Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγουν οριστικά από Δευτέρα τα Λύκεια – Πότε παίρνουν σειρά Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και τι θα γίνει με πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα

Νέα δεδομένα φέρνει η – οριστική πλέον – απόφαση για επαναλειτουργία των Λυκείων από την ερχόμενη εβδομάδα, με τα σενάρια να προβλέπουν την επαναλειτουργία και των υπολοίπων εκπαιδευτικών βαθμίδων σε διαφορετικές φάσεις.

Έτσι, εάν το μοντέλο της επαναλειτουργίας των Λυκείων με τη χρήση των self test αποδειχθεί επιτυχημένο, τότε δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων από τις 19 Απριλίου. Σε διαφορετική περίπτωση, τα Γυμνάσια θα ξεκινήσουν με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία μετά το Πάσχα, δηλαδή από τις 10 Μαΐου.

Ούτως ή άλλως, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την παράταση της σχολικής περιόδου για όλες τις βαθμίδες το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε χθες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στις τάξεις από τη Δευτέρα με self test δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη). Εάν το τεστ είναι αρνητικό, τότε θα γίνεται καταχώρηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr και θα εκδίδεται «σχολική κάρτα» που οι μαθητές θα πρέπει να επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς (σ.σ.: για τους εκπαιδευτικούς αρκεί η δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα). Εάν το τεστ είναι θετικό, τότε το αποτέλεσμα πάλι θα δηλώνεται στην πλατφόρμα και θα γίνεται δωρεάν επαναληπτικό rapid test σε δημόσια δομή υγείας.

Σημειώνεται ότι κατά την αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή των ειδικών θ’ αποφασίσει και για το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα εάν θ’ ανοίξουν τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα και εάν θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στις τρεις περιοχές (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα) που παραμένουν κλειστά. Δεδομένη θεωρείται άλλωστε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα, αλλά μόνον εάν δώσουν το πράσινο φως γι’ αυτό οι ειδικοί.

Είναι χαρακτηριστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star ότι δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις, δηλαδή από νομό σε νομό. Πρακτικά, εάν οι ειδικοί δεν συμφωνήσουν, τότε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τις ελεύθερες μετακινήσεις κατά την πασχαλινή περίοδο.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου
Τσίπρας για δολοφονία Καραϊβάζ: Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται
Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9 μονάδες – Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής
Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας Καραϊβάζ πολύ σύντομα
Φώφη Γεννηματά: Σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού λαού η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
Χρυσοχοΐδης σε Τσίπρα: «Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου»