• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 18:50

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η Διαμαντοπούλου βασική ομιλήτρια στην Ιταλία για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση

Το «Σχολείο Δημοκρατίας» είναι ένα διήμερο συζητήσεων μεταξύ διαφορετικών γενεών που οργανώνει για 4η χρόνια το Προεδρείο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στο Πανεπιστήμιο της Ρέτζιο Εμίλια στην Βόρεια Ιταλία.

Η φετινή συνάντηση γίνεται 6 με 8 Ιουνίου και το θέμα είναι: «Μια συνεχής επανάσταση (αλλαγή) για τους πολλούς όχι για τους λίγους».

Μια από τις τρεις βασικές ενότητες είναι η επανάσταση που απαιτείται στην Παιδεία ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανισότητες και να προετοιμαστούν οι χώρες για τις αλλαγές που ήδη συντελούνται.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντόπουλου συμμετέχει ως βασική ομιλήτρια αφενός ως πρώην Επίτροπος και Υπουργός Παιδείας κι αφετέρου λόγω της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας του ΔΙΚΤΥΟΥ «Invest in Education». Μια πρωτοβουλία συλλογής υπογράφων σύμφωνα μα την Συνθήκη που αποσκοπούσε στην εξαίρεση τμήματος δαπανών της Παιδείας από το δημοσιονομικό έλλειμμα των κρατών, με σκοπό να απελευθερωθούν δημόσιοι πόροι για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Send this to a friend