Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 15
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για την καταγγελία στον «Εκατομμυριούχο» – Αρνήθηκαν σε άνθρωπο με αναπηρία να συμμετάσχει στο παιχνίδι
6500042

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβαθμίζεται η εικόνα του λιμανιού του Πειραιά – B. Κικίλιας: Προχωράμε σε ουσιαστικές επενδύσεις στην ακτοπλοϊκή πλευρά

Με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για τα εκατομμύρια των επιβατών που κινούνται μέσω του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας,του Πειραιά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια και της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε., παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου Su Xudong και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ‘Αγγελου Καρακώστα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων, που εστιάζει στην ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν να μεταμορφώσουν την καθημερινότητα στο λιμάνι και να ενισχύσουν τη θέση του Πειραιά ως βασικής πύλης προς τα ελληνικά νησιά και σημαντικού τουριστικού κόμβου.

Οι κυριότερες περιλαμβάνουν:

-Ασφάλεια & Έλεγχος: Περίφραξη χώρων πρόσδεσης και φορτοεκφόρτωσης, ενίσχυση φωτισμού και τοποθέτηση καμερών υψηλής ευκρίνειας.

-Εξυπηρέτηση Επιβατών: Δημιουργία νέων σταθμών, σκιερά σημεία με συστήματα δροσισμού, χημικές τουαλέτες, δωρεάν παροχή πόσιμου νερού και σταθμός Α’ Βοηθειών.

-Προσβασιμότητα: Κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ, δρομολόγηση χαμηλοδάπεδων shuttle buses.

-Ψηφιακές Υπηρεσίες: Τοποθέτηση οθονών με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για πύλες, δρομολόγια και συνδέσεις.

-Υποδομές & Καθαριότητα: Επισκευές σε πεζοδρόμια και φρεάτια, ελαιοχρωματισμοί, περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων και σύστημα διαχείρισης ανακυκλώσιμων.

Η υλοποίηση ξεκινά άμεσα, με τον στόχο να αποτυπωθεί ορατή βελτίωση ήδη από το φετινό καλοκαίρι.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε:

«Προχωράμε σε ουσιαστικές επενδύσεις στην ακτοπλοϊκή πλευρά του λιμανιού, ώστε οι 11,5 εκατομμύρια επισκέπτες να βιώνουν ένα σύγχρονο, φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον. Θέλουμε το λιμάνι του Πειραιά να αντικατοπτρίζει τη σημασία του για τον τουρισμό και τη σύνδεση με τα νησιά μας.Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Su Xudong και την διοίκηση του ΟΛΠ για τη συνεχή τους παρουσία και συνεργασία. Θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι στις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τα μέσα του Ιουνίου, θα προχωρήσουμε στις παρακάτω επενδύσεις .Θα αφορούν συγκεκριμένους χώρους εντός του λιμανιού, που θα μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα και φορτηγά για να επιβιβαστούν στα πλοία και να αποβιβαστούν. Και όλους τους κανόνες ασφαλείας μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Δωρεάν φρέσκο νερό, σε ψύκτες για τους επισκέπτες και ταξιδιώτες. Χημικές τουαλέτες. Ειδικό σύστημα διαλογής και αποκομιδής σκουπιδιών, σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακύκλωση και καθαριότητα στο λιμάνι. Σκέπαστρα, τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει και τοποθετούνται, μαζί με ειδικούς πάγκους και συστήματα πρόκλησης δροσιάς για αυτούς που περιμένουν τα πλοία. Και ό,τι άλλο χρειαστεί και απαιτηθεί σε περιόδους, σε “κύματα”, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας στο λιμάνι του Πειραιά – όπου η Cosco και ο ΟΛΠ έχουν κάνει πολύ σημαντικές επενδύσεις – να αισθανθούν και να δουν αυτές τις επενδύσεις και στο κομμάτι στο ακτοπλοϊκό του λιμανιού”.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Su Xudong, ανέφερε:«Η ΟΛΠ Α.Ε. ακολουθεί πάντα τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μετά από αυτή τη συνάντηση, έλαβα πολύ σαφείς στόχους από τον Υπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια. Και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθειες για το κοινό συμφέρον των Ελλήνων Πολιτών..»

<>

 

Ροή Ειδήσεων

screenshot 29

20/05/2025 | 21:58

Γλυκά Νερά: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια 50χρονο και τον έστειλαν στη ΜΕΘ – «Έβγαιναν αίματα από το κεφάλι του»

20/05/2025 | 21:41

Klavdia: Η Έλενα Παπαρίζου πλήρωνε κρυφά την υποτροφία της στο ωδείο

20/05/2025 | 21:26

Στάθης Αγγελόπουλος για Γιώργο Καπουτζίδη – Eurovision: Είναι φαν της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και θα ήθελα να είναι πιο προσεκτικός
kairos zesti 735x400

20/05/2025 | 21:12

Υψηλές θερμοκρασίες από αύριο, οδηγίες για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας

20/05/2025 | 20:50

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκινητική ανάρτησή της για τα 5 χρόνια από την επίθεση με βιτριόλι – «Κόντεψα πεθάνω για το τίποτα»

20/05/2025 | 20:41

Η Εριέττα Κούρκουλου αποκάλυψε ότι οι πρώην της είχαν πρόβλημα με την οικονομική της επιφάνεια: «Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται λίγοι»
screenshot 24

20/05/2025 | 20:36

ΑΜΚΕ Με Οδηγό το Διαβήτη: Δέκα χρόνια κοντά στους νησιώτες

20/05/2025 | 20:22

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει τον «Χρυσό Θόλο» που θα προστατεύει την Αμερική από πυραυλικές επιθέσεις

20/05/2025 | 20:13

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Η Ελλάδα θα παραμείνει θεματοφύλακας της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας
screenshot 23

20/05/2025 | 20:06

Τάνια Τσανακλίδου: «Έχω πικράνει ανθρώπους και έχω αδικήσει ανθρώπους»

20/05/2025 | 19:47

Λάρισα – Η κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν: «Ο Γιάννης με έκαψε στο πρόσωπο»

20/05/2025 | 19:35

Καιρός: Καταφτάνει η αφρικανική σκόνη – Οι 6 περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο
screenshot 19

20/05/2025 | 19:16

Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιο και τη δικαστική διαμάχη με τον Μίνωα Μάτσα: «Υπέστην εκβιασμό»

20/05/2025 | 19:09

Λοβέρδος: Δεν στέκεται Προανακριτική με το 291 του Ποινικού Κώδικα, είναι νομικό λάθος του ΠΑΣΟΚ

20/05/2025 | 19:00

Ισπανία: «Ξήλωσαν» 66.000 Airbnb από την πλατφόρμα – Στα ύψη το κόστος ενοικίασης, νέες διαμαρτυρίες για τον υπερτουρισμό
theodorikakos 1
Ελέγχονται ασφαλιστικές εταιρείες για καταχρηστικούς όρους και αθέμιτες πρακτικές, δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος
6535522 scaled 1
Ν. Δένδιας για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ύψιστο εθνικό μας χρέος η προάσπιση της ιστορικής αλήθειας
6545908 scaled 1
Ν. Παπαθανάσης: Πρόσκληση για παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας Αττικής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
screenshot 18
Λοβέρδος: Δεν στέκεται Προανακριτική με το 291 του Ποινικού Κώδικα, είναι νομικό λάθος του ΠΑΣΟΚ
mitsotakis 3 1
ΟΗΕ: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτηση του για τη θαλάσσια ασφάλεια
ap24266617515880
Παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θαλάσσια ασφάλεια σήμερα σε συζήτηση του ΣΑ του ΟΗΕ