Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή επιστολή Παπανδρέου-«ΝΑΙ» στην Ελλάδα της δημιουργίας

Ανοιχτή επιστολή στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, καθώς και σε κάθε δημοκράτη πολίτη, απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την μεγάλη ανταπόκρισή τους στην εκδήλωση του Κινήματος με ομιλητή τον ίδιο ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος, στην πλατεία Κοτζιά την Πέμπτη. Απευθύνοντας ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, […]

Ανοιχτή επιστολή στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, καθώς και σε κάθε δημοκράτη πολίτη, απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την μεγάλη ανταπόκρισή τους στην εκδήλωση του Κινήματος με ομιλητή τον ίδιο ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος, στην πλατεία Κοτζιά την Πέμπτη.

Απευθύνοντας ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, διαμηνύοντας ότι είναι πάντα παρόντες στο κάλεσμα της Πατρίδας, ο πρόεδρος του Κινήματος δηλώνει υπερήφανος. «Εκπέμψαμε αποφασιστικό μήνυμα ενότητας του Ελληνικού λαού, απέναντι σε όσους επιδιώκουν το διχασμό, προτάσσοντας τις δικές τους επιδιώξεις έναντι του συμφέροντος της Πατρίδας και του Ελληνικού λαού», λέει, γνωρίζοντας αφενός τις επιπτώσεις των διχαστικών αντιλήψεων, που τις είχε επισημάνει από την αρχή της κρίσης ακόμα, βλέποντας τα αποτελέσματα των εύκολων λόγων και υποσχέσεων, που εκφράζονταν από άλλες πολιτικές δυνάμεις, με μοναδικό γνώμονα την αποφυγή ανάληψης πολιτικού κόστους εκ μέρους τους, αφετέρου πόσο ακριβά πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες την απουσία στοιχειώδους συνεννόησης.

«Φίλες και φίλοι, επιδείξατε ήθος και αξιοπρέπεια, απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις», λέει στην επιστολή του, σημειώνοντας ότι έτσι υπήρξε η δυνατότητα να διαδηλώσουν με σταθερή φωνή ότι «πατριωτικό είναι το αληθές».

«Είπαμε ΝΑΙ στη ρήξη με τα κακώς κείμενα στη χώρα μας. Όσα δηλαδή, μας έφεραν την κρίση και τελικά, την εξάρτηση, γιατί μας ανάγκασαν να ζητήσουμε στήριξη από τους εταίρους μας. Είπαμε ΟΧΙ σε όσους κρύβουν τις πραγματικές αιτίες που μας έφεραν εδώ, ΟΧΙ και σε όσους συγκαλύπτουν κατεστημένα και την επιδίωξή τους να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Είπαμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της δημιουργίας και της εργασίας. Είπαμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών της», συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, στέλνοντας για άλλη μία φορά το μήνυμα πως όσοι λένε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν είναι όλοι ίδιοι. «Το δικό μας ΝΑΙ είναι και δέσμευση να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, αλληλέγγυα, μια Ευρώπη ανθρωπιάς και βιώσιμης ανάπτυξης. Ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνυπάρχουμε με κάθε Έλληνα, κάθε Ευρωπαίο συμπολίτη μας, κάτω από τον ίδιο ουρανό, αγωνιζόμενοι όμως, για τις αρχές και τις άξιες μας, τα ιδανικά μας, τις πολιτικές μας. Γιατί θέλουμε μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη. Δημοκρατική και προοδευτική», τονίζει, χαρακτηρίζοντας τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη, ως πρόκληση για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

«Η φυγή, δεν είναι απάντηση. Για να το πετύχουμε, πρέπει να είμαστε παρόντες. Και αυτήν την ώρα, για να δώσουμε χώρο στην Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, χρειάζεται να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις δεκαετιών», συνεχίζει στην επιστολή του, τονίζοντας πως όλα τα άλλα οδηγούν σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

«Όσοι κληθήκαμε να διαχειριστούμε την κρίση και το κάναμε μόνοι μας, το ξέρουμε καλά. Συγκρουστήκαμε για τις αρχές και τις αξίες μας. Συνεχίζουμε και τώρα να το κάνουμε, παρά το υψηλό πολιτικό τίμημα που πληρώσαμε. Και το κάναμε, για να μην πληρώσουν οι Έλληνες, όπως δυστυχώς συνέβη με τις απρονοησίες που επικράτησαν στη συνέχεια, ακόμη υψηλότερο τίμημα, σε πόνο και χρήμα», τονίζει, ευχόμενος να μην γίνει αυτό το τίμημα αβάσταχτο.

«Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου και σας ζητώ να δείξουμε και τώρα, όπως πάντα κάναμε ότι, η ενότητα του Ελληνικού λαού και η υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, αποτελούν για εμάς ύψιστη παρακαταθήκη, που πρυτανεύει στους αγώνες μας», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Πέτσας: Δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες
ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Kαλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων
Γεωργιάδης: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό – Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση – Δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο
«Πυρά» Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
Μητσοτάκης: «Στόχος ένα ασφαλές Πάσχα – Βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας»
Παράγοντες ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς ασχολούμαστε με τα προβλήματα της οικονομίας και την κοινωνία και οι άλλοι με τον Κοντονή, τον Καλογρίτσα και τα δήθεν εσωκομματικά μας