• Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου
  • 13:21

Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ανέλαβε και επίσημα υπουργός Τουρισμού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος- Η τελετή παράδοσης- παραλαβής

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της Έλενας Κουντουρά και του νέου υπουργού, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της Έλενας Κουντουρά και του νέου υπουργού, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η Έλενα Κουντουρά κατά την τελετή στάθηκε στο έργο της κατά την παραμονή της για τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες στη θέση της υπουργού Τουρισμού και τόνισε ότι έκλεισε ένας δημιουργικός και παραγωγικός κύκλος».

Την ίδια ώρα, η Έλενα Κουντουρά μίλησε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές όπως είναι η Κίνα και στην προσπάθειά της για να αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις με αεροδρόμια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξηγώντας τους λόγους που δέχθηκε να είναι υπουργός, είπε ότι πλέον υπήρξαν οι πολιτικές συνθήκες στο πλαίσιο της προοδευτικής συμμαχίας, ώστε να αναλάβει κυβερνητική θέση.

Ειδικότερα για τον τουρισμό, είπε ότι αποτελεί εθνική υπόθεση στην οποία δε χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Πρόσθεσε ότι πρέπει να επικαιροποιείται συνεχώς το σχέδιο εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, καθώς ο συγκεκριμένος τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Πάντοτε η αριστερά ήταν για τα δύσκολα»

Σήμερα σε άρθρό του στα «Νέα» ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημειώνει: «Σήμερα για να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη και κυρίως να προωθηθεί άμεσα μία πραγματικά προοδευτική ατζέντα σε όλους τους τομείς πολιτικής», και προσθέτει:

«Για αυτό αναλαμβάνουμε ευθύνες στα δύσκολα. Γιατί πάντοτε η αριστερά ήταν για τα δύσκολα. Για αυτό αφήσαμε στην άκρη υπαρκτές διαφορές μας για το παρελθόν και για πολιτικές που ασκήθηκαν. Αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας προοδευτικής ταυτότητας με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Μιας σύγχρονης αριστερής πρότασης διακυβέρνησης, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Send this to a friend