Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Φερεντίνος: «Η οικογένειά μου είναι η Σοφία και τα δύο μας παιδιά…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανανεωτική Αριστερά: Σε εκλογική ετοιμότητα με στελέχη υποψήφια στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ

Σε εκλογική ετοιμότητα τέθηκαν τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς και οι υποψήφιοι, που μετέχουν στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής. 

Οι πολιτικές εξελίξεις συζητήθηκαν διεξοδικά σε διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο Στάνλεϋ.

Κατά τη σύσκεψη εγκρίθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

1. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα. Η αμφισβήτηση των πολιτών στις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές ενίσχυσε την ΝΔ και άνοιξε τον δρόμο για μια ευρύτερη συντηρητική μεταστροφή που δεν αποτελεί λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας και στην πορεία θα αναδείξει πιο έντονα τα δεξιά χαρακτηριστικά. Η πολιτική  του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την ταυτότητα όχι μόνο της Αριστεράς αλλά και της κεντροαριστεράς, αφού ταυτίζει την  αρνητική κυβερνητική εικόνα με τον κυνισμό, την επιβίωση του παλαιοκομματισμού, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, την διάλυση της μεσαίας τάξης,

2. Η συντηρητική μεταστροφή δεν αντιμετωπίζεται με συνθήκες πόλωσης και παραδοσιακού «αντιδεξιού» λόγου, αλλά με σύγχρονες απαντήσεις στα νέα προβλήματα. Με έναν νέο προγραμματικό λόγο που αντιμετωπίζει τις τεράστιες αλλαγές στην κοινωνία. Από τα δεδομένα της ψηφιακής εποχής, την κλιματική αλλαγή, την όξυνση των ανισοτήτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

3. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αποτελεί την μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση απέναντι στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ που αναπαράγει την πολιτική κακοδαιμονία της χώρας με τον διχασμό και την κάθετη αντιπαράθεση. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ οφείλει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ και  την ευρύτερη σοσιαλδημοκρατία, την Ανανεωτική μεταρρυθμιστική Αριστερά, το Προοδευτικό κέντρο, την πολιτική οικολογία. Πρέπει χωρίς προσκόλληση στο παρελθόν και χωρίς εμμονές  ιστορικής δικαίωσης να συσπειρώσει  τα δυναμικά στρώματα, τις  νέες ηλικίες, ένα πλατύ προοδευτικό ρεύμα πολιτών. Ιδιαίτερα σήμερα που η απομάγευση  και η αποδιάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνουν  κόσμο στην απογοήτευση και στην παραίτηση. Να αποτελέσει το σοβαρό αντίβαρο της Δημοκρατικής Παράταξης στις συντηρητικές πολιτικές.

4. Η ενότητα όλων των δυνάμεων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, η εξωστρεφής δράση, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα αποτελούν  χρήσιμα εφόδια για την επικείμενη εκλογική μάχη. Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  θα είναι παρούσα σε αυτήν την δύσκολη μάχη με υποψηφίους της στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και  θα αγωνιστεί για το υψηλότερο δυνατό ποσοστό, που θα καταγράψει την Κεντροαριστερά στην θέση ενός  ισχυρού πόλου στις πολιτικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία μειοψήφησαν ψηφίζοντας κατά της ανακοίνωσης οι κ.κ Σιακαντάρης και Γεωργάτος.

Άδωνις Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: Κιτς και χάλι μαύρο τα λαμπάκια Ερντογάν
ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπέληδες οι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό κατά τον Πατέλη που θέλει μόνο φθηνά εργατικά χέρια
Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως επιτυχία την «πράσινη» Ελλάδα στο ECDC, αλλά αποκρύπτει την πραγματικότητα
Άλεξ Πατέλης μετά τη δήλωσή του για τα διδακτορικά: Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου – Ήταν ατυχής και λάθος
ΝΔ: Με 2,5-3 εκατ. εμβολιασμούς μηνιαίως το τέλος της πανδημίας έρχεται πιο κοντά κι αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση Αχτσιόγλου στη ΝΔ: Δεν θα προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας