Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χρυσή Αυγή: Ο Στέφανος Χίος πήρε συνέντευξη στον Χρήστο Παππά την ώρα που τον αναζητά η Αστυνομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΒΙΝΤΕΟ] Η συγκλονιστική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη για τη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας: “Κάποιοι ξέχασαν πως ήταν πρόσφυγες”

"Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπως και στο Συμβούλιο υπάρχουν εκπρόσωποι λαών που φαίνεται ότι ξέχασαν την ιστορία τους και το γεγονός ότι ήταν πρωταγωνιστές τεράστιων προσφυγικών ροών για πολλές δεκαετίες"

 

Σκληρή κριτική κατά των χωρών του Βίζεγκραντ αλλά και στην Ευρωπαϊκή ηγεσία για την υποχωρητική πολιτική της προς την Τουρκία άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επέκρινε αρκετές χώρες πως ξέχασαν την ιστορία τους, αλλά και το ευρωπαϊκό όραμα.

«Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπως και στο Συμβούλιο υπάρχουν εκπρόσωποι λαών που φαίνεται ότι ξέχασαν την ιστορία τους και το γεγονός ότι ήταν πρωταγωνιστές τεράστιων προσφυγικών ροών για πολλές δεκαετίες. Εάν λοιπόν δεν θυμούνται πως δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα διαρθρωτικά ταμεία θα πρέπει να τα ξεχάσουν κι αυτά όσο δεν εφαρμόζουν τις κοινές αποφάσεις για την μετεγκατάσταση” υπογράμμισε κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με την Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.»

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «όσο αυτό το τραγικό έργο συνεχίζεται το πρώτο θύμα θα συνεχίσουν να είναι οι πρόσφυγες και το δεύτερο ο ηθικός, νομικός και πολιτικός πολιτισμός της Ευρώπης», επισημαίνοντας όμως πως ο ελληνικός λαός κάτω από δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύει σε συντριπτικό ποσοστό ότι η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ και είναι χρήσιμη όταν τη δέχεσαι αλλά πάνω από όλα λυτρωτική όταν την προσφέρεις.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη

Στην αίθουσα του Κοινοβουλίου όπως και στο Συμβούλιο υπάρχουν εκπρόσωποι λαών που φαίνεται ότι ξέχασαν την ιστορία τους και το γεγονός ότι ήταν πρωταγωνιστές τεράστιων προσφυγικών ροών για πολλές δεκαετίες.

Εάν επίσης δεν θυμούνται πως δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό όραμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα διαρθρωτικά ταμεία θα πρέπει να τα ξεχάσουν κι αυτά όσο δεν εφαρμόζουν τις κοινές αποφάσεις για την μετεγκατάσταση.

Κάποιοι άλλοι δεν βλέπουν ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι ανεφάρμοστη, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί όταν αποκρύπτει τον ρόλο του κ. Ερντογάν τόσο στην αστάθεια της Συρίας όσο και στην καταβαράθρωση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια την Τουρκία.
Όσο αυτό το τραγικό έργο συνεχίζεται το πρώτο θύμα θα συνεχίσουν να είναι οι πρόσφυγες και το δεύτερο ο ηθικός, νομικός και πολιτικός πολιτισμός της Ευρώπης.

Ως Έλληνας το μόνο παρήγορο που μπορώ να σημειώσω είναι ότι ένας λαός που ζει σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία με μεγάλα ποσοστά ανεργίας όπως ο Ελληνικός, αποδεικνύει σε συντριπτικό ποσοστό ότι η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ και είναι χρήσιμη όταν τη δέχεσαι αλλά πάνω από όλα λυτρωτική όταν τη προσφέρεις.

Διπλωματία και Διεθνές Δίκαιο «οδηγούν» την Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα- Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα 12 μίλια και τους εξοπλισμούς
Προσωπική πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν και Πρίγκιπα Κάρολο για το 2021
Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα καθορίζουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης – Ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown
Σταύρος Κελέτσης: Αυτός είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό
Πέτσας για ιερείς χωρίς μάσκα: «Κανείς δεν εξαιρείται από τα μέτρα»
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα