Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Φερεντίνος: «Η οικογένειά μου είναι η Σοφία και τα δύο μας παιδιά…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανανεωτική Αριστερά: Τα ελληνοτουρκικά και η συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής

Συνεδρίασε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η Συντονιστική επιτροπή της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις.  

Στην συνεδρίαση αναδείχτηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα είναι ανησυχητικές.Πάγια θέση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι ότι τα μόνα προβλήματα, που έχουν να επιλύσουν η Ελλάδα και η Τουρκία, είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Σε δύο διεθνείς συναντήσεις μεταξύ των δύο χωρών, με τελευταία τη σύνοδο του Ελσίνκι, αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ τους για την επίλυση αυτών των θεμάτων με κατάληξη – αν δεν συμφωνήσουν – το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σήμερα που η Τουρκία απειλεί – μετά και το Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Λιβύη – να καθορίσει μόνη της τα θέματα αυτά, η Ελληνική αντίδραση θα πρέπει να είναι σαφής και στοχευμένη στην τήρηση των Διεθνών Συνθηκών και το Διεθνές Δίκαιο.Η “υπερπατριωτική” υστερία της ενδεχόμενης πολεμικής σύρραξης, με παράλληλο ανταγωνισμό εξοπλισμών, δεν συμφέρει τη χώρα μας. Σήμερα, που μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης προσπαθούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας, το ενδεχόμενο να εμπλακούμε σε μια οικονομική μάχη στρατιωτικών εξοπλισμών δεν βοηθά στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Η μεγαλύτερη ήττα του Τουρκικού Επεκτατισμού είναι η διεθνής απομόνωση και καταδίκη. Αυτή δηλαδή που αποτρέπει τα χειρότερα. Η χώρα μας σταθερά πρέπει να αναζητά διεθνείς συμμαχίες υπεράσπισης του Δίκαιου της Θάλασσας και της επίλυσης των διαφορών  μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
  2. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.Η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από επικοινωνιακούς χειρισμούς δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η καθυστέρηση στις επενδύσεις, η ασυδοσία των τραπεζών, η αβεβαιότητα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η αύξηση των απολύσεων, συγκροτούν μια δύσκολη καθημερινότητα και συνεχίζουν τις ασκούμενες αντικοινωνικές πολιτικές. Η αδράνεια της κυβέρνησης για διεθνείς πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση  των μεταναστευτικών ροών οξύνει τα προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιδευμένος σε ιδεοληψίες του παρελθόντος δεν προβάλλει εναλλακτικές δυνατότητες. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα πρέπει με πιο γοργούς ρυθμούς να προχωρήσει στην προγραμματική και οργανωτική του ανανέωση. Να κατοχυρώσει τον ρόλο του ως μια σύγχρονη πρόταση, που συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και δεν αναπαράγει μόνο στερεότυπα από την παράδοση της Δημοκρατικής Παράταξης. Μια μεγάλη ευκαιρία είναι η ιδεολογική-πολιτική συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ τον ερχόμενο Μάρτιο.
  3. Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη- διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση προβληματισμού με θέμα:

«Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ σ’ έναν κόσμο που αλλάζει»

την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 11:00 π.μ – Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52)

Συζητούν: Παναγιώτης Καρκατσούλης, Θόδωρος Μαργαρίτης,

Γιάννης Μεϊμάρογλου, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συντονίζει: η Δημοσιογράφος Φώφη Γιωτάκη.

 

Άδωνις Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: Κιτς και χάλι μαύρο τα λαμπάκια Ερντογάν
ΣΥΡΙΖΑ: Τεμπέληδες οι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό κατά τον Πατέλη που θέλει μόνο φθηνά εργατικά χέρια
Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως επιτυχία την «πράσινη» Ελλάδα στο ECDC, αλλά αποκρύπτει την πραγματικότητα
Άλεξ Πατέλης μετά τη δήλωσή του για τα διδακτορικά: Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου – Ήταν ατυχής και λάθος
ΝΔ: Με 2,5-3 εκατ. εμβολιασμούς μηνιαίως το τέλος της πανδημίας έρχεται πιο κοντά κι αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση Αχτσιόγλου στη ΝΔ: Δεν θα προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας