
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κατερίνη περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής (09/06) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Χαρακτήρισε περιφρονητικές τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υποστήριξε πως οι δηλώσεις αυτές υπογραμμίζουν ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προτεραιότητα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά».
Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει άλλες προτεραιότητες κι άλλο πρόγραμμα για την υγεία.
«Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό, από κάθε προοδευτικό, από κάθε δημοκράτη πολίτη να στηρίξει στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα Ελληνόπουλα», τόνισε.
Για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «τόσο εδώ στην Πιερία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ασφυκτιούν. Πρέπει να υπάρξουν 120 δόσεις προς εφορία και ΕΦΚΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρχει χρηματοδοτικός φορέας που θα δώσει ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο σε ισχυρές μεγάλες εταιρείες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Πρέπει να στηρίξουμε αυτό το αρχιπέλαγος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ανασυνταχθεί η ελληνική οικονομία».
Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτείνει την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ σχετικά με τις καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής καθώς τη διασύνδεση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού προϊόντος με τη μεταποίηση και τον τουρισμό.
«Στόχος μας δεν είναι να έχουμε μόνο 20 με 25 εκατομμύρια ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, αλλά παράλληλα να γίνουν πρεσβευτές των μεταποιημένων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας.
Έτσι ο τουρισμός θα δώσει οικονομική δύναμη όχι μόνο στα νησιά και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, αλλά σε όλη την παραγωγική οικονομία.
Στόχος μας είναι οι πολλές και καλές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα για να μείνουν τα Ελληνόπουλα εδώ, να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένειες και να έχουμε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον», κατέληξε.
Ροή Ειδήσεων

26/09/2023 | 09:54
Πορτοσάλτε κατά Κασσελάκη: Ο Στέφανος «άλλαξε τα όλα» χαρίζει χιούμορ οικογενειακά!
26/09/2023 | 09:45
Σπύρος Μπιμπίλας: Αγωγή «μαμούθ» κατά του Αλέξη Κούγια! Ζητά 255.000 ευρώ από τον ποινικολόγο
26/09/2023 | 09:28
Έφη Σαρρή: «Έγινε διακοπή κύησης και δεν το μετάνιωσα- Θέλω ο άντρας να ακούει τις διαταγές μου, να λέει “yes ma’am”»

26/09/2023 | 09:15
Ο χορός του Κασσελάκη στη συναυλία αφιέρωμα στον Κηλαηδόνη- «Πηγαίνετε την πατρίδα μας μπροστά» του είπε ο Μουζουράκης
26/09/2023 | 08:58
Λαμία: Xειρουργείο στα πόδια για τον 13χρονο που έπεσε από ύψος 5 μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο
26/09/2023 | 08:42
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ο Τσίπρας πήγε να δει τον αγώνα- Η συνάντηση με τον Παππά και τα χαμόγελα

26/09/2023 | 08:22
Μπαλτάς: Το φαινόμενο Κασσελάκη θα συζητηθεί πολύ στις σχολές πολιτικής οικονομίας- Δεν είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη
26/09/2023 | 08:14
Άφησαν έξω από το πλοίο για Κρήτη μητέρα με 2 παιδιά γιατί… δεν είχε πιστοποιητικά ότι ήταν δικά της
26/09/2023 | 08:00
Θρήνος στην Ηλεία: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο με μηχανάκι- Δίνει μάχη ο δεύτερος αναβάτης

26/09/2023 | 00:01
Παύλος Μπακογιάννης: Η ζωή και το έργο του μέχρι την εκτέλεσή του από τη «17 Νοέμβρη»

24/09/2023 | 08:31
Οδηγός λεωφορείου σε άτομο ΑμεΑ: «Να μην βγαίνεις μόνο σου έξω αφού δεν μπορείς» – ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καταδίκασαν τη συμπεριφορά του
24/09/2023 | 14:29
Η Ελένη Λουκά την «έπεσε» στον Κασσελάκη: «Είσαι του σατανά, τελείως ανώμαλος, ντροπή σου!» – Δείτε το βίντεο

24/09/2023 | 11:54