Αθήνα

16 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

«Απασφάλισε» η Γεννηματά κατά  Τραμπ! «Θα καταδικάσει ο Τσίπρας ή μήπως τον εμποδίζουν οι έπαινοι…;»

Την κάθετη αντίδρασή της στην απόφαση του απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ εξέφρασε με ηχηρό τρόπο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της χώρας του συνιστά πράξη που περικλείει σοβαρούς κινδύνους και θα έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή», αναφέρει η κα Γεννηματά και εξηγεί: «Προδικάζει το status της πόλης ως πρωτεύουσας μόνο του Ισραήλ ενώ παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια «λύση δύο κρατών»  και περιφρονεί το σύνολο  της  Παγκόσμιας κοινής  γνώμης η οποία τάχθηκε ενάντια σ’ αυτή την απόφαση. Ελπίζουμε ότι την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υλοποιηθεί η εν λόγω επικίνδυνη  απόφαση».

«Η Ελληνική κυβέρνηση θα καταδικάσει αυτή την ανεύθυνη πράξη ή μήπως οι έπαινοι Τσίπρα προς την εξωτερική πολιτική Τράμπ τον εμποδίζουν να κάνει κάτι τέτοιο;», καταλήγει διερωτώμενη σκωπτικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Send this to a friend