Αθήνα

 

22 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανανεωτική Αριστερά: Τα ελληνοτουρκικά και η συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής

Συνεδρίασε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η Συντονιστική επιτροπή της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις.  

Στην συνεδρίαση αναδείχτηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι ανησυχητικές.Πάγια θέση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι ότι τα μόνα προβλήματα, που έχουν να επιλύσουν η Ελλάδα και η Τουρκία, είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Σε δύο διεθνείς συναντήσεις μεταξύ των δύο χωρών, με τελευταία τη σύνοδο του Ελσίνκι, αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ τους για την επίλυση αυτών των θεμάτων με κατάληξη – αν δεν συμφωνήσουν – το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σήμερα που η Τουρκία απειλεί – μετά και το Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Λιβύη – να καθορίσει μόνη της τα θέματα αυτά, η Ελληνική αντίδραση θα πρέπει να είναι σαφής και στοχευμένη στην τήρηση των Διεθνών Συνθηκών και το Διεθνές Δίκαιο.Η “υπερπατριωτική” υστερία της ενδεχόμενης πολεμικής σύρραξης, με παράλληλο ανταγωνισμό εξοπλισμών, δεν συμφέρει τη χώρα μας. Σήμερα, που μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης προσπαθούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας, το ενδεχόμενο να εμπλακούμε σε μια οικονομική μάχη στρατιωτικών εξοπλισμών δεν βοηθά στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Η μεγαλύτερη ήττα του Τουρκικού Επεκτατισμού είναι η διεθνής απομόνωση και καταδίκη. Αυτή δηλαδή που αποτρέπει τα χειρότερα. Η χώρα μας σταθερά πρέπει να αναζητά διεθνείς συμμαχίες υπεράσπισης του Δίκαιου της Θάλασσας και της επίλυσης των διαφορών  μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
  2. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.Η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από επικοινωνιακούς χειρισμούς δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η καθυστέρηση στις επενδύσεις, η ασυδοσία των τραπεζών, η αβεβαιότητα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η αύξηση των απολύσεων, συγκροτούν μια δύσκολη καθημερινότητα και συνεχίζουν τις ασκούμενες αντικοινωνικές πολιτικές. Η αδράνεια της κυβέρνησης για διεθνείς πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση  των μεταναστευτικών ροών οξύνει τα προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιδευμένος σε ιδεοληψίες του παρελθόντος δεν προβάλλει εναλλακτικές δυνατότητες. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα πρέπει με πιο γοργούς ρυθμούς να προχωρήσει στην προγραμματική και οργανωτική του ανανέωση. Να κατοχυρώσει τον ρόλο του ως μια σύγχρονη πρόταση, που συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και δεν αναπαράγει μόνο στερεότυπα από την παράδοση της Δημοκρατικής Παράταξης. Μια μεγάλη ευκαιρία είναι η ιδεολογική-πολιτική συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ τον ερχόμενο Μάρτιο.
  3. Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη- διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση προβληματισμού με θέμα:

«Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ σ’ έναν κόσμο που αλλάζει»

την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 11:00 π.μ – Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52)

Συζητούν: Παναγιώτης Καρκατσούλης, Θόδωρος Μαργαρίτης,

Γιάννης Μεϊμάρογλου, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συντονίζει: η Δημοσιογράφος Φώφη Γιωτάκη.

 

Ροή Ειδήσεων

06/06/2023 | 00:14

O καιρός της Τρίτης 6 Ιουνίου

06/06/2023 | 00:12

Tα ζώδια της Τρίτης 6 Ιουνίου

06/06/2023 | 00:09

6 Ioυνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Παρασίτων

06/06/2023 | 00:03

Η Βασιλική από την Καλαμάτα: Η ζωή και το έργο της σπουδαίας Κικής Δημουλά

05/06/2023 | 23:29

Η γη της ελιάς: Ο Στράτος κάνει φιλική προσέγγιση στην Ειρήνη, αλλά εκείνη του επιτίθεται

05/06/2023 | 23:07

Ηράκλειο: Έσωσε την 36χρονη από την οργή του γιου του- Πώς τον αφόπλισε

05/06/2023 | 22:56

Ευρωκοινοβούλιο: Έρχεται έκθεση «κόλαφος» για την Τουρκία – «Η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της»

05/06/2023 | 22:38

Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό»

05/06/2023 | 22:21

Το νέο βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok με ρακές και την… «οργή» της Μαρέβας: «Μου φέρνει τις ανθοδέσμες στο κεφάλι»

05/06/2023 | 22:07

Μύκονος: Σε κλιματιστικά και συσκευασίες Depon βρέθηκαν ναρκωτικά στη βίλα με το πάρτι 300 ατόμων

05/06/2023 | 21:54

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους» – Το υλικό της προεκλογική καμπάνιας

05/06/2023 | 21:40

Αθωώθηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της μετά από 20 χρόνια στη φυλακή

05/06/2023 | 21:18

Χανιά: Νεκρός ο 67χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στη Γαυδοπούλα

05/06/2023 | 21:04

Ζέτα Μακρυπούλια: Η απάντηση στις αντιδράσεις του διαδικτύου μετά το ξέσπασμά της κατά αεροπορικής εταιρίας

05/06/2023 | 20:47

Ηλεία: Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή σε περιοχές της
screenshot 2023 06 05 114639
Πώς ψήφισαν οι νέοι 17–34 ετών στις εκλογές της 21η Μαΐου: Πρωτιά για τη ΝΔ – Σημαντική άνοδο στην εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ
mitsotakis ekloges nafpaktos 2904
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρνητικός στο τεστ κορονοϊού
androulakis kriti 1504
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει ενεργειακή δημοκρατία
tsipras13
Στις λαϊκές γειτονιές και στην Κρήτη ρίχνει το βάρος ο Τσίπρας για την 25η Ιουνίου
pasok kinal deltio typoy
ΠΑΣΟΚ για Σκέρτσο και ΝΔ: «Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ … οικονομικής κοροϊδίας»
tsapanidou 1805
Τσαπανίδου: «Έχουν αποφασίσει στη ΝΔ να τερματίσουν την προπαγάνδα σε αυτές τις εκλογές»