• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 14:07

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σαμαράς σε Παυλόπουλο: Ανιστόρητη η σύμπλευσή σου με Τσίπρα- Κύκλοι Προεδρίας: Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη ξέρει…

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η συμφωνία για το Σκοπιανό, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον τελευταίο να απαντά στον πρώην πρωθυπουργό μέσω... κύκλων.

Ειδικότερα, την αρχή έκανε ο κ. Σαμαράς που ανέφερε σε δήλωσή του μεταξύ άλλων πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

Το Μέγαρο Μαξίμου παρενέβη, αναφέροντας  πως «ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ. Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου. Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη».

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Λίγο αργότερα η Προεδρία της Δημοκρατίας σχολίασε μέσω «κύκλων» πως «όποιος δεν έχει κοντή μνήμη ξέρει ποιος έβαλε ‘’κόκκινες γραμμές’’ στα εθνικά θέματα».

Επίσημα, πάντως, η Προεδρία δεν απαντά στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

Send this to a friend