• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 03:02

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ανδρουλάκης: «Αν το ΚΙΝΑΛ έχει κακή επίδοση στις εκλογές δε θα πρέπει να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση»

"Πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το άθροισμα των ποσοστών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στις τελευταίες εκλογές" ανέφερε σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης για τα ποσοστά που πρέπει να πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές.

Όπως είπε, τον Μάιο του 2012, η ΔΗΣΥ είχε πάρει 13%, ποσοστό που επιτρέπει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Στη συνέχεια τόνισε ότι αν το ΚΙΝΑΛ έχει κακή επίδοση στις επόμενες εκλογές δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, ενώ αντίθετα "αν ο λαός μας τιμήσει, θα τον τιμήσουμε και εμείς" συμμετέχοντας στην κυβέρνηση και "επιβάλλοντας τις προτεραιότητές μας", ανεξαρτήτως αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει στη Βουλή το σχέδιό του για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και εάν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, τότε πρέπει η χώρα να πάει σε εκλογές.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στον τρόπο λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής και της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα. Όπως είπε, δεν ήθελε διορισμένα όργανα και λειτουργία χωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων και τάχθηκε εναντίον των αρχηγισμών ζητώντας "ισχυρή θεσμική λειτουργία".

Τέλος, δήλωσε, "στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως και στο σκοπιανό, η γραμμή Ποταμιού και ΔΗΣΥ πρέπει να είναι ενιαία στη Βουλή".

 

Send this to a friend