εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές, στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντικά βήματα. Ο στόχος για ένα ευρύ, νέο φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, πρέπει να πετύχει. Η συνένωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας είναι μια σοβαρή μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Παράταξης»

Και καταλήγει: «Η πολιτική κίνηση ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα συμβάλει ώστε το ΚΙΝΑΛ να μην εμπλακεί σε ένα κύκλο εσωστρέφειας με ζητήματα που έχει λύσει το συνέδριο και αφορούν την ταυτότητα του, αλλά να κινηθεί προς την κοινωνία, με προγραμματική ανανέωση, με στόχο τα νέα ακροατήρια, τις νέες ηλικίες, τις νέες απαντήσεις σε μία νέα εποχή. Για την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση του νέου φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα. Η πορεία αυτή δεν είναι για εμάς μία από τις επιλογές, αλλά η μόνη επιλογή».

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταλαμβάνει ηγεμονικά το πολιτικό φάσμα από τα αριστερά ως το κέντρο
Μητσοτάκης για συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου: Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα 15 ετών
Πέτσας: Δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε σε μειώσεις φόρων και ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο στα μικρά νησιά
Ο Δένδιας αποκάλυψε το παρασκήνιο της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου – Έρχεται άμεσα στη Βουλή η συμφωνία
Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ- Τα πέντε άρθρα
Καμπάνια του ΚΙΝΑΛ για ασφαλείς διακοπές: «Να δείξουμε υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία»