Αθήνα

 

8 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 18
Καλλιθέα: Αδερφός της 12χρονης από τον Κολωνό ο 17χρονος που συνελήφθη για ληστείες
androulakis 160125

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Προτείνω τον Τάσο Γιαννίτση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσωπικότητα που συμβολίζει την Ελλάδα της προόδου, της ευθύνης και της προνοητικότητας»

«Με αίσθημα ευθύνης, με σεβασμό στο κύρος του θεσμού και με το βλέμμα στην κοινωνία και τις προκλήσεις που ελλοχεύουν για την πατρίδα μας στο νέο επισφαλές διεθνές περιβάλλον, προτείνω τον Τάσο Γιαννίτση για την Προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον υποψήφιο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως ο κ. Γιαννίτσης είναι «μια προσωπικότητα που συμβολίζει την Ελλάδα της προόδου, της ευθύνης και της προνοητικότητας απέναντι στις επόμενες γενιές.

Την Ελλάδα που μιλάει καθαρά, με ρεαλισμό και σχεδιάζει την οικονομική ευημερία μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Την Ελλάδα που σέβεται τους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μια διορατική πολιτική προσωπικότητα που ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνέβαλε να γίνει πράξη η εθνική επιτυχία της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ με άλυτο το κυπριακό και υπηρέτησε την ευρωπαϊκή διεύρυνση».

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέκρινε την επιλογή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα. Σημείωσε ότι η συνταγματική αναθεώρηση το 2019 έγινε για να μην οδηγείται η χώρα σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι για να καταπατηθεί το πνεύμα του Συντάγματος.

«Για πολλές δεκαετίες τηρήθηκε μια παράδοση με ισχυρό ενωτικό συμβολισμό, που εξασφάλιζε ευρύτερες συναινέσεις για τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό.

Ο Πρωθυπουργός, όμως, διαψεύδοντας τα λεγόμενά του κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019, αντικαθιστά την εθνική συναίνεση με την εσωκομματική του συναίνεση.

Και αυτό είναι βαθιά προσβλητικό. Η όλη διαχείριση για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποκαλύπτει μια αυτοκρατορική συμπεριφορά, που με αλαζονεία περιφρονεί πολιτικές παραδόσεις και θεσμούς» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκης.

Ροή Ειδήσεων

mastoras67

06/02/2025 | 19:00

Χρήστος Μάστορας – Συνοδευόμενος από τη σύντροφο του, Γαρυφαλλιά Καληφώνη στην Ευελπίδων: «Είναι μετανιωμένος»

06/02/2025 | 18:40

Eurovision: Αυτά είναι τα τραγούδια που κατέθεσαν στον ελληνικό τελικό Daphne Lawrence και Μελίσσα Κυριάκου

06/02/2025 | 18:30

Δυτική Μακεδονία: Δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας με επιχορήγηση επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων

06/02/2025 | 18:27

ΕΟΔΥ: 7 νέοι θάνατοι και 16 νέα σοβαρά κρούσματα από γρίπη – 17 νεκροί από κορονοϊό

06/02/2025 | 18:20

O Iσραηλινός υπουργός Άμυνας διέταξε τον στρατό να ετοιμαστεί για την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων από τη Γάζα

06/02/2025 | 18:18

«The Brutalist»: Ένας σχεδόν τετράωρος ύμνος στην ιστορία… στην πρώτη γραμμή των Όσκαρ
giakoumatos62

06/02/2025 | 18:15

Χάρης Γιακουμάτος: «Παίρνεις το ρούχο από τα άπλυτα, το μυρίζεις, λες… φοριέται, το βάζεις και φεύγεις»

06/02/2025 | 18:10

Σύλληψη δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία – Απείλησε την αδερφή του μέσα στο Ασκληπιείο Βούλας

06/02/2025 | 17:55

Σαντορίνη: Έφτασαν στο νησί οχήματα του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ
amfitheatro panepistimiou

06/02/2025 | 17:55

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το «εσωτερικό Erasmus» των πανεπιστημίων

06/02/2025 | 17:50

Συμφωνία Μπουλς – Λόνζο Μπολ για επέκταση συμβολαίου

06/02/2025 | 17:40

Κατερίνα Καινούργιου – Κατερίνα Παπακωστοπούλου σε έντονο διάλογο στον αέρα: «Το κάνεις για πλάκα αυτό τώρα;»
eye 321961 1280

06/02/2025 | 17:40

Η «καλή» χοληστερόλη αυξάνει τον κίνδυνο γλαυκώματος, διαπιστώνει μελέτη

06/02/2025 | 17:30

Εκδήλωση του ΚΕΓ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

06/02/2025 | 17:20

Κορωπί: Χειροπέδες σε 3 μέλη συμμορίας που έκλεβε οχήματα – Τι κατασχέθηκε
kalpi
Δημοσκόπηση Interview: Tα Τέμπη στοιχίζουν σε όλους – Προβάδισμα ΝΔ με 13,3%
mysafetyplan
Κ. Κυρανάκης: “ΜySaFeTyPlan” η νέα πλατφόρμα με καταφύγια για τους σεισμούς – Τι είπε για κτηματολόγιο και μητρώο ακινήτων
1708947465162 727088045 triantopoulos
Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
screenshot 19
Γερουλάνος προς Βουλευτές ΝΔ: «Έρχεται η ώρα της ευθύνης» – «Με τον κύριο Μητσοτάκη ή με τον λαό, που προσπάθησε να εξαπατήσει;»
dendias 1
Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας για συνομιλίες με τον Κύπριο πρόεδρο και τον ομόλογό του
6456739
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία – Ξανά 160 ψήφους ο Τασούλας