Αθήνα

 

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xatzisavvas
Μηνάς Χατζησάββας: Ένας αυθεντικός θεατράνθρωπος…
σχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Πέτρος Κόκκαλης: «Έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα, υπάρχει κενό στα αριστερά της ΝΔ»

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, ο Πέτρος Κόκκαλης μιλώντας στην ΕΡΤ προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως εντοπίζει πολιτικό κενό στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας και ότι συζητά με κόσμο που έχει εδώ και χρόνια την έννοια για την κλιματική αλλαγή.

Ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε συγκεκριμένα: «Οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα».

«Η ηγεσία και η ηγετική θέση δεν είναι στο δικό μου μυαλό και στη δικιά μου πολιτική κουλτούρα κάτι το οποίο κάποιος αποφασίζει για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί ή θέλει να κάνει. Εγώ υπηρετώ αυτή την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής αν θέλετε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Γιατί πιστεύω ότι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνετε. Εχουμε την ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας και απέναντι στη συνείδησή μας. Έχω και άλλα πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω. Όμως, κάνω αυτό τα τελευταία αρκετά χρόνια ως αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως αιρετός στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον», προσέθεσε.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα προχωρούν. Δεν μπορώ να φανταστώ τι πιο βασικό υπήρχε που κράτησε δύο ώρες την καθυστέρηση στην Επιτροπή.  Βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσω για τους τότε στόχους από τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μια πρόταση τιμητική», είπε ακόμη.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω για το λόγο για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσω να επιτελώ την αποστολή για την ενίσχυση της κλιματικής δράσης και της επίτευξης των στόχων των Ηνωμένων Εθνών» συμπλήρωσε ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στην Ευρωπαϊκή Αριστερά», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα προσχωρήσει στην ευρωομάδα των Πρασίνων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «πολύ συγγενή κόμματα» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι μιλά με όλους, και την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τον οποίο είπε μάλιστα ότι είναι ο πολιτικός που αντιλαμβάνεται καλύτερα από όλους τους Έλληνες πολιτικούς, την έννοια της κλιματικής κρίσης.

Επίσης είπε ευθέως ότι θεωρεί λαϊκίστικη την προσέγγιση Κασσελάκη-Πολάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. και πως συντάσσεται με την άποψη Δραγασάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίς την Πέμπτη ο Πέτρος Κόκκαλης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

Ροή Ειδήσεων

nana palaitsaki 301123

30/11/2023 | 09:31

Παλαιτσάκη για Κουτσελίνη: «Δεν χειροκροτούσε τη σχέση Λιάγκα – Σκορδά και της το φύλαγε ο Γιώργος»

30/11/2023 | 09:27

Υγεία: Η άσκηση βελτιώνει τη γνωστική υγεία των ατόμων με σύνδρομο Down

30/11/2023 | 09:15

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
ambulance 301123

30/11/2023 | 09:06

Ιερουσαλήμ: Πυροβολισμοί σε στάση λεωφορείου – Νεκροί μια γυναίκα, ένας ηλικιωμένος και οι δύο δράστες

30/11/2023 | 08:56

Πιρς Μόργκαν: Βασιλιάς Κάρολος και Κέιτ Μίντλετον είναι οι «βασιλικοί ρατσιστές» – Οργισμένη αντίδραση από το Μπάκιγχαμ

30/11/2023 | 08:50

«Άντε γ@μ…»: Ο Έλον Μασκ επιτέθηκε χυδαία στους διαφημιζόμενους που εγκαταλείπουν το «Χ»
peripoliko 1

30/11/2023 | 08:43

Βόλος: Επιδειξίας ακούμπησε τα γεννητικά του όργανα σε νεαρή κοπέλα

30/11/2023 | 08:35

Κίνηση στους δρόμους: Καθυστερήσεις σε Κηφισό, Αττική Οδό και κέντρο της Αθήνας

30/11/2023 | 08:28

Κατερίνα Δαλάκα: Η αντίδρασή της σε ερώτηση – «Εφοριακός είσαι;»
zodia

30/11/2023 | 08:19

Δύο ζώδια που θα είναι συναισθηματικά και ευσυγκίνητα, σήμερα

30/11/2023 | 08:09

Ράκος ο Γιώργος Χειμωνέτος: «Θα ήθελα να είναι εδώ, εγώ φταίω»

30/11/2023 | 07:57

Ανοιξιάτικο σκηνικό τον Δεκέμβριο: Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική φέρνουν σκόνη και άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι 24 βαθμούς
fonissa 301123

30/11/2023 | 07:49

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Μια διαχρονική «Φόνισσα» και ένας μεγαλόψυχος Καουρισμάκι

30/11/2023 | 07:45

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Ήρθαμε να δώσουμε τη μάχη μας και να πάρουμε την πρώτη θέση»

30/11/2023 | 07:36

Νικολέτα Βλαβιανού: «Μου έδιναν αρκετά εκατομμύρια για μία γυμνή φωτογράφιση»
skre
Σκρέκας: Μειωμένες οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα είδη – Έρχεται το «Καλάθι» για το τραπέζι των Χριστουγέννων
androulakis
Ανδρουλάκης: Έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας μετά τη Βουλγαρία σε όλη την ΕΕ
stefanos kasselakis 291123
Στέφανος Κασσελάκης: «Φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών» – Το γκάλοπ με τα 9 ερωτήματα
mitsotakis
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ – Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις
megaro maximou 291123
«Τα έχουμε πει όλα, δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε, επιθυμούμε καλές σχέσεις», απαντά η Αθήνα στον Σούνακ
Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ: «Είχα 20% πιθανότητες να ζήσω»