Αθήνα

 

22 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Σωτήρης Μουστάκας: 16 χρόνια χωρίς τον αξέχαστο κωμικό που θαύμασε ο πλανήτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανανεωτική Αριστερά: Το ΚΙΝΑΛ με αίσθηση ευθύνης και συναίνεσης αποτελεί την βασική εναλλακτική πρόταση

«Το Κίνημα Αλλαγής στην πράξη αποτελεί την βασική εναλλακτική πρόταση που συνδυάζει τον προοδευτικό προσανατολισμό για την αντιμετώπιση των καινούργιων προβλημάτων με αίσθηση ευθύνης και συναίνεσης», αναφέρει- μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Αριστερά, η Διευρυμένη Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή της οποίας συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Δείτε επίσης

Επίθεση με βιτριόλι: Οργισμένος ο δικηγόρος της Ιωάννας: «Την κακία και τη ζήλια δεν θα την ονομάσουμε ψυχική ασθένεια»
Η Σταρ Ελλάς Μαρία Ψηλού παντρεύτηκε τον επιχειρηματία… Ψηλό, με τον οποίο έχουν 24 χρόνια διαφορά!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανανεωτικής Αριστεράς:

«1.Η πανδημία δημιούργησε ένα νέο τοπίο στην  κοινωνία. Προκάλεσε μεγάλες μεταβολές στην καθημερινότητα, στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στον τρόπο Ζωής. Από αυτήν την περιπέτεια βγαίνουμε προσωρινά με μια ισχυρή αντίληψη αλληλεγγύης και κοινότητας. Η σημασία των δημοσίων συστημάτων υγείας, του Κοινωνικού κράτους, των αξιών της σοσιαλδημοκρατίας, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο. Οι θεωρίες της Παγκοσμιοποίησης με την εμμονή στις ικανότητες μιας αυτορρυθμιζόμενης αγοράς δέχονται πια σοβαρή αμφισβήτηση.

  1. Η χώρα μας με συνεννόηση και πειθαρχία αντιμετώπισε την πρώτη φάση της Πανδημίας με θετικό τρόπο. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ σε αυτήν την υπόθεση, όπως και στα προβλήματα με τους Τουρκικούς σχεδιασμούς στα σύνορα του Έβρου, έδειξε στάση ευθύνης και συναίνεσης. Σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα δύσκολη φάση όπου οι συνέπειες της Υγειονομικής κρίσης καθώς και τα εθνικά προβλήματα απαιτούν ευρύτερη συνεννόηση και όχι μικρό-κομματικούς σχεδιασμούς. Επομένως οποιαδήποτε σκέψη στα κυβερνητικά επιτελεία για πρόωρη προσφυγή σε κάλπες συνιστά έναν πρόχειρο κομματικό υπολογισμό σε μια ανασφαλή περίοδο για την χώρα με μοναδικό γνώμονα τα κομματικά συμφέροντα.
  2. Όσο οι ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές συνεχίζουν ανομολόγητα το δόγμα «Την κρίση πληρώνουν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα» τόσο θα ενισχύεται η ιδεολογία που στηρίζει τις κοινωνικές ανισότητες και διευκολύνει τις αντιδράσεις του λαϊκισμού. Η ΝΔ όμηρος των νεοφιλελεύθερων προτεραιοτήτων υποτιμά τις μεταβολές στα εργασιακά δικαιώματα και την ασυδοσία των οικονομικά ισχυρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του δεν μπορεί να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση. Σε μεγάλα ζητήματα (Πανδημία, κρίση στον Έβρο, εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Μαρφίν) επιβεβαιώνει αντιφάσεις και αδυναμίες που δείχνουν ότι δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη κυβερνητική αντιπρόταση αλλά τον περιορίζουν σε μια θέση στείρας διαμαρτυρίας και ιδεολογημάτων από το παρελθόν.
  3. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στην πράξη αποτελεί την βασική εναλλακτική πρόταση που συνδυάζει τον προοδευτικό προσανατολισμό για την αντιμετώπιση των καινούργιων προβλημάτων με αίσθηση ευθύνης και συναίνεσης. Αρκεί να συνεχίσει μια πορεία που έχει ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της σοσιαλδημοκρατίας, χωρίς προσκόλληση στο παρελθόν με στόχο την συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του χώρου από την σοσιαλδημοκρατία, το μεταρρυθμιστικό Κέντρο, την Ανανεωτική αριστερά. Η σταθερή προσήλωση σε νέο αφήγημα, που θα ανταποκρίνεται στη νέα εποχή με πρωτοποριακές ιδέες και σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας για να ικανοποιήσει ιδιαιτέρως τις απαιτήσεις της νέας γενιάς, συνιστά το στρατηγικό ρόλο της κεντροαριστεράς, ώστε να αμφισβητήσει τον καχεκτικό δικομματισμό, τις συντηρητικές πολιτικές και τον αριστερό λαϊκισμό
  4. Η Πολιτική μας Κίνηση με συναίσθηση ευθύνης και συνεπής στην ιδεολογικοπολιτική ιστορία της Ανανεωτικής Αριστεράς, ενισχύει αυτό το στόχο και τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα συνδράμουν στην οργανωτική αναδιάρθρωση των Νομαρχιακών Επιτροπών και στις διεργασίες της επικείμενης Συνδιάσκεψης του ΚΙΝ.ΑΛ.
  5. Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, οι μονομερείς και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας οξύνουν τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα υπερασπιζόμενη με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην Ν.Α Μεσόγειο, οφείλει ταυτόχρονα να επιδιώκει σταθερά το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με προσφυγή και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο πλαίσιο του σεβασμού και της τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Η χώρα μας πρέπει ταυτόχρονα να αναβαθμίζει τις συμμαχίες της με τα βαλκανικά και μεσογειακά κράτη και να πιέζει την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ για λήψη μέτρων απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Αν οι ακραίες και εθνικιστικές φωνές, που τροφοδοτούνται από την προκλητική και αναθεωρητική στρατηγική της κυβέρνησης Ερντογάν, επικρατήσουν και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, τότε αυξάνεται δραματικά η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς των δύο χωρών και τη σταθερότητα στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο».

