Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Απάντηση Ραγκούση σε Χρυσοχοϊδη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας

Δήλωση – απάντηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Δήλωση – απάντηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Δήλωση πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση:

«Την ώρα που υποτίθεται πως με ειλικρινή πρόθεση ελέγχου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη βίντεο και αναφορές αστυνομικής βίας για να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα, η ίδια η κυβέρνηση έσπευσε με τη χθεσινοβραδινή -θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτη-ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ και εξέδωσε πόρισμα. Έβγαλε ήδη συμπέρασμα.

«Τίποτε δεν συνέβη, όλα -βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες από τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου- είναι ψέματα».

Αναμφίβολα, πρόκειται για την πιο επικίνδυνη εκδήλωση φαινομένων κυβερνητικής κακοποίησης του κράτους δικαίου και της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξαρτησίας του Συνηγόρου του Πολίτη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσβάλλει όλων μας τη νοημοσύνη. Πολιτών, Βουλής, κομμάτων, ΜΜΕ.

Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές είναι πλέον τεκμηριωμένο: Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια ζοφερή κι απολύτως ανησυχητική περίοδο».  

Send this to a friend