Αθήνα

25 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ανδρουλάκης στην ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ: Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά- Εσείς δώσατε ρόλο σε Μπίστη, Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση

Απάντηση στην Φώφη Γεννηματά έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις αιχμές που άφησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην Κ.Π.Ε. του κόμματος σχετικά με τη στάση κορυφαίων στελεχών στην προεκλογική εκστρατεία.

Απάντηση στην Φώφη Γεννηματά έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις αιχμές που άφησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην Κ.Π.Ε. του κόμματος σχετικά με τη στάση κορυφαίων στελεχών στην προεκλογική εκστρατεία.

«Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην ηγετική πλειοψηφία του κόμματος. Προχώρησε ένα ακόμη βήμα κι ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε 57 ομιλίες, εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τον Απρίλιο μέχρι τις εθνικές εκλογές και υποστήριξε: «Τέλος πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι».

Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%. «Η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα συζήτησης, αλλά εθνική υπόθεση» είπε, εξηγώντας ότι «η δημοκρατική παράταξη πρέπει να πρωταγωνιστήσει έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ».

«Η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Βόμβες» και από Ρέππα

«Βόμβες» εκτόξευσε σήμερα κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Ρέππας, επισημαίνοντας πως είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήρε το κόμμα στις εκλογές.

Το ιστορικό στέλεχος της Παράταξης, σε μία ομιλία που καταχειροκροτήθηκε και προκάλεσε αίσθηση, έκανε λόγο για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα πάει προς τα Δεξιά, για αυτό και επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία είτε προς ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» είπε χαρακτηριστικά. «Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ο Δημήτρης Ρέππας έκανε έναν συνολικότερο απολογισμό, αναφερόμενος ακόμη και στο Ποτάμι και την ΔΗΜΑΡ, παραδεχόμενος ότι έγιναν λάθη στην διαχείριση «προκειμένου να τηρούνται οι ισορροπίες». Ο ίδιος άσκησε σκληρή κριτική στο Κίνημα Αλλαγής για την επικοινωνιακή του τακτική, την προεκλογική του καμπάνια και τα σποτάκια που επέλεξε, ενώ άφησε τα «καρφιά» του και για τα πρόσωπα που επέλεγε η Χαριλάου Τρικούπη να στέλνει στα κανάλια.

Ποια προοπτική να αναπτύξουμε όταν δεν έχουμε νεολαία και είμαστε τόσο πίσω στην Αττική, αναρωτήθηκε. «Δεν υποστηρίξαμε την ιστορία μας όπως έπρεπε» υπογράμμισε στην συνέχεια ο κ. Ρέππας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως πρέπει: «Να ξεκινήσουμε ξανά την οικοδόμηση του πολιτικού μας χώρου».

Send this to a friend