Άλλες ειδήσεις:

«Είχαμε ελεύθερη ερωτική σχέση-Ξέρω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή», λέει ο σύντροφος της 35χρονης

Αχαρνές: «Μου είπε ότι την έβαφε μια γυναίκα σ’ ένα σπίτι» είπε η μητέρα της 10χρονης μετά τον εντοπισμό της

Δεν έχει ταυτοποιηθεί 100% η φωνή της 35χρονης φερόμενης δράστιδας με το βιτριόλι

Ροή Ειδήσεων

gi

05/06/2023 | 23:29

Η γη της ελιάς: Ο Στράτος κάνει φιλική προσέγγιση στην Ειρήνη, αλλά εκείνη του επιτίθεται

05/06/2023 | 23:07

Ηράκλειο: Έσωσε την 36χρονη από την οργή του γιου του- Πώς τον αφόπλισε

05/06/2023 | 22:56

Ευρωκοινοβούλιο: Έρχεται έκθεση «κόλαφος» για την Τουρκία – «Η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της»
kaili

05/06/2023 | 22:38

Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό»

05/06/2023 | 22:21

Το νέο βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok με ρακές και την… «οργή» της Μαρέβας: «Μου φέρνει τις ανθοδέσμες στο κεφάλι»

05/06/2023 | 22:07

Μύκονος: Σε κλιματιστικά και συσκευασίες Depon βρέθηκαν ναρκωτικά στη βίλα με το πάρτι 300 ατόμων

05/06/2023 | 21:54

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους» – Το υλικό της προεκλογική καμπάνιας

05/06/2023 | 21:40

Αθωώθηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της μετά από 20 χρόνια στη φυλακή

05/06/2023 | 21:18

Χανιά: Νεκρός ο 67χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στη Γαυδοπούλα
fotojet

05/06/2023 | 21:04

Ζέτα Μακρυπούλια: Η απάντηση στις αντιδράσεις του διαδικτύου μετά το ξέσπασμά της κατά αεροπορικής εταιρίας

05/06/2023 | 20:47

Ηλεία: Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή σε περιοχές της

05/06/2023 | 20:38

Ο δεκάλογος της αντιηλιακής προστασίας
papazoglou

05/06/2023 | 20:33

Δημήτρης Παπάζογλου: «Δεν έκρυψα ποτέ αυτό που ήμουν, σήμερα η ομοφυλοφιλία μοιάζει δεδομένη»

05/06/2023 | 20:12

Λέσβος: Έναν διακινητή προσφύγων συνέλαβε το λιμενικό

05/06/2023 | 20:00

Συγκινημένη η Σοφία Αλιμπέρτη για την περιπέτεια της υγείας της: «Είχα φτάσει 45 κιλά…»
Δημοσκόπηση Marc: Στις 19,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ- Στο 10,6% το ΠΑΣΟΚ
doudonis
Δουδωνής: «Απάτη της ΝΔ – Το 2019 έταζε μείωση του ΦΠΑ»
androulakis rodos 0406
Ανδρουλάκης: Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα τούς βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, γιατί λέμε τα πράγματα με το όνομά τους
Κυβέρνηση για μετανάστες στον Έβρο: Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα
rodos androulakis
Ανδρουλάκης από Ρόδο: Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε τουριστικά προϊόντα εξωστρέφειας
screenshot 2023 06 05 114639
Πώς ψήφισαν οι νέοι 17–34 ετών στις εκλογές της 21η Μαΐου: Πρωτιά για τη ΝΔ – Σημαντική άνοδο στην εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