
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ακρόπολη άνοιξε ξανά με παρούσα την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Υπουργό Πολιτισμού και πλήθος ξένων μέσων να καταγράφουν μια ιστορική στιγμή καθώς το μνημείο δεν έχει κλείσει ποτέ σε καιρούς ειρήνης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 10 το πρωί και ξεναγήθηκε από την Υπουργό Λίνα Μενδώνη στον ιερό Βράχο.
Στην συνέχεια η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πληροφορήθηκε και για μέτρα ασφαλείας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, είναι η παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και μετά από καιρό, ανοίγουν πάλι για το κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική: Από τη μία ο “ψηφιακός” εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας. Είναι μια γόνιμη συμπόρευση διότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορούμε με τον παραδοσιακό τρόπο να επικοινωνούμε και να αλληλεπιδρούμε με τα τεκμήρια του παρελθόντος.
Επισκέφθηκα πριν από λίγο με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».
Δείτε το σχετικό βίντεο:
#Greece reopens today ancient sites and #monuments to vistitors, after standing empty for two months due to #coronavirus restrictions. Now Live from the #Acropolis over #Athens#COVID19 #COVID19gr https://t.co/Z3lN3B64BW
— epoca libera (@epocalibera) May 18, 2020
Διαβάστε ακόμη:
Η στιγμή που η Σακελλαροπούλου λύγισε και βούρκωσε στην τελετή μνήμης για τα θύματα της Marfin
Ροή Ειδήσεων

24/03/2023 | 08:37
25η Μαρτίου: Σήμερα η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο σήμερα αλλά και αύριο για τη Στρατιωτική Παρέλαση
24/03/2023 | 08:12
Συγκλονίζει η Δώρα Χρυσικού: «Βρήκα τον καρκίνο κάνοντας εξωσωματική – Μην αφήσετε κανέναν κ@ρ@τ@ να σας βάλει στην γυάλα
24/03/2023 | 08:02
Γιώργος Μπένος: «Ντράπηκα να το πω στους γονείς μου, το ξεπέρασα επειδή μίλησα με την αδερφή μου – Το πήρα πολύ βαριά γύρω στα 15»
24/03/2023 | 07:32
Ηλιούπολη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο προπονητής Τάε Κβον Ντο – Συνεχίζεται η έρευνα για ψηφιακά ίχνη

24/03/2023 | 07:16
Νέα Σμύρνη-Φωτιά σε εστιατόριο: Απεγκλώβισαν μωρό από διαμέρισμα και έναν τραυματία – Καταγγελίες για εμπρησμό

24/03/2023 | 00:43
Οι δέκα πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια – 2.800.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

23/03/2023 | 17:10
Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου: «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»
22/03/2023 | 17:35
Νέα Σμύρνη: Ο 24χρονος Ελλάδιος που έκανε ψευδείς καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» ο ένας από τους τρεις μαστροπούς της 14χρονης
22/03/2023 | 12:04
Η Ώρα των Συνταξιούχων: Λάθος αυξήσεις κατέβαλε ο ΕΦΚΑ – Προεκλογικά παιχνίδια από το υπ. Εργασίας

22/03/2023 | 15:20
«Μου φταίνε όλοι πίσω μου, πάνω μου»: H Καινούργιου αποκάλυψε on air ότι… περιμένει περίοδο
22/03/2023 | 23:27
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε δέχθηκα θεσμική πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Στόχος μου ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ»
23/03/2023 | 12:44
Θανάσης Ευθυμιάδης για «Ντόλτσε Βίτα»: Η Καβογιάννη ήταν έγκυος και λέγαμε ότι είχε παχύνει, σκούπιζα τα δάκρυά μου πριν τις σκηνές, ήμουν στα όρια της κατάθλιψης»
22/03/2023 | 08:28
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές του Μαΐου, η τραγωδία στα Τέμπη και η υποψηφιότητα Καραμανλή

23/03/2023 | 07:30