Αθήνα

 

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 1
Eurovision 2025 – Η Μαρίζα Κωχ έκανε την Klavdia να «λυγίσει» στον αέρα της ΕΡΤ
image for post 2023445

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Διαμαντοπούλου: Η παρέμβαση στα πανεπιστήμια είναι εκτός λογικής και δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στον κόσμο

Η πρώην υπουργός Παιδείας και υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις της σχετικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια.

Η διαχείριση των πανεπιστημιακών θεμάτων απαιτεί τη συμμετοχή των συμβουλίων, που αποτελούνται από πρυτάνεις και φοιτητές, με στόχο την ανάπτυξη υποδομών και τη βελτίωση της ασφάλειας.

Αναφερόμενη στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει διαγραφές φοιτητών οι οποίοι εμπλέκονται σε επεισόδια ή καταστροφές, η Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε αυτή την προσέγγιση «εντελώς λανθασμένη». Τόνισε ότι δεν είναι λογικό να μετατρέπεται το πανεπιστήμιο σε διεύθυνση του υπουργείου, όπου οι διαγραφές θα εξαρτώνται από μεμονωμένα περιστατικά.

Η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο, τα πανεπιστήμια οφείλουν να έχουν κανονισμούς που καθορίζουν τις διαδικασίες για αυτές τις περιπτώσεις και επεσήμανε τη σημασία της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με βάση την ορθολογική διαχείριση τους.

«Για να ανακοινώνεις ξανά μια πολιτική, θα πρέπει να αξιολογήσεις πού έχεις αποτύχει», ανέφερε επίσης αναφερόμενη στα μέτρα για τη βία των ανηλίκων. Σύμφωνα με την Διαμαντοπούλου, είναι αναγκαίο να υπάρξει συλλογική πολιτική με διαβούλευση και διαφάνεια, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ζητήματα αυτά.

Τέλος, η Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην πολιτική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του κόμματος να ασχοληθεί με τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η εργασία, οι μισθοί και η ακρίβεια, καθώς και τη σημασία της πραγματικής πολιτικής ατζέντας.

Ροή Ειδήσεων

pexels calebemirandafotografia 108370 scaled e1747725903412

20/05/2025 | 14:00

Το παγωτό και χιλιάδες τρόφιμα με γαλακτωματοποιητές μπορεί να διαταράξουν την υγεία του εντέρου

20/05/2025 | 13:50

Ένοχος ο 37χρονος Ρεθυμνιώτης για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος μεθυσμένης τουρίστριας

20/05/2025 | 13:49

Ροντινέι: «Είμαι κουρασμένος» – Φαίη Σκορδά: «Κι εγώ, πώς θα μιλήσουμε;»
exonmobi 1

20/05/2025 | 13:40

Σ. Παπασταύρου: Το 2026 θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

20/05/2025 | 13:30

Τουρισμός: H Ίος στην κορυφή των δέκα κορυφαίων προορισμών της Ευρώπης

20/05/2025 | 13:28

Νέα τροπή στην υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Λάρισα: Τρεις οι κατηγορούμενοι – Διώκεται και ο πατέρας

20/05/2025 | 13:24

Φινλανδία: Τρεις τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Συνελήφθη ο ύποπτος

20/05/2025 | 13:20

Σε συλλήψεις 18 εργαζομένων στο δήμο της Κωνσταντινούπολης προχώρησε η τουρκική αστυνομία

20/05/2025 | 13:10

Β. Καραστάθης για Εύβοια: Βλέπουμε μια ομαλή σχετικά εξέλιξη – Θα μπορούσε το φαινόμενο να λήξει και τώρα
galanos

20/05/2025 | 13:00

Νίκος Γαλανός: Η τελευταία συνέντευξη στο «Στούντιο 4» – Η πορεία του, οι συνεργασίες και ο γάμος στα 18 (video)

20/05/2025 | 12:50

Νεκρό 5χρονο αγόρι στο Νοσοκομείο του Βόλου

20/05/2025 | 12:40

Ιορδανία: Άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο για υπόθεση τρομοκρατίας
mpezos205

20/05/2025 | 12:30

Ο Γιάννης Μπέζος σε μια σπάνια εξομολόγηση για τη Ναταλία Τσαλίκη: «Είμαστε συνταξιδιώτες στο χρόνο»

20/05/2025 | 12:20

ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

20/05/2025 | 12:17

Νέος πονοκέφαλος στην Ισπανία: Προβλήματα από πλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες – Μπλόκαρε το 112
6535522 scaled 1
Ν. Δένδιας για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ύψιστο εθνικό μας χρέος η προάσπιση της ιστορικής αλήθειας
theodorikakos 1
Ελέγχονται ασφαλιστικές εταιρείες για καταχρηστικούς όρους και αθέμιτες πρακτικές, δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος
6545908 scaled 1
Ν. Παπαθανάσης: Πρόσκληση για παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας Αττικής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
xatzivasileiou tasos mak1
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου εξελέγη ομόφωνα νέος Αντιπρόεδρος της IDU – International Democracy Union
Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις πολιτικές για ισχυρή οικονομία και ανάπτυξη, που θα αντανακλάται στη ζωή των πολιτών
sdoykou 1
Α. Σδούκου για Προανακριτική: Αν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα που βασίζονται στη δικαιοσύνη, όχι σε ιδεοληψίες της αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να πούμε όχι σε τίποτα (audio)